Γεννηματά από Τρίπολη: Όχι σε νέες πρόωρες εκλογές (pics,vid)

Γεννηματά από Τρίπολη: Όχι σε νέες πρόωρες εκλογές (pics,vid)

Απρίλιος 08, 2016 - 21:46
8 σχόλια

«Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο»

Περιοδεία στην Αρκαδία πραγματοποίησε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά. Το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε τη Μεγαλόπολη ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στην αρκαδική πρωτεύουσα όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο  βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, η Νάντια Γιαννακοπούλου, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο αντιπεριφερειάρχης Αργλολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος,  ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Φάνης Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος ο πρόεδρος τους Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Κακλαμάνος και φυσικά τα μέλη της παράταξης από ολόκληρη την Αρκαδία.

Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης έκανε o Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠαΣοΚ Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Καστανός.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για λάθη και πειραματισμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διέλυσαν τις όποιες προσδοκίες ανάκαμψης της χώρας και, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «αριστερο-ακροδεξιά» υπογράμμισε ότι «κατάφερε να γυρίσει την οικονομία από την ανάπτυξη στην ύφεση, να φορτώσει στις πλάτες των Ελλήνων ένα νέο δάνειο, με το τρίτο μνημόνιο, που φέρει την σφραγίδα και την υπογραφή του, να παρατείνει την παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα για άλλα τρία χρόνια, να φορτώσει στις πλάτες των Ελλήνων, και νέα εισπρακτικά μέτρα ύψους 14 δισ. ευρώ, να παραδώσει τις τράπεζες, στα κοράκια των αγορών, και μαζί με αυτές να παραδώσει τις επιχειρήσεις, την κατοικία, τη γη των Ελλήνων, να διώξει με τα capital controls χιλιάδες επιχειρήσεις, από την Ελλάδα οι οποίες μεταφέρθηκαν σε γειτονικές χώρες και 40 δις καταθέσεων από τις τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει την κοινωνία

Ακολούθως, η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στην πρόταση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου να καταθέσουν επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή και να πιέσουν για να γίνει κάτι, κάποια επενδυτική προσπάθεια στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος κατηγόρησε την κυβέρνηση για κρούσματα «αμνησίας», λέγοντας: «Την ίδια στιγμή, σε μία κυβέρνηση μόλις λίγων μηνών, υπάρχουν κρούσματα αμνησίας στα  στελέχη της. Άλλοι ξεχνούν να μεταβιβάσουν μετοχές. Άλλοι κάνουν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες. Και βέβαια δεν είμαι δικαστής για να αποφασίσω. Αλλά  ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υποδύεται τον αρχάγγελο της κάθαρσης. Ας σταματήσουν να μας κουνάνε το δάκτυλο Δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε, τίποτε να φοβηθούμε», είπε και προκάλεσε την κυβέρνηση να οριστεί Εξεταστική Επιτροπή από το 2002 έως σήμερα.

Εμείς λέμε όλα στο φως. Όποιος έχει παραβεί τους νόμους , όποιος έχει  βλάψει τον ελληνικό λαό να πληρώσει.

Ως προς το προσφυγικό, η κυρία Γεννηματά επεσήμανε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και απέδωσε εκεί τα κρούσματα βίας που εμφανίζονται στους καταυλισμούς.

Αίσχος για αυτές τις εικόνες που φθάνουν σ’ όλο τον κόσμο.

Ως προς τη Νέα Δημοκρατία, η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι το κόμμα έχει την ίδια στρατηγική με το 2012: «Είναι η στρατηγική με στόχο την παλινόρθωση της δεξιάς και την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου. Μετά τα Ζάππεια η ΝΔ έσυρε τη χώρα σε διπλές εκλογές για να πληρώσουν οι πολίτες το βαρύ λογαριασμό λίγους μήνες μετά. Τώρα κάνουν και πάλι το ίδιο, αρνούμενοι πάντα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν», ανέφερε και υπογράμμισε ότι η χώρα δεν αντέχει νέες πρόωρες εκλογές.

Στη συνέχεια, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε την πρόταση της παράταξής της για μια δημιουργική Κεντροαριστερά, απευθυνόμενη προς όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και κόμματα, υπογραμμίζοντας ότι η θετική ανταπόκριση του Ποταμιού στις προτάσεις της τάραξε τα νερά. Με το σύνθημα «ώρα για δουλειά», προέτρεψε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να εργαστούν επάνω σε ένα νέο κράτος.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γεννηματά από Τρίπολη: Όχι σε νέες πρόωρες εκλογές


8 Σχόλια

Τα εξαπτέρυγα του Ρέππα στο φούτ μπόλ διατηρούν την σοσιαλιστική ιδεολογία;

Εκτος απτην Φώφη και αυτούς που βιοπορίζονται απο την υπόθεση, ολοι οι άλλοι ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να φωτογραφίζονται φατσα φόρα.............................

Ετσι Συμπολίτες φιληστε το χέρι αυτών που μας γέμιςαν μνημόνια!!μπραβο!!!Α ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ !!!

Των Αγίων ο χορός, εύρε πηγήν της ζωής και θύραν Παραδείσου, εύρω καγώ, την οδόν δια της μετανοίας, το απολωλός πρόβατον εγώ ειμί, ανακάλεσαι με, Σωτήρ, και σώσον με. ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ....................!

Σωστά τι να,τις κάνετε τις εκλογές. Πάλι 3_4 0/0 θα πάρετε. Μήπως και πάρα κάτω..... Έχει όρεξη ο Σιφουνάκης. Θα πει και άλλα...!!!!

όλες οι ΠΑΣΟΚΟΦΑΤΣΕΣέτρεξαν να φωτογραφηθούν,χωρί ίχνος ντροπής.Βλέποντας τους μου ξαναζωντανεύουν εποχή Ανδρέα που διέλυσε τη χώρα.Μεταξυ των παρευρισκομένων και κάποια παλιά στελέχη της εκπ/σης. Τι περιμένουν άραγε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.