Φροντιστήριο «Άνοδος»: Έντεκα χρόνια δίπλα στον υποψήφιο φοιτητή (pics,vid)

Φροντιστήριο «Άνοδος»: Έντεκα χρόνια δίπλα στον υποψήφιο φοιτητή (pics,vid)

Ιούλιος 02, 2018 - 21:10
0 σχόλια

Ημέρα Σταδιοδρομίας στην Τρίπολη

Η δουλειά του σωστού εκπαιδευτικού και του σωστού φροντιστηρίου, στο οποίο επενδύουν οι γονείς αλλά και οι μαθητές για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους, δεν ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών. Ίσα-ίσα που μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο μαθητής χρειάζεται υπεύθυνη ενημέρωση, από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του σε αυτή τη σημαντική δοκιμασία, για τη σωστή συμπλήρωση του δελτίου που θα τον οδηγήσει στην πιο κατάλληλη επιλογή σπουδών για τον ίδιο.

Το Φροντιστήριο «Άνοδος» για ενδέκατη συνεχή χρονιά στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα στον υποψήφιο φοιτητή, διοργανώνοντας την καθιερωμένη πλέον ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, με ομιλητή τον Νίκο Παυλάκο, σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού MSc. και ιδρυτή της εταιρίας Orientum, ο οποίος από το 2006 και έπειτα, συγγράφει μαζί με την ερευνητική του ομάδα, το βιβλίο «Πάμε... πανεπιστήμιο», που εκδίδεται κάθε χρόνο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης.

Κατ’ αρχάς τον λόγο έλαβε ο κ. Γιάννης Καρκαζής, ο οποίος μαζί με τον συνέταιρό του Δημήτρη Κούρο στο Φροντιστήριο «Άνοδος» εδώ και 18 χρόνια έχουν δει 1.721 παιδιά να εισέρχονται στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

Η σωστή ενημέρωση εξασφαλίζει, μαζί με τη μελέτη που έχει προηγηθεί, το κλειδί της επιτυχίας εισαγωγής στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

Όπως είπε ο κ. Καρκαζής, στην «Άνοδο» εφαρμόζεται ένα μαθητοκεντρικό μοντέλο μάθησης και ένα πρόγραμμα σπουδών με εμπειρία, αφοσίωση, γνώση διαδικασιών εξετάσεων εις βάθος: «Θέτουμε στόχους και τους κατακτούμε.  Έχουμε άριστο ποσοστό εισαγωγής στην πρώτη επιλογή. Οι επιτυχίες μας στηρίζονται σε γερές βάσεις: έχουμε ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα, δείχνουμε σεβασμό στις μαθησιακές ανάγκες, κάνουμε στοχευμένη επιλογή καθηγητών, με αγάπη για το εκπαιδευτικό τους έργο, διαθέτουμε καινοτόμο σύστημα μελέτης και ένα μοναδικό σύστημα οργάνωσης και επίβλεψης μελέτης, κάνουμε προσομοιώσεις, παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη και διαθέτουμε άριστη υλικοτεχνική υποδομή».

Ήδη έχουμε ξεκινήσει το πρόγραμμα στοχευμένης υποστήριξης από την Α’ Λυκείου, βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Τέλος, ο κ. Καρκαζής ευχαρίστησε όλους, καταχειροκροτούμενος από τους μαθητές και τους γονείς που παρακολουθούσαν την εκδήλωση, για την εμπιστοσύνη.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Νίκος Παυλάκος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους μαθητές που πέρασαν από τη βάσανο των Πανελλαδικών. Ακολούθως, μίλησε για τη μέθοδο της Orientum, της εταιρίας που εκπροσωπεί, η οποία ιδρύθηκε το 2004 και έχει βοηθήσει 10.000 μαθητές σε ατομικό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα να επιλέξουν σπουδές.

Σήμερα επιλέγετε σπουδές, σε δέκα χρόνια θα επιλέξετε καριέρα.

«Σε δέκα χρόνια θα είστε επαγγελματίες. Σήμερα διαλέγετε σπουδές, όχι επάγγελμα. Στα 17 διαλέγετε το πρώτο σας πτυχίο. Μετά το μεταπτυχιακό σας, σχεδόν όλοι από εσάς θα κάνετε. Το πού θα βρεθείτε στην αγορά εργασίας, δεν εξαρτάται από το πρώτο σας πτυχίο, αλλά από το μεταπτυχιακό. Οι σπουδές προσφέρουν εναλλακτικές καριέρες: Δεν χρειάζεται να ξέρετε στα 17 σας τι ακριβώς θα κάνετε σε δέκα χρόνια».

Ο κατάλληλος άνθρωπος στις κατάλληλες σπουδές.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλάκος παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίον ένας μαθητής και υποψήφιος φοιτητής μπορεί να ανακαλύψει τι με ενδιαφέρει περισσότερο για να σπουδάσει, δηλαδή τα ψυχομετρικά εργαλεία, όπως είναι το Horizon που έχει υιοθετήσει η Orientum και μέσα από 190 ερωτήσεις, αποκαλύπτονται τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του μαθητή.

«Πρέπει να γνωρίσουμε τις σχολές. Τι μαθήματα θα κάνετε σε αυτές. Πρέπει να ξέρετε τι ακριβώς θα κάνετε μέσα στη σχολή. Να δείτε το πρόγραμμα σπουδών και τα μεταπτυχιακά. Οι περισσότερες σχολές προσφέρουν έναν συνδυασμό ειδικοτήτων. Ακόμα, πρέπει να ξέρετε τι εργασιακά δικαιώματα θα έχετε», υπογράμμισε ο κ. Παυλάκος.

Η σωστή επιλογή σπουδών βασίζεται στην ενημέρωση, και όχι απλώς στις επιθυμίες του μαθητή, ή ακόμα χειρότερα των γονιών. Για μια δυνατή αρχή στις σπουδές, που αποτελούν ένα  ξεκίνημα για την πορεία ενός νέου ανθρώπου στη ζωή, το Φροντιστήριο «Άνοδος» στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης.

Δείτε στο βίντεο δηλώσεις των κκ. Καρκαζή και Κούρου, αλλά και απόσπασμα από τη διαφωτιστική ομιλία του Νίκου Παυλάκου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Φροντιστήριο «Άνοδος»: Έντεκα χρόνια δίπλα στον υποψήφιο φοιτητή


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.