Φωτιά και τσεκούρι οι τιμές στο Παράλιο Άστρος

Φωτιά και τσεκούρι οι τιμές στο Παράλιο Άστρος

Ιανουάριος 07, 2012 - 09:01
39 σχόλια

- 25 ευρώ και 10 λεπτά πλήρωσε παρέα για 2 καφέδες , 2 μπύρες και 2 club
-Στα τάρταρα η εξυπηρέτηση , ουσιαστικά διώχνει τον κόσμο ο οποίος φεύγει δυσαρεστημένος

 

  Οι τσιμπημένες τιμές σε παραλιακές και τουριστικές περιοχές δεν είναι κάτι το παράξενο δυστυχώς παρ ότι δεν είναι και λογικό η αξία των προϊόντων να εκτοξεύεται επειδή αυτά προσφέρονται σε τόπους όπου υπάρχει θάλασσα, βουνό, κάποιο θέρετρο ή κάποιο αξιοθέατο.

  Παράξενο ωστόσο είναι όταν οι  υψηλότατες τιμές συνοδεύονται και από κακή, κάκιστη εξυπηρέτηση , από επιχειρηματίες οι οποίες θεωρούν πως μπορούν τα πάρουν τα όποια χρήματα από την τσέπη σου χωρίς να σου προσφέρουν τα στοιχειώδη της καλής υπηρεσίας, μια καλημέρα έστω, ένα «τι θα πάρετε», μια συγνώμη αν η παραγγελία αργήσει και φυσικά; Χώρους κατάλληλους για ν απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου.
  Στο παράλιο Άστρος η κατάσταση που καταγράφεται για πολλοστή δυστυχώς φορά δεν είναι η καλύτερη. Αφορμή η ημέρα των Θεοφανείων, ημέρα που στο παράλιο σπεύδει πλήθος κόσμου αφού οι εκδηλώσεις πραγματικά αξίζουν τον κόπο. Ο κόσμος έσπευσε και φέτος παρ ότι ο καιρός ήταν αρκετά άσχημος. Πολλοί προτίμησαν να μην ανέβουν στην εκκλησία και να απολαύσουν τον καφέ τους σε καφέ πλησίον της εξέδρας ώστε να έχουν και άμεση επαφή με αυτή.
Δυστυχώς ο επαγγελματίας δεν στάθηκε προνοητικός και γι αυτό; Όχι ικανός ν ανταποκριθεί στις ανάγκες της ημέρας. Ο κόσμος που κάθισε στο καφέ έπρεπε να εξυπηρετηθεί απο μια μόνο κοπέλα στο σέρβις η οποία ναι μεν έτρεχε πανικόβλητη αλλά ουσιαστικά δίχως αποτέλεσμα! Στα χέρια της δε δεν κρατούσε κανένα μπλοκάκι προκειμένου να σημειώνει τις παραγγελίες με αποτέλεσμα; Πολλές να φτάνουν λάθος στα τραπέζια! Πέραν τούτου η καθυστέρηση στο σέρβις ήταν επιεικώς απαράδεκτη, οικογένεια ιερέα με 2 παιδάκια αναγκάστηκε να φύγει χωρίς να πιει όσα είχε παραγγείλει αφού παρήγγειλε στις 10:20 και η παραγγελία δεν είχε έρθει έως την ώρα που ξεκίνησε ο αγιασμός, δηλαδή στις 11:15. Η οικογένεια εμφανώς δυσαρεστημένη δεν κατόρθωσε ν απολαύσει τον καφέ που επιθυμούσε και αποχώρησε , χωρίς βέβαια να είναι η μόνη!
   Και εκείνοι ωστόσο που είδαν τις παραγγελίες τους να φτάνουν στο τραπέζι τους δεν χαμογέλααν πλατιά, δεν απόλαυσαν τον καφέ τους! Καφές χλιαρός έως και κρύος έφτανε στα τραπέζια και παρ ότι η τιμή του ήταν  αρκετά καυτή!  Είναι χαρακτηριστικό πως παρέα που παρήγγειλε 2 καφέδες (καπουτσίνο και νες καφέ) καθώς και 2 τόστ πλήρωσε στο κατάστημα με την μηδενική εξυπηρέτηση 9 ευρώ και 80 λεπτά! Σ ένα  χώρο μάλιστα μερικώς προστατευμένο από τη βροχή όπως φαίνεται και στην εικόνα.
Σαφέστατα και ο κόσμος θα μπορούσε να μην είχε καθίσει , πως όμως μπορείς να ξέρεις , πώς να φανταστείς όσα σε περιμένουν; Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος αυτός δεν θα την «ξαναπατήσει!»

  Η ίδια όμως εικόνα και κατάσταση επικρατούσε και σε άλλα καταστήματα της παραλίας. Σε κατάστημα που προσέφερε και ποικιλίες καθώς και μικρά γεύματα χρεώθηκαν σε 4μελή παρέα 2 κλάμπ σάντουιτς , 2 μπύρες και 2καφέδες 25 ευρώ και 10 λεπτά! Ο σερβιτόρος ζήτησε και τα 10 λεπτά παρ ότι ούτε και εδώ η εξυπηρέτηση, όπως μαρτυρά η παρέα ήταν αυτή που θα έπρεπε.

Χώρος κρύος, χωρίς την απαραίτητη θέρμανση, μόνο με σύστημα εξαερισμού, και ενώ στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία, σέρβις «της υπομονής», προσωπικό δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς χωρίς την στοιχειώδη ευγένεια προς τον πελάτη.
Είναι χαρακτηριστικό πως πέρασαν τουλάχιστον 15 λεπτά κ αφού η παρέα ζήτησε να παραγγείλει για να έρθει ο σερβιτόρος.
 Τέτοια φαινόμενα και περιστατικά δεν νοείται να καταγράφονται σε περιοχές τουριστικές οι οποίες θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να «τσιμπάνε» τις τιμές! Σ αυτές τις τσιμπημένες τιμές ωστόσο υποχρέωσή τους είναι όχι η καλή εξυπηρέτηση αλλά η άριστη αν φυσικά θέλουν ο κόσμος να φεύγει ευχαριστημένος και να ξαναέρχεται…

χ.τ

Ειδήσεις: 

39 Σχόλια

Είναι γνωστό ότ στο Άστρος δεν προσέχουν τον επισκέπτη!!!

Οι τιμές δεν είναι εξωφρενικές, τα 9.8 για παράδειγμα μεταφράζονται σε 2.8 και 3 ευρώ για τους καφέδες και 4 ευρώ για 2 τόστ, (2 ευρώ το τοστ). Είναι παράλογη αυτή η τιμή; Στην Τρίπολη τα πληρώνετε λιγότερα; Το λαβράκι είναι στη Δημητσάνα που κάποιοι χρεώνουν 4 ευρώ τον καφέ σε πλαστικό και 9 ευρώ την χοιρινή μπριζόλα!

