Φταίει το βουνό!

Φταίει το βουνό!

Δεκέμβριος 01, 2016 - 19:12
4 σχόλια

Ζούμε στη χώρα όπου οι υπουργοί -οι υπό το έργον- και γενικώς όσοι κατέχουν θέση ευθύνης και έχουν το κουμάντο, συμπεριφέρονται λες και δεν βρίσκονται οι ίδιοι στο τιμόνι, αλλά οι άλλοι. Οι όποιοι άλλοι. Οι Ευρωπαίοι. Η αντιπολίτευση. Οι τοπικές κοινωνίες. Οι αναρχικοί. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο Μήτσος, ο Τάκης, ο Μπάμπης ο Σουγιάς.

Για τον κ. Μουζάλα, τα προβλήματα στα νησιά δημιουργούνται από «μερίδα της τοπικής κοινωνίας», από τους δημάρχους και από την αντιπολίτευση, που όλοι μαζί δεν ενημερώνουν τους κατοίκους των νησιών για τις πραγματικές διαστάσεις του προσφυγικού. Η ασφυκτική κατάσταση αυτή καθεαυτή δεν τον απασχολεί.

Ο κ. Μουζάλας, εντελώς υποκριτικά, κλαίγεται και μεταθέτει την ευθύνη στην τοπική κοινωνία των νησιών. Ενώ... στα βουνά τα καταφέρνει καλύτερα! Για το γεγονός ότι έως τις 20 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες διαβιούσαν σε σκηνές στην Πέτρα Ολύμπου, στο κρύο και τον αέρα, σε υψόμετρο 520 μέτρων; Φταίει κάποια τοπική κοινωνία; Κάποιος χρυσαυγίτης; Η βαθιά σκατοψυχιά του Έλληνα; Μήπως το βουνό; Ή ο ίδιος;

Στις 20/11 ξεκίνησε η μετακίνηση των ανθρώπων εκείνων από τους υπεύθυνους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ οι τελευταίοι 241 μεταφέρθηκαν από εκεί στις 30 Νοεμβρίου σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία στον Νομό Θεσσαλονίκης.

Οι άνθρωποι μετακινήθηκαν με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, επειδή το υπουργείο δεν πρόκαμε να φτιάξει μια δομή που ετοίμαζε αλλά δεν τα κατάφερε και τους έρμους τους βρήκε ο χιονιάς. Τότε ζητήθηκε η βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας και άρχισε η διαδικασία εξεύρεσης δομών, μέσω του προγράμματος φιλοξενίας του Διεθνούς Οργανισμού.

Ο υπουργός, ο άνθρωπος που καλωσόριζε τους πρόσφυγες στα νησιά, που διεμήνυε ότι η Ελλάδα θα πράξει τα δέοντα για την ασφάλειά τους, που εξοργιζόταν όταν διαχώριζαν οι συν-καλεσμένοι του στα πάνελ τους πρόσφυγες από τους μετανάστες και τώρα μιλάει και ο ίδιος για παραβατικούς και μη, για οικονομικούς μετανάστες και για πρόσφυγες, «ξέχασε» να ασχοληθεί με τους παγωμένους στην Πέτρα Ολύμπου.

Το μόνο που δεν είπε ο κ. Μουζάλας, ο πιο αναποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης που Κύριος οίδε για ποιον λόγο δεν τον αντικατέστησε ο Αλέξης, είναι ότι φταίει το βουνό. Το χιόνι. Το γεγονός ότι οι πρόσφυγες στην Πέτρα Ολύμπου δεν είχαν εκπαιδευτεί ως καταδρομείς. Για τον Μουζάλα, που του έφταιγε η ιστορία, δεν θα ήταν παράλογο.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

4 Σχόλια

Στα μέρη του εκλιπόντος δικτάτορα γνωρίζουν το χιόνι, έστω ως φυσικό φαινόμενο; STOIXOS δεν έχεις να πεις, θα γράφεις μέχρι μεθαύριο

O Tσίμας είπε πως τον απείλησαν με επέμβαση του στρατού όταν ζήτησε άδεια να κάνει εκπομπή για το συγκεκριμένο στρατόπεδο προσφύγων. Σκεφτείτε αν έλεγαν επί Σαμαρά στον Βαξεβάνη κάτι ανάλογο......

Μα τι λέτε έχουμε <<επενδυτές>> το ξεχάσατε; Κύριος καθοδηγητής ο κ. Σόρος ναι ναι αυτός ο Ούγγρος ο επενδυτής της ΝΤΠ, εχθρός μας...

Θυμηθείτε τι θεσάρα σε διεθνή οργανισμό θα καβατζώσει ο Μουζάλας σε λίγους μήνες που ξεκουμπιζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικάντες γνωρίζουν καλά το εφήμερο της διακυβέρνησης. Δίνουν διαπιστευτήρια δουλοπρέπειας στους ξένους τον λίγο χρόνο που κυβερνούν με αντάλλαγμα......"ότι αρπάξουμε". Πρότυπα όλων η Δαμανάκη, ο Πάκης, ο Αβραμόπουλος κλπ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.