Φουστανέλα, λάβαρα, γιουχαΐσματα και μια ορκωμοσία

Φουστανέλα, λάβαρα, γιουχαΐσματα και μια ορκωμοσία

Αύγουστος 26, 2019 - 11:25
13 σχόλια

Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, μεσημέρι Κυριακής, ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μουσική εντός και εκτός του κτιρίου. Του παντελώς ακατάλληλου για μεγάλες εκδηλώσεις κτιρίου, εν μέσω καύσωνα. Αδύναμος ο κλιματισμός, οι ανεμιστήρες δούλευαν στο φουλ αλλά πολύς ο κόσμος, μάλιστα εκ Μεσσηνίας ορμώμενοι πολλοί από τους παρευρισκομένους, ιδρωμένοι και σκασμένοι, παραπονιούνταν για τη ζέστη. Πολλοί είχαν προνοήσει και είχαν φέρει βεντάλιες.

Άλλοι, χρησιμοποίησαν ως βεντάλιες τα χαρτιά επάνω στις θέσεις που προορίζονταν για τους καλεσμένους των περιφερειακών συμβούλων.

Εκτός από τα χαρτιά, πήραν και τις θέσεις τους, στο τέλος.

Μπροστά μου ακριβώς, μια παρεούλα 35άρηδων έβγαζαν σέλφι και τις ανέβαζαν στα σόσιαλ.

Όλη την ώρα.

Διαγώνια από το τραπέζι, υποτίθεται, για τα ΜΜΕ, μια νέα γυναίκα, κρίνοντας ότι αυτή και ο υιός της δεν έβλεπαν από τις θέσεις τους την τελετή, ανέβηκαν επάνω στα καθίσματα του Πνευματικού Κέντρου.

Σαν στο σπίτι σας! Ή σαν στο γήπεδό σας, μαντάμ.

Ένας κύριος, ντυμένος με φουστανέλα, εισέρχεται στον χώρο και τον χαιρετούν όλοι. Οι περισσότεροι του λένε κι ένα «μπράβο» για την πρωτοβουλία να εμφανιστεί με την ένδοξη του γένους στολή φέροντας λάβαρο. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι ο κύριος αυτός βρήκε τη θέση του επάνω στην εξέδρα, με τους νεοεκλεγέντες, χωρίς να είναι ο ίδιος εκλεγμένος.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, τέτοιες γραφικότητες δεν θα επιτρέπονταν σε ορκωμοσία αιρετών, για να το πούμε απλά και καθαρά.

Αντιθέτως, όταν ένας αιρετός, ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πήρε το μικρόφωνο, το πλήθος τον γιουχάισε τόσο δυνατά, και αυτά που ειπώθηκαν ήταν τόσο εξοργιστικά άσχημα για τον άνθρωπο, που πραγματικά ντράπηκα. Τρεις άνθρωποι προσπαθούσαν να του πάρουν το μικρόφωνο από τα χέρια για να συνεχιστεί η «κανονικότητα» της τελετής. Προς τιμήν του, ο κ. περιφερειάρχης ήταν ψύχραιμος και είπε στο τέλος του επεισοδίου ότι «η ανοχή είναι στοιχείο της δημοκρατίας μας».

Να συμφωνήσω με όλους όσοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διαχειριστεί διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά, αν κρίνω από τη συμπεριφορά του πλήθους των παρευρισκομένων, ούτε για την ανοχή ούτε για τη δημοκρατία ενδιαφέρονται.

Έκαναν, όμως, τους μεγάλους τους σταυρούς και σηκώνονταν όρθιοι με σεβασμό κάθε φορά που εισερχόταν στον χώρο ένας από τους μητροπολίτες.

Και μετά, άνοιξαν το... ευλογημένο τους στόμα και έβγαλαν όλο τον οχετό που έχουν μέσα τους.

Σώσον, Κύριε, τον λαόν σου.

Τοις ευσεβέσι.

Αλλά πού να τους βρεις;..

Γαλανιάδη Εύα


13 Σχόλια

Κα Γαλανιαδη φανταστείτε τι έχουμε να δούμε από τον κο Νίκα στις εκδηλώσεις το 2021. Το δείγμα του καρακιτσαριου μας δόθηκε ήδη.

Μα είναι δυνατόν να ανεβουν αστυνομικοί και να αρχίσουν να τραβολογουν εναν εκλεγμένο που ήθελε να δώσει πολιτικό όρκο; Την ίδια στιγμή που ο δεσπότης έβγαζε λόγο λες και είναι πρωθυπουργός; Απαράδεκτα πράγματα.

Έτσι είμαστε μανάρι εδώ στην Τρίπολη στα μέρη του Γέρου του Μωρια ,σε όποιον δεν αρένει να πάει πάνου την Αθήνα που είναι προχω !O Πάπας ο δάσκαλος και ο γραμματικός ,όπως τα ωραία παλιά χρόνια

Καταδικό μας είναι πλέον το "μαγαζί"και μόνο οι δικοί μας έχουν λόγο και προνομιακή μεταχείριση.Χωροφυλάκοι,παπαδαριό και "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις",εδώ βρισκουν το χώρο τους και το ακροατήριό τους.....

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά είμαστε η μοναδική χώρα ατην Ευρώπη που οι πολιτικές ορκομωσίες γίνονται παρουσία θρησκευτικών αντιπροσώπων.

@Παρασκευάς. Για το Βατικανό στην Ιταλία ή τις τελετές για το χρίσμα των βασιλέων ανά την Ευρώπη κάνεις την κότα. Στην ελληνορθόδοξη παράδοση που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη σε νοιάζει να ρίχνεις το δηλητήριο σου.

Γουστάρουμε φουστανέλα και τσαρούχι για να ζορίζονται τα αναρχοκομμουνιστικά πρακτοράκια του Σώρρος.

Α παραλίγο να το ξεχάσω. Γουστάρουμε και επανίδρυση της χωροφυλακής για καλύτερη αστυνόμευση της επαρχίας όπως σε όλες τις σύγχρονες χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ρωσία, Γερμανία κλπ. Ειδικά αφιερωμένο στο 19:33 που οι ομοιδεάτες του το 1982 στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ του ΜΠΑΤΣΟΚ συμπεριελάμβαναν την ΚGB στις ''δημοκρατικές δυνάμεις'' που στήριζαν τον Γιούρι Αντρόποφ στο χρίσμα του Γ.Γ. της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ. Μιλάμε για πολύ γέλιο τότε.

Να ενημερωθείτε εκτενέστερα αγαπητέ για το πως γίνονται οι ορκωμοσίες στα κοινοβούλια της Ευρώπης. Εξαιρετικά σπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η παρουσία και σύμπραξη ιερέων στη διαδικασία, κάτι που στην Ελλάδα θεωρείται σχεδόν αυτονόητο από την εποχή της Βαυαροκρατίας. Σέβομαι την άποψή σας, οπότε κατέθεσα κι εγώ την δική μου. Εσείς προφανώς μεγαλωμένος με τα ειδανικά "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" το εξελάβατε ως "δηλητήριο".

Βήμα 1: Μπαίνεις σε χρονοκάψουλα Βήμα 2: Γυρνάς πίσω στο 1967 Βήμα 3: Μένεις εκεί. Δεν θα λείψεις σε κανέναν. Αλήθεια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.