Δεν είναι εξωφρενικές;όταν όπως λέει το άρθρο ο καφές ήταν κρύος , σε χώρο ακάλυπτο και με εξυπηρέτηση για κλάμματα; Κι αν τα 9,8 είναι λογική τιμή τα 25 ευρώ; Αυτά δεν τα είδες εσύ ο προηγούμενος; Ας τον χρεώνουν και 5 ευρώ τον καφέ εκεί στοΆστρος αρκεί να τον φέρνουν έτσι όπως τον παραγγέλνεις και όχι μετά απο μισή ώρα και κρύο! Αν εσύ τώρα προτιμάς να σε σερβίρουν με αυτόν τον τρόπο, τι να πει κανείς; ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

Για να καταλάβω τα 2,8-3€ ο καφές και 2€ το τοστ στο Παράλιο Άστρος θεωρούνται χαμηλές τιμές; Με τα 600€ μέσο όρο μηνιαίου μισθού για υπολογείστε σε πόσες ώρες εργασίας αντιστοιχούν σε αυτές οι τιμές; Να το θέσω και διαφορετικά: Τι κόστος έχει ο κάθε επιχειρηματίας ώστε να χρεώνει αυτές τι τιμές όταν είναι γνωστό πως στο εξωτερικό οι ίδιες υπηρεσίες χρεώνονται πολύ φθηνότερα; Και δεν είναι απάντηση πως αν δεν μου αρέσει να πάω στο εξωτερικό. Γιατί έτσι θα φύγουν όλοι και αυτοί θα μείνουν χωρίς ψωμι! Νομίζω πως η συζήτηση πρέπει να στραφεί στο: Τι υπηρεσίες προσφέρονται στο Παράλιο Άστρος (π.χ., αν έχουν εκπαιδευμένο προσωπικό), πόσο αποτιμά ο κάθε επιχειρηματίας τις υπηρεσίες που προσφέρει (π.χ., έλεγχος τιμών από τις Υπηρεσίες), τι υπηρεσίες προσφέρονται (π.χ., χώροι στάθμευσεις) κ.ά., ώστε να ζητούν αυτές τις τιμές. Εν κατακλείδι, το Παράλιο Άστρος (με κάποιες εξαιρέσεις) πρέπει να μάθει να σέβεται τον πελάτη του και στο θέμα των τιμών. Άλλωστε αν οι τιμές τους ήταν χαμηλότερες (βασική αρχή του εμπορίου είναι πως η κατανάλωση φέρνει το κέρδος) θα εξέλειπε η παρούσα συζήτηση.

Ποιος ειναι ο πρωην Δημαρχος ορεινου Δημου Αρκαδιας που βρεθηκαν στον τραπεζικο λογαριασμο του δυο εκατομμυρια τρακοσιες χιλιαδες(2.300.000) ευρω;

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!!! ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ? ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ . ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ . ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΣΔΟΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ.

Δεν ειναι ολα τα μαγαζια το ιδιο!! Εγω ειμαι επιχειρηματιας εστιασης ανοιγω 4 μηνες το χρονο σε ιδιοκτητο χωρο με πολλες παροχες κ ανεσεις περαν του καλου κ ποιοτητικου φαγητου κ οι τιμες μου ειναι χαμηλοτερες απο της Τριπολης !1 Μην μας περνει ολους μπαλα!!

Αυτή η ιστορία με τις τιμές του Παραλίου Αστρους είναι αρκετά παλιά, από τότε που πολλοί υποτιμούσαν την αξία του, και κάθε χρόνο αποδεικνύεται η αγαπημένη συζήτηση πολλών εδώ στην Αρκαδία. Παρόλα αυτά το Παράλιο Αστρος προχώρησε και με τη συμβολή των κατοίκων αρχικά της Τρίπολης και μετά αυτών του λεκανοπεδίου, έφθασε να μπορεί φιλοξενεί τον Αύγουστο πάνω από 20.000 κατοίκους ταυτόχρονα συν αυτούς που έρχονται για ημερήσιες εκδρομές. Μιλώντας λοιπόν για το Παράλιο Αστρος μιλάμε για το τουριστικότερο μέρος της Αρκαδίας. Αυτό που συγκεντρώνει με διαφορά τον περισσότερο κόσμο. Δεκάδες μαγαζιά έχουν ανοίξει και αρκετός κόσμος απ' όλη την περιοχή δραστηριοποιείται εδώ. Σίγουρα μπορεί κανείς να βρει αρκετά μελανά σημεία και κακά παραδείγματα επαγγελματιών,όπως μπορεί να τα βρει και σε όλα τα μέρη της Αρκαδίας και όχι μόνο. Ξεπερνώ το παράδειγμα των 3 ευρώ του καφέ γιατί είναι άστοχο και σίγουρα το Παράλιο Αστρος είναι αρκετά φθηνότερο από πολλά μέρη της Αρκαδίας και στέκομαι στις υπηρεσίες που παρέχονται. Δεν γίνεται να υπάρχουν παράπονα μόνο για το Παράλιο Αστρος και όλα τα άλλα στην υπόλοιπη Αρκαδία να δουλεύουν ρολόι,όπως επίσης και δεν πρέπει αυτά να γενικεύονται. Αλλωστε η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στο Παράλιο Αστρος και οι τιμές του είναι η αιτία για την αύξηση των επισκεπτών όλα αυτά τα χρόνια. ΥΓ.: Υπάρχουν πολλά τουριστικά μέρη στην Αρκαδία όπου ο επισκέπτης, μια απλή καθημερινή του χειμώνα, μπορεί να βρει αρκετά εστιατόρια να φάει, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια κοιμηθεί, να βρει φαρμακείο, Κέντρο Υγείας κλπ;

