Γέμισε τσακώνικη μουσική το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα στο Λεωνίδιο

Γέμισε τσακώνικη μουσική το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα στο Λεωνίδιο

Ιούλιος 13, 2018 - 08:20
0 σχόλια

Γέμισε με παιδιά και τσακώνικη μουσική το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα στο Λεωνίδιο στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μελιτζάzz 2018.

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας για άλλη μία χρονιά συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Μελιτζάzz (από τις 04 έως τις 08 Ιουλίου) στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Η πύλη του Κέντρου Πληροφόρησης για την Χλωρίδα του Πάρνωνα άνοιξε και υποδέχθηκε επισκέπτες που ξεναγήθηκαν στους χώρους της Έκθεσης, αλλά και μικρά παιδιά τα οποία συμμετείχαν σε μάθημα τσακώνικου χορού. Το μουσικοχορευτικό δρώμενο έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 05 Ιουλίου στον προαύλειο χώρο του Κέντρου που «πλημμύρισε» με παιδιά και με τσακώνικη μουσική, ενώ όσοι επισκέφθηκαν τους χώρους της Έκθεσης ενημερώθηκαν για τον φυτικό πλούτο της προστατευόμενης περιοχής και θαύμασαν το αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του κτηρίου με τα χρωματιστά ταβάνια και τοίχους, χαρακτηριστικό γνώρισμα διακόσμησης των αρχοντόσπιτων της περιοχής.

Οι διοργανωτές του Μελιτζάzz 2018 «Λαβύρινθος» αφιέρωσαν το φετινό φεστιβάλ στον παραδοσιακό τσακώνικο χορό και κάλεσαν χορευτικά συγκροτήματα, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να συμμετάσχουν την Παρασκευή 06 Ιουλίου σε τσακώνικο χορό για την ένταξή του στο βιβλίο Γκίνες (Guinness World Records) ως ο Μεγαλύτερος Τσακώνικος χορός "Largest Tsakonikos dance".


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.