Φροντιστήριο Φιλολογικόν: Χρήσιμες συμβουλές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Φροντιστήριο Φιλολογικόν: Χρήσιμες συμβουλές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ιούνιος 05, 2018 - 12:30
0 σχόλια

Αγαπητοί μαθητές,σε λίγες μέρες ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις και είναι λογικό να κορυφώνεται το άγχος  και η αγωνία σας. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις  είναι μια εκπαιδευτική δοκιμασία που έχετε να αντιμετωπίσετε τη δεδομένη στιγμή  και η οποία είναι  μεν κομβική όχι όμως και η μόνη που θα καθορίσει αποκλειστικά το μέλλον και τη ζωή σας.

Χρήσιμες συμβουλές εν όψει των εξετάσεων:

- Oργανώστε μεθοδικά τις τελευταίες επαναλήψεις σας κάνοντας  σωστή διαχείριση του χρόνου.

-  Μην επηρεάζεστε ακούγοντας ή διαβάζοντας για θέματα sos.Δεν υπάρχουν θέματα sos και αντι-sos! Όλη η ύλη αποτελεί αντικείμενο εξέτασης!

-  Δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα θέματα. Η ευκολία ή η  δυσκολία των θεμάτων εξαρτάται από τον βαθμό της προετοιμασίας μας και από όσα έχουμε διδαχθεί και αφομοιώσει. Μπορεί κάποια θέματα να είναι απαιτητικά αλλά η σωστή προετοιμασία θα είναι αυτή που θα μας κάνει να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία.

-  Τις μέρες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προσέχουμε τη διατροφή μας: τρώμε σωστά και ισορροπημένα.

-   Δεν ξενυχτάμε διαβάζοντας για να έχουμε τη μέρα των εξετάσεων ξεκούραστο και καθαρό μυαλό.

-  Μην αγχώνεστε εάν νομίζετε ότι δεν θυμάστε τίποτα πριν από τις εξετάσεις. Το μυαλό λειτουργεί πολλές φορές αφαιρετικά. Όταν θα πάρετε τα θέματα  η γνώση που έχετε αποκτήσει θα επανέλθει  και  ό,τι έχετε διαβάσει  θα το θυμηθείτε αυτόματα.

-  Την ώρα των εξετάσεων διαβάζουμε αργά και με μεγάλη προσοχή τα θέματα. Κατανοούμε τις εκφωνήσεις και απαντάμε ολοκληρωμένα σε αυτά που μας  ζητούνται. Κάνουμε σωστή διαχείριση του χρόνου και πριν παραδώσουμε το γραπτό μας το ελέγχουμε με μεγάλη προσοχή.

-  Δεν επηρεαζόμαστε αρνητικά εάν η απόδοσή μας σε ένα μάθημα δεν είναι η αναμενόμενη ή εάν νομίζουμε ότι δεν είναι η αναμενόμενη. Στόχος μας θα πρέπει να είναι το επόμενο μάθημα. Το κάθε μάθημα είναι ξεχωριστό και το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη συνολική μας επίδοση.

-  Φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα όπως την αστυνομική σας ταυτότητα, το δελτίο εξεταζομένου, από τουλάχιστον 2 στυλό με μπλε ή μαύρο μελάνι, μολύβι, γόμα, γεωμετρικά όργανα ή όργανα σχεδίασης  όπου χρειάζονται, ένα μπουκάλι νερό, ρολόι  για τη σωστή διαχείριση του χρόνου σας.

-  Οπλιστείτε με θάρρος, υπομονή και αυτοπεποίθηση. Να ξέρετε ότι οι γονείς σας και όλοι εμείς οι καθηγητές σας θα είμαστε δίπλα σας. Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό κ να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι  στη ζωή υπάρχει και η επιτυχία και η αποτυχία. Σημασία έχει  το πώς διαχειριζόμαστε είτε το ένα είτε το άλλο και να θυμάστε ότι πάντα υπάρχουν επιλογές και εναλλακτικές.

Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους και στους μαθητές του φροντιστηρίου Φιλολογικόν Καλή αρχή, Καλή Δύναμη και να έχετε ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Με εκτίμηση,

Αναστασία Γ. Λιακοπούλου

Διευθύντρια Σπουδών Φροντιστηρίου Μ.Ε Φιλολογικόν

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.