Αγαπητοί μου καλησπέρα σας, Στο Αστρος οι ίδιοι οι ντόπιοι διώχνουν τον κόσμο με τους τρόπους που θα πω παρακάτω. Δεν γίνεται να υπάρχει τόσο χάλια εξυπηρέτηση, τιμές και ποιότητα, έχετε μια παραθαλάσια περιοχή η οποία θα έπρεπε να είναι Νο1 σταθμός για την Αρκαδία και όχι μόνο το έχετε καταστρέψει μόνοι σας αλλα ζητάτε και τα ρέστα. Εχετε χαλάσει την περιοχή με μεγάλες πολυκατοικίες που θυμίζει πόλη παρά παραθαλάσια περιοχή. Φαγητό ; Που είναι τα εστιατόρια ; Γιατί εγώ δεν θυμάμαι στα 15 χρόνια που έρχομαι στην περιοχή σας να έφαγα ποτέ φαγητό της προκοπής. Καφές ; Τι καφές με χάλια ποιότητα, υψηλή τιμή και μεγάλη αναμονή στην εξυπηρέτηση ; Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Θάλασσα το καλοκαίρι ; ΠΕΝΤΑΒΡΟΜΙΚΗ, το καλοκαίρι την έβγαλα με μόλυνση στα μάτια εξαιτίας της βρόμικης θάλασσας σας. Δρόμος ; 33χιλιόμετρα γολγοθά. Οπως πηγαίνανε τα γαιδούρια το 1821 τώρα έμεινε ο ίδιος δρόμος μόνο που έχει άσφαλτο και τι άσφαλτο, τρελά επικίνδυνη, γυαλί με διάφορες ανωμαλίες και κακοτεχνείες. Δρόμος γεμάτος στροφές, στενός δρόμος που σε αρκετά σημεία δεν χωράνε 2 αυτοκίνητα ίσα ίσα δηλαδή. Ευχαριστώ ρε παιδιά αλλά δεν θα ξαναπάρω, ο δρόμος της Καλαμάτας είναι σχεδόν έτοιμος. Προτιμώ να κάνω 50 χλμ παραπάνω και να είμαι ευχαριστημένος παρά αυτό το χάλι που θέλετε και τουρισμό. Καληνύχτα σας.

Φίλε paraliotis το άρθρο του site δεν συγκρίνει το Παράλιο με τα άλλα μέρη της Αρκαδίας. Αντίθετα, συγκρίνει το Παράλιο με τον κακό εαυτό του! Με άλλα λόγια, συγκρίνει την ελλιπή παροχή υπηρεσιών σε σχέση με τις τιμές. Όσο για το ότι μπορεί να φιλοξενεί πάνω από 20.000 επισκέπτες τον Αύγουστο νομίζω πως εξηγεί πολύ γλαφυρά, γιατί συναντούμε αυτές τις τιμές. Δηλ. στο Παράλιο παρατηρείται "ανάπτυξη" προσανατολισμένη σε μια χρονική περίοδο χωρίς τις κατάλληλες υποδομές (π.χ., εκπαιδευμένο προσωπικό, χώροι πρασίνου, χώροι στάθμευσης, πεζοδρόμια, οικοδομήματα-πολυκατοικίες που παραπέμπουν σε πόλη) με αποτέλσμα για να ανταπεξέλθει κάποιος στις τρέχουσες υποχρεώσεις να καταλήγει να χρεώνει τον καφέ 2,8-3€ και το τοστ 2€. Επομένως, το "πρόβλημα" του Παραλίου δεν είναι τόσο οι τιμές -που και αυτές μας τσούζουν όλους- όσο δομικό. Έτσι για να εξηγούμαστε!

Ευτυχώς φίλε που είσαι από τους λίγους. Πάντα υπήρχαν τέτοιες απόψεις για το Παράλιο Αστρος και αποδεικνύεται πως είναι μεινότητα γιατί πολύ απλά όλα αυτά που γράφεις είναι υπερβολές (δεν θέλω να πω εμπαθή και ύποπτα κατευθυνόμενα ψέμματα). Οι θάλλασσες εξετάζονται κάθε χρόνο και τις βρίσκουν πεντακάθαρες. Το εργοστάσιο του Βιολογικού δουλεύει. Από που έρχονται οι... ακαθαρσίες άραγε; Οσο για την πολυσυζητημένη εξυπηρέτηση τα είπαμε και παρακάτω. Ελπίζουμε και κάποτε να τελειώσει και ο δρόμος. Ετσι εξαγγέλθηκε άλλωστε.

Μπορεί το άρθρο να μην συγκρίνει το Παράλιο με άλλες περιοχές της Αρταδίας γιατί αν το έκανε όλα αυτά που λες θα τα βλέπαμε σε αυτές τις περιοχές στο πολλαπλάσιο. Για τις τιμές που λες τις βρίσκω εξαιρετικά μικρές σε σχέση με ότι παίζει σε Τρίπολη, Δημτσάνα κλπ. Αρα να φύγουμε από τις τιμές. Κακό ευατό έχουν όλα τα μέρη στην Αρκαδία, αλλά δεν είδα να καταγράφεται σε κάποια ανάρτηση. Γιατί άραγε; Ποιος ο σκοπός και τα συμφέροντα; Και για να το τελειώνω στόχος μου δεν είναι να παίξω το ρόλο του "κουκουλοφόρου" και να καταγγείλω κακές συμπεροφορές επαγγελματιών και ελλείψεις σε υποδομές σε άλλα μέρη της Αρκαδίας, αλλά να πω πολύ απλά ότι η γενίκευση δεν οφέλησε ποτέ κανένα, γιατί είναι λάθος αντιμετώπιση του προβλήματος, Σίγουρα έχουν γίνει πολλά λάθη στο Παράλιο Αστρος,όπως σε πολλά μέρη στην Αρκαδία, αλλά να τονίζονται μόνο του Παραλίου Αστρους, γιατί αυτό "πουλάει",το θεωρώ το λιγότερο ανέντιμο. Οσο για την ανάπτυξη των τελευταίων ετών στο Παράλιο Αστρος, δεν διαφέρει από τη ραγδαία ανάπτυξη που γνώρισαν πολλά παραθεριστικά μέρη σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας δουλειά σε πολύ κόσμο (από πολλά χωριά γύρω από το Π.Αστρος) που αν δεν την είχε θα μετοικούσε για άλλες πολιτείες (βλέπε Αθήνα). Θα το ξαναπώ. Λάθη έγιναν όπως έγιναν παντού. Αλλο το να τα εντοπίζουμε και να τα αναφέρουμε και άλλο το να μασάμε συνεχώς την καραμέλα με τις "τσουχτερές" τιμές που αναφέρει στον τίτλο του το άρθρο "Φωτιά και τσεκούρι οι τιμές στο Παράλιο Άστρος".

(Επανερχομαι με Ελληνικα) Είμαι επαγγελματίας στο Παραλιο Άστρος και έχω ζήσει και στην Τρίπολη πάνω από 10 χρόνια. Δεν ξέρω αν ο καφές 2,80 είναι ακριβός και αν η εξυπηρέτηση όπως λέτε είναι κακή στο Παράλιο Άστρος, θα θελα όμως να επισκεφθήτε το μέρος από Οκτώβριο έως Μάιο. Θα διαπιστώσετε πως οι επαγγελματίες της περιοχής, είναι ερασιτέχνες-καθώς εργαζονται 4 μήνες το χρόνο- με επαγγελματικές υποχρεώσεις!Αυτό δεν δικαιολογεί μεμονομένα περιστατικά, πρέπει όμως να καταλάβετε ότι κάνουμε μεγάλες προσπάθειες, ειδικά αυτό το διάστημα(οι συνάδελφοι τις Τρίπολης καταλαβαίνουν τι εννοώ). Φίλε Δημήτρη έχω πάει και στην Καλαμάτα και έχω πληρώσει ομπρέλα, 2 ξαπλώστρες, 2 φρέντο και 2 νερά 20€!!!!! Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία.

ΟΙ ΑΣΤΙΝΟΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΑΞΗ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ.

Φίλε paraliotis για να μην παρεξηγηθώ κανείς δεν ψάχνει για "κουκουλοφόρους". Όσο για τα άλλα μέρη της Αρκαδίας που αναφέρεις κάνεις λάθος που τα αναφέρεις. Ο καθένας θα πρέπει να κοιτά την καμπούρα του και όχι του γείτονά του. Οι περισσότεροι επισκέπτες του Παραλίου δεν λειτουργούν με το σκεπτικό "το μη χείρον βέλτιστο" δηλ. είναι ακριβά τα άλλα μέρη ή μας προσφέρουν άσχημες υπηρεσίες, άρα θα πάμε εκεί (βλ. Παράλιο) που είναι φτηνά. Νομίζω πως δεν θέλετε επισκέπτες που φτάνουν εκεί από ανάγκη. Αν φτάσει το Παράλιο σε αυτό το σημείο (ανάγκη) είδες πόσο γλαφυρά το περιέγραψε άλλος συνομιλητης ("η Καλαμάτα είναι κοντά"). Αντίθετα θέλετε επισκέπτες που συνειδητα θα επιλέξουν το χωριό σας ως καλή επιλογή. Και το άρθρο του site σε αυτό αναφερόταν. Σε επισκέπτες που βρέθηκαν στο Παράλιο αι οι οποίοι δεν "πήραν" αυτά για τα οποία πλήρωσαν. Σχετικά με το ότι το Παράλιο δίνει ψωμί σε πολλούς εργαζόμενους της περιοχής ανοίγεις ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο και πρέπει να παραδεχθείς πως η σχέση είναι αμοιβαία. Δηλ. αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και εσείς τους πληρώνετε. Δεν νομίζω να τους δίνετε τσάμπα χρήματα. Τέλος, στην παράμετρο αυτή θα πρέπει να συνυπολογίσεις πως σε ένα βαθμό η υπόλοιπη περιοχή συντηρεί το Παράλιο στην of season περίοδο (Οκτώβριο-Μάιο).

ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΣΤΡΙΝΟΙ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ.ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΑΣΤΡΙΝΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ ΣΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΞΕΝΟΣ Σ ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ (ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ). ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΣΤΡΙΝΟΙ. ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΡΙΝΟΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΑΣ ΤΙΜΟΥΝ. ΠΑΡΑΛΙΑ, 1 ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΜΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ ( ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ) ΜΕ 12 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ Η ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ , ΓΟΠΕΣ ΚΤΛ ΠΑΡΚΙΝ ΟΧΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ("ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ")ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

το αστρος εχει μεινει ακομα στην δεκαετια του 70. τα κτίρια-πολυκατοικιες στην σειρα που θυμιζουν ανατολικο μπλοκ και το ιδιο το μερος εχει μεινει πολλα χρονια στην ιδια κατασταση. δεν νομιζω οτι εχει αλλαξει και τιποτα με πριν 30 χρονια, αντε να βαλεις το πεζοδρομο τωρα, και μικρες αλλαγες σε μαγαζια. οι ιδιοι οι επιχειρηματιες περιμενουν να δουλεψουν 6-7 σ/κ το καλοκαιρι για να κονομησουν για ολη τη χρονια. στο αστρος εχουμε μεγαλωσει απο μικροι και τα σχολια αυτα δεν ειναι για κακολογησουμε αλλα για να δειξουμε οτι και εμας τους τριπολιτες μας ποναει που δεν προχωραει το αστρος. πλεον ο κοσμος μπορει σε μιση ωρα να παει καλαματα και να δει καλύτερη οργανωση. ελπιζω να το καταλαβουν και να προχωρησει επιτελους το αστρος ενα βημα πιο μπροστά

Κριμα,που σε μια τετοια ξεχωριστη μερα για το Παραλιο Αστρος,ο αρθρογραφος δεν ειδε τιποτε θετικο,αλλα σταθηκε σε δυο παραδειγματα μαγαζιων.Οι δικαιολογιες δικαιες η αδικες νομιζω οτι αναλυθηκαν απο προηγουμενους σχολιασμους.Θα ρωτησω ομως το εξης απλο.Αν καποιος εγραφε οτι οι τιμες στην αγορα της Τριπολης ειναι φωτια και τσεκουρι πως θα φαινοταν? Συνεργαζομαι χρονια τωρα με προμηθευτες απο Τριπολη,αν ενας,δυο δεν ειναι σωστοι να τους κοψω ολους εγω και ολοι οι αλλοι επαγγελατιες στο Αστρος? Θα τους πληρωσει ο αρθρογραφος? Η θαλασσα αληθεια απο ποιους βρωμιζει? Αν υπαρχουν μερικοι Ελληναραδες που πετανε τα σκουπιδια τους οπου βρουν,ποσες προσπαθειες πρεπει να γινουν απο τοπικους φορεις για να καθαριστουν?Στην παραλια του Ατσιγγανου παραχωρηθηκε χωρις το παραμικρο ανταλλαγμα ολοκληρη εκταση για παιδικες κατασκηνωσεις στην Τριπολη,γιατι οι γονεις στελνουν τα παιδια τους σ'αυτην την πενταβρωμικη Θαλασσα?Οι απειλες οτι θα παμε Καλαματα( απο σχολιαστες) ειναι σοβαρη αντιμετωπηση ενος θεματος?Μηπως η δομιση του Παραλιου ειναι και αυτη ευθυνη των επαγγελματιων και δεν το ξεραμε? Γιατι τα μισα διαμερισματα ειναι αγορασμενα απο Τριπολιτσιωτες αφου το χωριο ειναι τοσο χαλια? Λοιπον για να το καταλαβουν ορισμενοι,το χωριο αυτο ειναι δικο σας κομματι,αγαπηστε το,νιωστε το,περπατηστε το,μυριστε το,θα καταλαβετε τοτε ειναι πολυ περισσοτερο απο ενα καπουτσινο και ενα τοστ.Ρωτηστε τους γονεις σας.....

