Φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Κυνουρίας

Φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Κυνουρίας

Αύγουστος 27, 2014 - 13:07
0 σχόλια

Ενημέρωση 18:30 - Υπό μερικό έλεγχο

Η φωτιά λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει λάβει διαστάσεις και κατευθύνεται προς τον Πάρνωνα. Για την κατάσβεση επιχειρούν 17 οχήματα, 40 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και πολίτες. Συντονίζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Κώστας Γιόβας.

Η φωτιά κατευθύνεται προς τον Πλάτανο ενώ μαζί με τα 10 πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν και δύο αεροπλάνα για την κατάσβεσή της.

Φωτιά έχει πιάσει στον Άγιο Ιωάννη Κυνουρίας η οποία δείχνει να έχει πάρει μεγάλη έκταση. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συγκεκριμένα 10 πυροσβεστικά οχήματα, και καταβάλλουν προσπάθειες για να τη σβήσουν.

(Φωτογραφία αρχείου)

 

Ενημέρωση 18.30 από το astrosnews.gr

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται αυτή τη στιγμή (18:20) η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν την είσοδο του Αγιάννη (πλησίον εκκλησίας Αγ. Παρασκευής) νωρίς το μεσημέρι, με το μέτωπο της να έχει περιοριστεί αρκετά από την υπερπροσπάθεια των δυνάμεων της Πυροσβεστικής αλλά και κατοίκων της περιοχής που συνεπικουρούσαν με κάθε τρόπο. Συγκεκριμένα 45 άνδρες με 14 πυροσβεστικά οχήματα, 3 υδροφόρες και άλλα 6 περίπου συνοδευτικά οχήματα μαζί με δύο αεροπλάνα τύπου Καναντέρ (τα αεροπλάνα δεν συμμετέχουν εδώ και μια ώρα) προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά. Οι φλόγες έκαψαν κάτι παραπάνω από 100 στρέμματα, με την ζημιά να περιορίζεται εκτός από μερικούς αμπελώνες, κυρίως σε χαμηλή άγρια βλάστηση, λίγα (άγρια) δέντρα και μερικές ελιές. Η ταχύτατη και οργανωμένη επέμβαση της Πυροσβεστικής και η βοήθεια των κατοίκων του Αγιάννη φαίνεται πως απέτρεψε τα χειρότερα. Αυτή την ώρα οι επεμβάσεις των δυνάμεων αφορούν κυρίως εστίες εντός της καμμένης ζώνης με το μέτωπο να μην επεκτείνεται άλλο.

Ως προς την αιτία της πυρκαγιάς που ξεκίνησε δίπλα από τον κεντρικό δρόμο εισόδου στον Αγιάννη, κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβο πως πρόκειται για εμπρησμό, συνδέοντας το περιστατικό με όλα τα υπόλοιπα που έχουν παρατηρηθεί στη γύρο περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.