Γαλλία και Ιταλία σε ετοιμότητα να στείλουν φρεγάτες στη Μεσόγειο

Γαλλία και Ιταλία σε ετοιμότητα να στείλουν φρεγάτες στη Μεσόγειο

Δεκέμβριος 11, 2019 - 12:01
0 σχόλια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», Αθήνα και Παρίσι εκπονούν σχέδιο βάσει του οποίου η Γαλλία θα στείλει ερευνητικό σκάφος στην περιοχή συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης, αν ο Ερντογάν πραγματοποιήσει τα όσα έχει εξαγγείλει και στείλει τουρκικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης.

Αν η Τουρκία στείλει στην υποτιθέμενη λιβυκή ΑΟΖ νότια της Κρήτης ερευνητικό πλοίο, τότε ο Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει εντολή να μεταβούν στο σημείο γαλλικό ερευνητικό, φρεγάτες ή και άλλα πλοία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Η Γαλλία μπορεί να στείλει ερευνητικό πλοίο στην περιοχή, καθώς έχει υπογράψει με την Ελλάδα συμφωνία παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Την Τρίτη η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» έγραφε: «Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων. Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.