Πραγματικά πιστεύω οτι ο φίλος Δημήτρης έχει πάρα πολλά δίκια. Και δεν βλέπω από τα παιδιά που γράφουν καμία ουσιαστική απάντηση σε αυτά που είπε. Πραγματικά το καλοκαίρι εγώ με την παρέα μου όσες φορές ήρθαμε Αστρος, ήρθαμε πολύ απλά γιατί είναι πιο κοντά από τα υπόλοιπα μέρη, όχι γιατί είναι καλύτερο. Απλά να κάνουμε ένα συμβιβαστικό μπάνιο και να πάμε σπίτια μας. Και μη μου λέτε για τις υπηρεσίες σας και την θάλασσα σας, σας παρακαλώ από την Αρκαδία είμαστε όλοι, ας μην κοροιδεύουμε ο ένας τον άλλον. Πιστεύω οτι ακόμη και τώρα δεν καταλαβαίνετε τα προβλήματα που σας εκφράζουμε και προσπαθείτε είτε να μας βγάλετε τρελούς, είτε να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας. Ομως δεν σας είπε κανένας οτι με τέτοιο σκεπτικό δεν πρόκειται να πάτε μπροστά. Καλή τύχη

Εγώ όπωςτο είπες... την καμπούρα μου κοιτάζω. Αλλά όταν βλέπω συκοφαντίες ΜΟΝΟ για το Παράλιο Αστρος υποψιάζομαι ότι και κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει. Δεν γίνεται όλα τα άλλα μέρη να είναι άψογα και στο Παράλιο να συμβαίνουν όλα τα κακά και παρόλα αυτά να το προτιμούν συνεχώς χιλιάδες επισκέπτες για διακοπές. Επίσης βαρέθηκαν κάποια κακά παραδείγματα επαγγελματιών να γίνονται κανόνας. Είναι το λιγότερο άδικο αν όχι συκοφαντικό. Εχω πολλά κακά παραδείγματα ανεπίτρεπτης επαγγελματικής συμπεριφοράς από πολλά μέρη της Αρκαδίας αλλά δεν βγήκα ποτέ να τα γράψω σε κάποιο blog. Οσο για το Παράλιο και τις επιχειρήσεις που υπάρχουν σε αυτό,κανείς δεν συντηρεί κανέναν.Υπάρχει ένα τουριστικό προιόν και όχι μόνο από παραλιώτες επιχειρηματίες,αυτοί είναι η μειοψηφία. Απ'όλη την περιοχή δραστηριποιούνται στο Παράλιο Αστρος.Ακόμα και οι πολυκατοικίες που φτιάχτηκαν από επιχειρηματίες της Τρίπολης ξεκίνησαν. Αρα το Παράλιο Αστρος είναι το αποτέλεσμα όλων μας. Η κουβέντα είναι μεγάλη και ας μείνουμε στην ουσία του άρθρου που βρήκε "ακριβό" το Παράλιο Αστρος. Νομίζω πως αυτό δεν στέκει...

Φίλε manthos, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω να απαντήσεις κάποια από τα ερωτήματα που εσύ έθεσες. Για να δεις για ποιο λόγο οι τριπολιτσιώτες έστελναν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις του Ατσίγγανου θα πρέπει να συνυπολογίσεις πόσο απείχε -την εποχή που κατασκευάστηκαν- το Παράλιο από την Τρίπολη σε σχέση με την Καλαμάτα και το Λουτράκι. Στο ερώτημά σου για ποιο λόγο συνεχίζουν να τα στέλνουν στις κατασκηνώσεις του Ατσίγγανου, την απάντηση θα πρέπει να την αναζητήσεις στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση που κάνει τις διακοπές απαγορευτικές καθώς και στην οικονομική επιφάνεια των οικογενειών. Όσο γα τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου για τη δόμηση των κατασκηνώσεων την απάντηση θα τη βρεις, αν δεις ποια εποχή κτίστηκαν. Στο ερώτημά σου από ποιους βρωμίζει η θάλασσα σαφώς και είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Επέτρεψέ μου ωστόσο να σου θυμήσω πως για μια τόσο εκτεταμένη παραλία (από το Παλιόχανο μέχρι το Νησί και από το Νησί μέχρι το Χερονήσι) υδροληψία για την ποιότητα των υδάτων γίνεται μόνο μπροστά στην πρώην "Ακτή Καλλιστώ" (δες σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου Β. Κυνουρίας) με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για να απαντηθεί το ερώτημα σου "γιατί τα μισά διαμερίσματα είναι αγορασμένα από τριπολιτσιώτες" θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσεις: πότε αγοράστηκαν (π.χ., όσο πιο παλιά τόσο περισσότερα; Άρα πάμε πάλι στο ζήτημα της απόστασης.) καθώς και το ρυθμό αγοράς διαμερισμάτων (π.χ., όσο βελτιώνονται οι υποδομές-δρόμοι ο ρυθμός αγορών παραμένει ο ίδιος;). Για να απαντηθεί το ερώτημά σου αν "οι επαγγελματίες φταίνε για τη δόμηση του Παραλίου" θα πρέπει στους επαγγελματίες να συνυπολογίσεις όλους όσους δραστηριοποιούνται στο Παράλιο (εργολάβους, μηχανικούς, κατασκευαστές, οικοπεδούχους, κ.ά.) και όχι μόνο τους επιχειρηματίες εστίασης. Αν προσωποποιήσεις τους προηγούμενους και προσθέσεις στη λίστα και αυτούς που ανά τετραετία διοίκησαν το Παράλιο θα έχεις την απάντησή σου. Όσο για την προτροπή σου να περπατήσουμε το Παράλιο, σου θυμίζω πως απρόσκοπτα αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο μέσα δρόμο που πεζοδρομήθηκε και στο γήπεδο που έχει πεζοδρόμιο και φωτισμό. Τέλος, για το αν αγαπάμε ή όχι το Παράλιο φαίνεται από τα όλα σχόλια που σκοπό τους έχουν να στιγματίσουν τα κακώς κείμενα και όχι να ψέξουν μια ολοκληρη τάξη επαγγελματιών (αλήθεια ο σύλλογος επαγγελματιών του Παραλίου πώς νουθετεί τα "κακά" τους μέλη;) ή όλη την περιοχή.

Ποιος Τριπολιτσιώτης κατάφερε να στεριώσει στο Άστρος? 3 παραδείγματα θυμάμαι πρόχειρα πολύ γνωστά. 1ο Πλάζ,2ο καντίνες και 3ο παραλία που καταργήθηκε η καντίνα της ξαφνικά..... και είναι και άλλα. Κυνήγι ανελέητο από ντόπιους.Πας να επενδύσεις κάτι με όραμα και όνειρα και δεν σ΄αφήνουν, στα καταστρέφουν. Τιέκαναν δε δημοτικοί άρχοντες, αστυνομία, λιμενικό, κτηματική υπηρεσία είναι γνωστά και καταγεγραμμένα.Μην πούμε ονόματα για τις καρατομήσεις που έγιναν γιατί τα ξέρετε.Ούτε στην Αθήνα δεν γίνονται τέτοια με τα μαγαζιά! Μου πρότειναν να επενδύσω πριν από λίγα χρόνια και γνωρίζοντας την πολεμική που υπάρχει......ΜΑΚΡΙΑΑΑ!!!!!!

