Γαβρόγλου: Οι οργανικές θέσεις των κληρικών είναι 6.000, όχι 10.000

Γαβρόγλου: Οι οργανικές θέσεις των κληρικών είναι 6.000, όχι 10.000

Απρίλιος 13, 2019 - 16:01
2 σχόλια

Κόντρα με φόντο τις προσλήψεις κληρικών, σημειώθηκε στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως σύμφωνα με νόμο του 1945 «οι οργανικές θέσεις ιερέων είναι 6.000 και ούτε μια παραπάνω. Δεν είναι 10.400», προσθέτοντας ότι πρέπει να μισθοδοτούνται μόνον οι έγγαμοι ιερείς, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Παράλληλα, σημείωσε πως εάν αύριο έρθει το Ελεγκτικό Συμβούλιο και ζητήσει να μάθει γιατί μισθοδοτούνται όλοι αυτοί οι κληρικοί, πάνω από 4.000 ιερωμένοι μπορεί να βρεθούν στον αέρα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι σήμερα μισθοδοτούνται άγαμοι κληρικοί και ιερομόναχοι κάτι που δεν προβλέπει ο νόμος.

Τότε, ο κ. Κυριαζίδης έκανε λόγο για συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, κάτω από το τραπέζι, αναφορικά με τον τρόπο πρόσληψης των κληρικών.

Ο κ. Γαβρόγλου απάντησε: «Είναι απαράδεκτο να λέτε ότι υπήρξε συμφωνία κάτω από το τραπέζι, μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου. Ντροπή σας να μιλάτε έτσι. Το πρόβλημά σας είναι ο σεβασμός στους θεσμούς. Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα. Να το πάρετε πίσω. Δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράγματα για μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και έναν αρχιεπίσκοπο. Σεβασμός στους θεσμούς και στα πρόσωπα. Αυτό είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας».

«Δεσμευτήκατε ότι το 2018 θα είχατε εντάξει στις μητροπόλεις 190 ιερείς. Έκλεισε η χρονιά χωρίς να καλυφθούν οι θέσεις. Στην ολιγωρία σας αυτή ήρθε και η συνέργεια της κυβέρνησης με τον αρχιεπίσκοπο. Δεν μπορείτε να θεσμοθετείτε μονομερώς. Να μην πάτε και κάτω από το τραπέζι να κάνετε συμφωνία με τον αρχιεπίσκοπο», αποκρίθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.


2 Σχόλια

Εχεις δίκιο από δω μέχρι το Θεό! Αλλά γιατί επί τέσσερα (4) χρόνια έχεται πληρώσει 48 μηνιάτηκα σε 4000 παράνομους σύντροφε;

Έχετε, διορθώθηκε αν υποθέσουμε πως καταλάβατε κάποιο λάθος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.