Γεννηματά: «Ναι» στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» στη δεξιά παλινόρθωση

Γεννηματά: «Ναι» στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» στη δεξιά παλινόρθωση

Μάρτιος 31, 2019 - 12:02
0 σχόλια

Η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του έκτακτου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής που ξεκίνησε τις εργασίες του το μεσημέρι του Σαββάτου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προσδιόρισε τον στόχο του ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών, Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Εθνικών Εκλογών. «Ψήφος Αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής για την πολιτική Ανατροπή» υπογράμμισε και συμπλήρωσε απευθυνόμενη στους πολιτικούς της αντιπάλους: «Η συντήρηση είστε εσείς. Η Πρόοδος είμαστε εμείς!».

Ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έχει αυτόνομη πορεία, λέγοντας ένα βροντερό «ναι» και ένα βροντερό «όχι». «Βροντερό "ναι" στην ήττα και την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βροντερό "όχι" στη δεξιά παλινόρθωση. Επιβεβαιώνουμε και σήμερα στο Συνέδριό μας την απόφαση αυτή 4.500 Σύνεδροι και θα την τηρήσουμε απαρέγκλιτα. Οποιαδήποτε αλλαγή θέσης προϋποθέτει απόφαση Συνεδρίου», είπε η κ. Γεννηματά.

Προσδιορίζοντας τον ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα του Κινήματος Αλλαγής η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι«είμαστε σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, κινούμαστε στο χώρο της κεντροαριστεράς και έχουμε συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Και υπογράμμισε: «Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν τη συντηρητική πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -Ακροδεξιάς».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε τη θέση της και υποστήριξε ότι «η προοδευτική αλλαγή που εμείς προτείνουμε, μόνο με ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που θα δημιουργήσει περιβάλλον εθνικής συνεννόησης ευδοκιμεί. Μόνο έτσι θα μπει οριστικό τέλος στις διχαστικές λογικές, τις άσκοπες πολώσεις και τις σκιαμαχίες των δυο δήθεν μονομάχων». Πρόσθεσε ότι η θέση αυτή δεν αποτελεί ρητορικό σχήμα και πως έχει τεράστια πρακτική σημασία γιατί μπορεί να οδηγήσει σε κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και λαϊκής νομιμοποίησης με αυξημένο κύρος και δυνατότητα διαρθρωτικών αλλαγών.

Τόνισε ότι «στην περίπτωση της μη αυτοδύναμης πλειοψηφίας μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν πάρουμε εμείς στα χέρια μας διερευνητική εντολή. Θα προτείνουμε με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης προγραμματική συμφωνία με βάση το σχέδιο Ελλάδα. Μόνο έτσι έχει νόημα η δική μας συμμετοχή. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει η λαϊκή ετυμηγορία. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Κανείς ερήμην του δεν θα αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.