Tο καλοκαιρι που μας περασε επελεξα να κανω τις διακοπες μου στο Παραλιο Αστρος τον μηνα Αυγουστο. Η επιλογη μου δεν ηταν τυχαια, καθως με δυο μικρα παιδια (το ενα μωρο) οι εναλλακτικες ειναι λιγες για κατοικο Τριπολης.... Νοικιασα ενα επιπλωμενο δυαρι με ολες τις οικοσκευες, TV, A/C κλπ, σε πολυ καλη κατασταση ακριβως μπροστα στην παραλια με θεα θαλασσα. Κοστος: 30 ευρω/ ημερα... την στιγμη που σε αλλα παραλιακα μερη της Πελοποννησου οι τιμες (για την ιδια παντα παροχη) ξεκινουσαν απο 60 ευρω. Σαφως και υπηρχαν και ακριβοτερα καταλυματα απο την τιμη που νοικιασα. Στην διαρκεια των διακοπων μας, επιλεξαμε 3 συγκεκριμενα εστιατορια που πηγαιναμε οποτε τρωγαμε εξω. Ειναι αυτα που θα δειτε παντα γεματα, αν κανετε μια βολτα ,και μαλιστα με τα διπλανα τους εστιατορια σχεδον αδεια σε ωρα αιχμης... Επισης επελεξα συγκεκριμενο μερος στην παραλια με ξαμπλωστρες οπου ο καφες (freddo capuccino) μου στοιχιζε 2 ευρω μαζι με το νερακι χωρις επιπλεον χρεωση ξαμπλωστρας ή ομπρελας, με την παραλια παντα καθαρη γιατι ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ που εχει την καφετερια φροντιζε καθημερινα να την καθαριζει απο γοπες, μπουκαλια κλπ σκουπιδια. Μαλιστα τα απογευματα μπορουσες να χρησιμοποιησεις τις ξαμπλωστρες του ΔΩΡΕΑΝ ακομα και αν δεν παραγγελνες τιποτα!!! Αυτο που θελω να πω ειναι οτι σε ολα τα τουριστικα μερη υπαρχουν οι σωστοι επαγγελματιες, υπαρχουν ομως και τα λαμογια. Στο χερι του καθενος ειναι να κανει την ερευνα του και να επιλεξει. Ειναι αληθεια οτι η νοοτροπια καποιων Αστρινων σε σχεση με τον τουρισμο πρεπει να αλλαξει και οτι πολλοι απο αυτους εχουν μεινει σε εποχες δεκαετιας '80. Ειναι αληθεια οτι δεν αφηνουν ξενο να επενδυσει στον τοπο τους και οτι οσοι το επιχειρησαν εφυγαν νυχτα κυνηγημενοι. Ειναι αληθεια οτι υπαρχει κοντρα μεταξυ Παραλιου και Μεσογειου Αστρους και οτι πολλες Κυριακες "κοβοταν" επιτηδες το νερο στο Παραλιο για να μην μπορουν να δουλεψουν οι επαγγελματιες που περιμεναν κοσμο. Κυρια "Χ.Τ." (σας αποκαλω "κυρια" αν και πιστευω οτι δεν σας αξιζει), θεωρω το αρθρο σας ακρως αποπροσανατολιστικο και τον τιτλο του εντελως ακυρο. Δεν μπαινουν ολοι στο ιδιο τσουβαλι αγαπητη Χριστινα. Κανε πρωτα ολοκληρωμενη ερευνα σε ολες τις καφετεριες/εστιατορια/ταβερνες/ενοικιαζομενα κλπ του Αστρους και μετα βαλε τον ισοπεδωτικο τιτλο που χρησιμοποιησες. Αν παρολα αυτα επιμενεις στις αρχικες σου θεσεις τοτε την επομενη φορα να προτιμησεις την "παμφθηνη" Μυκονο και τα ρεζερβε της Ψαρους... ωστε να πιασουν τοπο τα χρηματα σου... !!!

Καλάματα και πάλι καλαμάτα ρεεεε. Ξεκούραστα φτάνεις, ανοίγει το μάτι σου λίγο να δεις και κάτι διαφορετικό και δεν σε κοροιδεύουν οι ντόπιοι. 30 χρόνια η ίδια μιζέρια στο άστρος. Που να κάνεις μπάνιο; στην λάσπη του ατσίγγανου; ή στη λάσπη της άλλης πλευράς;

εγώ προτιμάω να πάω κιάτο από γορτυνία. ίδια απόσταση αλλά καλύτερη ποιότητα και τιμές σίγουρα. δεν είναι η ξαπλώστρα που χρεώνεται με ενοχλεί στο άστρος αλλά οι βρωμοταβέρνες τις παραλίας που είναι για ξύλο. και ακριβά και χάλια

Φίλε Βασίλη, αφού λοιπόν ξέρεις την "αλήθεια" για την "κόντρα" μεταξύ Άστρους και Παραλίου που έχει ως συνέπεια τη διακοπή της υδροδότησης για να μη δουλέψουν οι επαγγελματίες, θα πρέπει να σε πληροφορήσω πως αυτό είναι ένα πάγιο επιχείρημα όσων δραστηριοποιούνται στο Παράλιο για να κρύψουν την έλλειψη υποδομών που διαχρονικά παρατηρείται (παλιά ως Κοινότητα και τώρα ως Δήμος). Καλό θα ήταν επίσης να ζητήσεις απ' αυτούς που σε ενημέρωσαν ελλιπώς (αν όχι επιλεκτικά) για τις "διακοπές υδροδότησης" να σε ενημερώσουν και για τις συμφωνίες που υπάρχουν για την κατανομή του νερού μεταξύ των δύο χωριών, πολλά-πολλά χρόνια πριν αυτά συνενωθούν στον ίδιο Δήμο, ώστε να σχηματίσεις σφαιρική άποψη. Θα σου πρότεινα μάλιστα την επόμενη φορά που θα περάσεις από το Άστρος να κάνεις μια στα στάση στη δεξαμενή νερού -είναι στο δρόμο σου- για να δεις και ο ίδιος ό,τι απέμεινε από τους αγώνες του παρελθόντος και να ρωτήσεις για την ιστορία πίσω απ' αυτά.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ.

