Γέμισε αγάπη το Καλάθι του πτωχού αδελφού (photos+video)

Γέμισε αγάπη το Καλάθι του πτωχού αδελφού (photos+video)

Δεκέμβριος 20, 2014 - 17:33
1 σχόλια

Εορταγορά από την Κατηχητική Συντροφιά Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, "Το καλάθι του πτωχού αδελφού" έγινε αποδέκτης της μεγάλης ευαισθητοποίησης των Τριπολιτών, των αρχιερατικών περιφερειών, των ιερέων των χωριών και γενικά όλου του κόσμου που ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλεξάνδρου, το οποίο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το να μην πεινάσει κανένας συνάνθρωπός μας τις εορτές.

Τα προϊόντα από το υστέρημα των ανθρώπων, έχουν συγκεντρωθεί και είναι έτοιμα να διανεμηθούν στους πάσχοντες και αναξιοπαθούντες αδελφούς μας οι οποίοι δοκιμάζονται από την κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, την Ελλάδα και την πόλη μας. Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα είναι μια κίνηση, μια πτυχή της μητροπόλεώς μας που μαζί με την φιλόπτωχο αδελφότητα, συνεργεί και συνδράμει την ανάγκη του λαού μας.

Έχουν δημιουργηθεί φιλανθρωπικά πακέτα που θα διανεμηθούν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου από την ενορία μας στις 12 η ώρα, σε κάθε ενορία της πόλεώς μας κι από κει και πέρα αυτές θα φροντίσουν τους αναξιοπαθούντες ενορίτες της. Επίσης θα φύγει μια μεγάλη ποσότητα για το Λεωνίδιο για να βοηθηθούν κι εκεί οι άνθρωποι που δοκιμάζονται και παράλληλα θα διανεμηθούν πράγματα και στα Ιδρύματα της μητροπόλεώς μας.
Άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της στήριξης που έχουμε κι από τα μοναστήρια μας με πολλά προϊόντα όπως πορτοκάλια και λάδι. Η δύναμη και η προσφορά των ανθρώπων μας δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Πέρυσι είχαμε ξεκινήσει με την περσινή μας κατηχήτρια μια φιλανθρωπική ενέργεια του κατηχητικού μας. Έτσι και φέτος το κατηχητικό μας, οι συνεργάτες του, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών και όποιος άλλος ήθελε να προσφέρει αγάπη, με τη βοήθεια όλων αυτών πραγματοποιούμε φιλανθρωπική εορταγορά με όμορφα χριστουγεννιάτικα δώρα. Η εορταγορά θα γίνει αύριο μετά τη θεια λειτουργία  στην πλατεία Αγίου Βασιλείου πλησίον του κέντρου τύπου και τα  έσοδα θα διατεθούν στο καλάθι του πτωχού αδελφού. Πέραν από την προσφορά αγάπης των κατηχητικών και των συνεργατών μας έρχεται να προστεθεί και η προσφορά του παιδικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και η προσφορά πολλών καταστημάτων που προσέφεραν την εορταγορά μας.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σας πω είναι η ξεχωριστή προσφορά αγάπης της Ιεράς μονής Βατοπεδίου και ο γέροντας Εφραίμ και η αδελφότητα αυτού μας στέλνει όπως κάθε χρόνο έναν τόνο κρέας για το καλάθι του πτωχού αδελφού. Με αυτόν τον τρόπο η εκκλησία αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας και βοηθάει αυτούς που έχουν ανάγκη.

Ευχόμεθα σε όλους είπε ο πατήρ Ιωάννης Σουρλίγκας, καλές κι ευλογημένες Εορτές και καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα για να μπορέσουμε να δεχθούμε την αγάπη του κόσμου.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr To καλάθι του πτωχού αδελφού γεμίζει αγάπη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.