Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική; Κι όμως, μπορείτε! (vid)

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική; Κι όμως, μπορείτε! (vid)

Σεπτέμβριος 15, 2017 - 12:00
0 σχόλια

Ο Ανδρέας Κόμης, μαιευτήρας - χειρουργός – γυναικολόγος εξειδικευμένος στην Ιατρική Εμβρύου, τη Μαιευτική και τη Γυναικολογική Υπερηχογραφία και επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Ιατρικής Εμβρύου & Υπερήχων στο Νοσοκομείο «Μητέρα» σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ArcadiaPortal.gr μίλησε για τον φυσιολογικό τοκετό και για τις μεθόδους που μπορούν να ελαττώσουν τους πόνους της γέννας. 

Όταν πλησιάζει η στιγμή του τοκετού, χίλιες ερωτήσεις υπάρχουν στο μυαλό μιας γυναίκας για το τι θα συναντήσει. Θα τα καταφέρει; Θα αντέξει τον πόνο;

Όπως αναφέρει ο κ. Κόμης, όταν αρχίσει ο φυσιολογικός τοκετός, οι γυναίκες βιώνουν κάποιους πόνους.
Σκληραίνει η κοιλιά και μετά οι πόνοι αυξάνονται όσο περνά η ώρα, με τον πόνο να φεύγει από κάτω προς τα πάνω.

«Μπορεί να το έχετε ακούσει και έτσι: ‘’έσπασαν τα νερά’’. Η ποσότητα του καθαρού αμνιακού υγρού που φεύγει από το σάκο και κυλάει μέσα στον κόλπο, διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Για κάποιες είναι απλώς μια μικρή ροή», εξηγεί ο γιατρός.

Πώς μειώνεται ο πόνος

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος αναλγησίας είναι η επισκληρίδιος αναισθησία. Είναι μια ένεση με κύριο συστατικό ένα τοπικό αναισθητικό, στην οσφυϊκή περιοχή της σπονδυλικής στήλης, κοντά στα νεύρα που μεταφέρουν την αίσθηση του πόνου. Η δράση της αναισθησίας ξεκινάει 10-20 λεπτά μετά την ένεση.

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική

Η φυσιολογική γέννα για μια γυναίκα που έχει γεννήσει παλιότερα με καισαρική, έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο φαινόμενο.
Αν γεννήσατε με καισαρική την πρώτη φορά, αλλά πάντα επιθυμούσατε έναν φυσιολογικό τοκετό, τώρα μπορεί το δεύτερο ή τρίτο παιδί σας να έρθει στον κόσμο φυσιολογικά. 
Η φυσιολογική γέννα για μια γυναίκα που έχει γεννήσει παλιότερα με καισαρική έχει αρχίσει πια να γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο φαινόμενο. Η δυνατότητα αυτή είναι υπαρκτή πλέον, αρκεί να τηρούνται κάποιες προθέσεις τις οποίος αναλύει ο γιατρός στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο κ. Κόμης διατηρεί Μαιευτικό & Γυναικολογικό Ιατρείο, με σύγχρονο εξοπλισμό, και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό για την παρακολούθηση μιας ασφαλούς εγκυμοσύνης στην Αθήνα και στην Τρίπολη.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το ιατρείο του που βρίσκεται στην οδό Κύπρου 40-44, 22100 Τρίπολη και στα τηλέφωνα  2710 238.700, 6945 587.170.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Φυσιολογικός Τοκετός μετά από Καισαρική Τομή


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.