Φιλε Ανωνυμε 12:02, εγω σου μεταφερω τι ακουσα απο ντοπιους Αστρινους (εκ Παραλιου Αστρους) κατα την διαρκεια των διακοπων μου! Ακουσα και αλλα πολλα τα οποια σε πολλες περιπτωσεις θυμιζουν την Ελλαδα του Κουτσομπολιου και της μιζεριας αλλα να σου πω κατι? ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!! ουτε θελω να ενημερωθω για την ιστορια που κρυβουν τα δυο χωρια, ουτε να κανω σταση στην δεξαμενη νερου (οπως μου προτεινεις). Ξερεις τι θελω? Θελω να δω καποια στιγμη... το χωριο σας να ειναι πρωτυπο τουριστικου προορισμου! Δεν με νοιαζουν τα υπολοιπα. Και να σου πω κατι να γελασεις? απο πιτσιρικι που ημουν μου ελεγε ο πατερας μου οτι θα φτιαξουν νεο δρομο για το Αστρος που δεν θα εχει πολλες στροφες και δεν θα ζαλιζομαι.... Εφτασα 40 και δρομο δεν ειδα! Καθε φορα που παω Αστρος και η 3χρονη κορη μου ζαλιζεται και ειναι ετοιμη να τα βγαλει της λεω τα ιδια λογια του πατερα μου: "σωπα και του χρονου θα φτιαξουν νεο δρομο χωρις στροφες και δεν θα ζαλιζεσαι"... Ευχομαι αυτη την φραση να μην αναγκαστει να την λεει η κορη μου στα παιδια της....

Ανώνυμε των 12:02. Χωρίς καμία δόση ειρωνείας και επειδή βαρέθηκα να φεύγω άρον άρον άπλυτος κάθε Κυριακή από το Άστρος, σε παρακαλώ να μας διαφωτίσεις για τη υδροδότηση εσύ που τα ξέρεις. Και αν προβλέπεται να φτιαχτεί κάποια στιγμή. Και τι ενέργειες έχουν κάνει οι ντόπιοι επιχειρηματίες. Ευχαριστώ.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΘΗΚΕ, ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΗΣΥΧΕΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΟΔΙΑ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΝ "ΑΤΣΙΓΚΑΝΟ" ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΗΧΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΡΟΣΤΙΝΗ ΠΑΡΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΒΓΗΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ. ΜΕ 20" ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΗΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΦΤΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.

Ωραια αντιμετώπιση Αστρινε΄! Αντι να σας προβληματισει το γεγονός και να δείτε ποιοί είναι εκείνοι που δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες και έχουν τις τιμές στο Θεό μας λέτε να πάμε αλλού και οτι δεν μας έχετε ανάγκη!!! Πολύ επαγγελματικό!!!'Αλλωστε αυτό δεν λέει και το άρθρο; οτι οι τιμές είναθ υπερβολικές στα συγκεκριμένα καταστήματα σε συνάρτηση με τις υπηρεσίες που παρεχονταν εκείνη την ημέρα... τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς; όταν πληρώνει καφέ 3 ευρώ θες να είναι όπως τον παρήγγειλες και στην ώρα του! Ούτε και επιχείρημα είναι επειδή αλλού γίνονται αυτά και υπάρχουν και χειρότερα τα δικά μας δεν πρέπει να στηλιτεύονται. Πλέον ο κόσμος μετράει το ευρώ του! πάρτε το χαμπάρι!w

Ετσι μπράβο να επαληθεύονται τα σχόλια μερικών για την Νοοτροπία σας. Πάνω απ όλα καλοί και φιλόξενοι άνθρωποι! Τραγικοί.

Ρε φιλαράκι Αστρινέ, μην το ξαναπείς αυτό ρε μάγκα, γιατί αν δεν ήταν αυτοί που έχουν αγοράσει διαμερίσματα ή αυτοί που νοικιάζουν κάθε χρόνο να σας κάνουν μάγκες, θα σας είχε φάει η μαρμάγκα, ρε μεγάλε! Θα πρέπει να παρακαλάτε να έρχεται κόσμος από αλλού, όχι να εύχεστε να φύγει για να βρείτε την ησυχία σας, όπως λες! Για τον καφέ της Τρίπολης που λες, δυόμισι ευρώ έχει ο φραπέ και τρία ο εσπρέσσο και ο καπουτσίνο! 2,80 για ένα χωριό όμως, είναι λιγάκι "τσιμπημένο", ρε μαγκάκο, δε νομίζεις; Και στο κάτω - κάτω, η Τρίπολη είναι πενταπλάσια σε μέγεθος και μεγαλούπολη! Τί συγκρίνεις δηλαδή, την Αθήνα με το Ναύπλιο; Αυτά τα...ολίγα και την άλλη φορά που θα απαντήσεις, να έχεις μάθει και λίγη ορθογραφία... Α και για να μην το ξεχάσω, πείτε σε κάποιον από τους δημάρχους που ψηφίζετε εδώ και χρόνια, να ξηλώσει καμιά φορά εκείνα τα νταμάρια και τα τσιμέντα από την παραλία πριν τις πόρτες, γιατί έχουμε χιλιοσπάσει τα πόδια μας! Ερχόμαστε για μπάνιο και περνάμε από...στίβο μάχης! Εκτός κι αν τα τσιμέντα συγκαταλέγονται στις "παροχές" του δήμου προς τους λουόμενους... (σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ...μας ακούνε.....................)

Φίλε Βασίλη, καλά κάνεις και δεν σε ενδιαφέρουν οι όποιες "κόντρες" μεταξύ των χωριών. Εσύ πλήρωσες για τις διακοπές σου και αυτές θέλησες να απολαύσεις. Ωστόσο, όταν μεταφέρονται σε δημόσιο βήμα "κουτσομπολιά" τα οποία δεν αντέχουν στην αλήθεια -πόσο μάλλον όταν είναι μονόπλευρα και στιγματίζουν κάποιους- τότε πρέπει να υπάρχει και ο αντίλογος.

Παρακολουθώντας προσεκτικά όλες τις παραπάνω συζητήσεις μεταξύ σας, τελικά άλλο ήθελα να γράψω και σε άλλο θα καταλήξω... Με θλίψη παρακολουθώ να εκφράζονται απόψεις "κάποιων", ανυπόγραφες, πέρα για πέρα λαικίστικες και σίγουρα με δόλο γιατί πολύ απλά, αν ένας επισκέπτης του Παραλίου Άστρους περιμένει την ημέρα των Θεοφανείων για να "πιάσει λαυράκι" όσον αφορά στις τιμές και την εξυπηρέτηση και ύστερα η κουβέντα επεκτείνεται στο αν είναι βρώμικη η θάλασσα και χωρίς υποδομές για τους λουόμενους οι παραλίες κι αν το καλοκαίρι θα πηγαίνει για μπάνια στην Καλαμάτα η το Λουτράκι, ΜΟΝΟ ΕΜΠΑΘΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΕΙ!... Αγαπητοι επισκέπτες από την Τρίπολη: (συγχωρείστε μου τη γενίκευση σε πρόσωπα και πληθυσμό αλλά όπως προείπα, όλη η παραπάνω συζήτηση περί Άστρους είναι ΓΕΝΙΚΗ οπότε αναγκάζομαι κι εγώ να απαντήσω ΓΕΝΙΚΑ (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ). Γνωρίζετε όλοι σας πολύ καλά το Παράλιο Άστρος μιας κι επί πολλά χρόνια (όσα εγώ τουλάχιστον θυμάμαι)οι περισσότεροι από εσάς, αυτό το μέρος επιλέγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές (και όχι μόνο) καθώς και ότι πολλοί από εσάς έχετε μισθώσει ή αγοράσει διαμερίσματα εδώ. Για να μή μακρυγορούμε λοιπόν: Όσον αφορά στις τιμές όλοι μας και όλοι σας γνωρίζετε τις "μέσες" τιμές ενός καφέ ή ενός τόστ κλπ... Αν υποθέσουμε πως οι 2 καφέδες κοστίζουν 3+3=6 ευρώ και 2 τόστ 2,5+2,5=5 ευρώ (αυτές είναι οι "μέσες" τιμές), το σύνολο λοιπόν μας κάνει 11 ευρώ. Άρα τα 9,80 ευρώ που πληρώσατε είναι κάτω από την "μέση" τιμή οπότε καλά θα κάνετε να μήν ξαναπαραπονεθείτε (και να μη μας ξαναβάλετε στη ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ διαδικασία να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες!!!) Κι αν το Άστρος που κατά τη γνώμη σας είναι απλά ένα χωριό οπότε και οι τιμές θα πρέπει να είναι τιμές "χωριού" και φθηνότερες απο την Τρίπολη που είναι πόλη,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΜΕΣ "ΧΩΡΙΟΥ" π.χ. στο ΜΕΡΚΟΒΟΥΝΙ??? ( το παράδειγμα του χωριού είναι ενδεικτικό και δεν κρύβει καμμία εμπάθεια με το -αγαπητό κατά τα άλλα - χωριό της Αρκαδίας) ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ...ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ 2 ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ... ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΥΣ ΚΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΙΣΩΣ, Η ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ... Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση (και χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία), όλοι σας γνωρίζετε πως μια τέτοια ημέρα σαν των Θεοφανείων στο Άστρος είναι μια μέρα που η προσέλευση του κόσμου είναι παραπάνω από τις προβλέψεις των καταστημάτων κι ούτε μπορεί ένα κατάστημα να προσλαμβάνει προσωπικό μόνο για μία ημέρα γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να βρει... Όταν ξεκινάτε να κάνετε ένα δρόμο 45 χιλιομέτρων για να ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΤΗ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ και να έρθετε σε επαφή με εκατοντάδες κόσμου απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σας ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΣΤΥΛΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ(να είστε και λίγο trendy δηλαδή), είμαι σίγουρος πως η διάθεσή σας είναι σίγουρα καλύτερη από οποιασδήποτε άλλης ημέρας της καθημερινότητάς σας,οπότε, ΜΗΝ ΧΑΛΑΤΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ και πόσο μάλλον ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ...ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ (με φράσεις όπως..."φωτια και τσεκούρι οι τιμές κλπ...) Εξάλλου αν ένας επισκέπτης έχει το οποιοδήποτε παράπονο όσον αφορά την εξυπηρέτηση ή τη συμπεριφορά από καταστήματα μπορεί να το αναφέρει ΕΠΩΝΥΜΑ είτε στο ίδιο το κατάστημα είτε εδώ ή οπουδήποτε αλλού ΑΛΛΑ Ε Π Ω Ν Υ Μ Α! Για τις παραλίες και την καθαρότητα της θάλασσας δεν μπορούμε να τα διαπραγματευτούμε, αν οποιοσδήποτε έχει οποιαδήποτε αμφιβολία μπορεί απλά να επιλέξει ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ...τα δικά μας παιδιά πάντως καθώς κι εμείς οι ίδιοι, στις δικές μας παραλίες κολυμπάμε... Τώρα, όσον αφορά στις ελλείψεις υποδομών μιας και το Παράλιο Άστρος είναι ένα μέρος που υποδέχεται πολύ κόσμο τις περιόδους αιχμής, το σίγουρο είναι πως οι ευθύνες ανήκουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στην εκάστοτη δημοτική αρχή που κι εμείς οι ίδιοι νοιώθουμε και πιστεύουμε πω όλα αυτά τα χρόνια, πολύ απλά μας εμπαίζουν (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης). ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας όλα αυτά τα χρόνια στο όμορφο Παράλιο Άστρος, πιστεύουμε πως ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ γνωρίζουμε την εκτίμησή και την αγάπη σας στην περιοχή μας και θέλουμε να συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο κάθε επιχειρηματίας τις υπηρεσίες του με μόνο στόχο την καλύτερη διαμονή σας, την εξυπηρέτησή σας και εν τέλλει την δημιουργία σχέσης μαζί σας τέτοιας που μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει σε όλους μας. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ... εκ μερους του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" Νίκος Διαμαντόπουλος ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ coffee & alcohol

Με όλο το σεβασμό προςτους κυρίους που γράφουν και είναι κάτοικοι ή καταστηματάρχες στο Άστρος και σχολιάζουν εδώ.. Η αίσθησή μου διαβάζοντας το κείμενο είναι πως στηλιτεύεται η κακή εξυπηρέτηση η οποία αναγάγει τις τιμές σεπολύ υψηλές! Δεν γράφει πουθενά οτι είναιαπλά υψηλές. Γράφει οτι ο καφές ήρθε μετά απο μισή ώρα , ήταν κρύος και όχι έτσι όπως παραγγέλθηκε. Ένας τέτοιος καφές δεν πρέπει καθόλου να πληρώνεται κατά την άποψή μου! Το θέμα του άρθρου για μένα είναι η κακή εξυπηρέτηση η οποία θα πρέπει ν απασχολήσει τους επαγγελματίες του Άστρους...

<p> Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας 20.30...ένα άρθρο που αναφερθηκε για συγκεκριμένο θέμα...Ασχετα αν οι περισσότεροι &nbsp;οι σχολιαστές το "δούλεψαν" διαφορετικά&nbsp;</p>

<p> Φίλε thanos, έχεις δίκιο πως κάποιοι το δούλεψαν "διαφορετικά", αφού ανακάλυψαν: "Κόντρα" μεταξύ Παραλίου και Άστρους, εμπαθείς διακοπές υδροδότησης, έλλειψη υποδομών, αναφορές και συγκρίσεις με άλλους προορισμούς -παρόλο που ο θέμα αναφερόταν στο Παράλιο, "απειλές" και προκλήσεις προκειμένου να "φύγουν" για άλλους προρισμούς όσοι δεν τους αρέσει το Παράλιο, κ.ά. Και όλα αυτά πυροδοτήθηκαν από το αρθρο σχετικά με τις τιμές! Τελικά, η εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως είτε υπάρχει πολλή εμπάθεια είτε ο κόσμος βρήκε κάτι για να ξεσπάσει!</p>