«Φωτιά» η φοιτητική στέγη στην Ελλάδα λόγω Airbnb - Οι τιμές στην Τρίπολη

«Φωτιά» η φοιτητική στέγη στην Ελλάδα λόγω Airbnb - Οι τιμές στην Τρίπολη

Αύγουστος 21, 2019 - 10:04
11 σχόλια

«Καίει» η αγορά ενοικίασης ακινήτων τις οικογένειες των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των βάσεων.

Η ραγδαία αύξηση των ακινήτων που μπαίνουν στην πλατφόρμα Airbnb, και σε άλλες ανάλογες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης μειώνει κατά πολύ τον αριθμό των διαθέσιμων διαμερισμάτων για μακροχρόνια μίσθωση ενώ, όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, οι φοιτητές στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις με αυξημένο τουρισμό έρχονται αντιμέτωποι με «έξωση» από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο, πέρα από τα πολύ ακριβά ενοίκια που πρέπει να καταβάλλουν.

Από αυτή την άποψη, οι φοιτητές στην Τρίπολη -και όσοι αναζητούν ακίνητο γενικότερα- είναι πιο τυχεροί, καθώς το Airbnb δεν έχει αναπτυχθεί στην πόλη μας.

Στην Τρίπολη οι τιμές των ενοικίων κυμαίνονται μεταξύ 150 και 260 ευρώ. Συγκριτικά, στην Καλαμάτα ξεκινούν από 200 ευρώ και φθάνουν ως τα 350 ευρώ.
 


11 Σχόλια

Δηλαδή, τώρα, τι θέλετε; Να καταργηθεί η οικονομία της αγοράς; Όποιος επιλέγει να στείλει τα παιδιά του στο Πανεπιστήμιο, μεταξύ άλλων, πρέπει να υπολογίζει και το κόστος των ενοικίων σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς. Όσοι δεν μπορούν να αντΕπεξέλθουν ας γίνουν ψυκτικοί, ακόμα κι αν δεν είναι από το Περιστέρι.

Σώπα ρε μεγάλε τι μας λες. Επειδή το κράτος είναι ανύπαρκτο στα πάντα δηλαδή πρέπει να γίνουν όλοι τεμπέλιδες ? Άντε και γ εσύ και η πόλη σου

Από τη στιγμή που κάποιος μπορεί να βγάλει τα τριπλά μέσω airbnb, γιατί να μην το κάνει; ελεύθερη αγορά έχουμε, ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του. Άλλος επιλέγει οικογένειες ή φοιτητές για πολύχρονη και σίγουρη μίσθωση, άλλος επιλέγει την ημερήσια μίσθωση. Το ότι κάποιοι ιδιόκτητες εκμεταλλεύονται τον κόσμο και τους βγάζουν από τα σπίτια το καλοκαίρι έχει να κάνει με τον εκάστοτε ιδιόκτητη, τί άνθρωπος είναι και τί συμφωνία κάνει με τους ενοικιαστές.

Ελεύθερη αγορά δεν είναι η αγορά που κερδοσκοπεί σε βάρος του καταναλωτή ανεξέλεγκτα και χωρίς νομικό πλαίσιο. Διαβάσατε μια έκφραση και τη παπαγαλίζετε χωρίς να έχετε ουσιαστική γνώση της σημασίας της και άρα χωρίς να την κατανοείτε.

Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Απ εδώ και πέρα θα σπουδάζουν όσοι έχουν. Του χρόνου ο Κούλης θα προωθησει τα ιδιωτικά "πανεπιστήμια". Έτσι στην Αθήνα το κόστος των... ενοικιων θα το παίρνουν τα κολέγια. Οι Αθηναίοι θα "φοιτητούν" πλέον στην Αθήνα......

Όλοι εσείς που νομίζετε ότι βρήκατε τη κότα που κάνει τα χρυσά αυγά με το airbnb, και νομίζετε ότι είστε ευφηείς επενδυτές, να σας θυμήσω τη φούσκα του χρηματιστηρίου και τους εγκλωβισμένους που εκλαιγαν με μαυρο δακρυ στις αρχές του 2000. Και αυτοί λίγο καιρό πριν νόμιζαν ότι είχαν πιάσει τον Πάπα απο τα @@. Παρόμοια τύχη θα έχετε και εσείς.

Δηλαδή κάποιος που είναι από την Ανάφη ,την Νισυρο ,την Σαμοθράκη και έχει 4-5 ενοικιαζόμενα δωμάτια για να ζήσει και δουλεύει 3 μήνες τον χρόνο ,και έρθει ένας πονηρός που μένει στην Αθήνα και βάλει το σπίτι του παππού του που έχει στο νησί στο Airbnb ,θα πούμε καλά έκανες και έκοψες το μεροκάματο στους ντόπιους γιατί έχουμε ελεύθερη αγορά !

@Τσιπιανίτης, δηλαδή καλέ μου φίλε Τσιπιανίτη, θεωρείς λογικό να δουλεύει ο άλλος 3 μήνες και να θέλει να βγάλει σε αυτούς τους 3 μήνες τα χρήματα που θα βγάλει ο άλλος δουλεύοντας όλο το χρόνο... Ωραία λογική για πρόοδο και ανάπτυξη... Όχι λοιπόν, αυτός που δουλεύει 51 εβδομάδες και κάθεται 1 δεν έχει καμμία υποχρεώση να ταϊζει τον άλλον που δουλεύει 12 εβδομάδες και κάθεται 40...

Ας υποθέσουμε ότι το κτήριο του ψυχιατρείου διαμορφωθεί σε δωρεάν φοιτητική εστία για φοιτητές χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος (χαμηλού επιπέδου είναι όλοι) και υπάρξει ταυτόχρονα τακτή δημοτική συγκοινωνία Μπολέτα - Πανεπιστήμιο. Πόσοι προοδευτικοί φορείς θα το επικροτήσουν;

Παράλογο θεωρώ μόνο τους πονηρους στην Μύκονο που δουλεύουν 4 μήνες με ipos ελβετικών τραπεζών και πουλμανακια χωρίς να έχουν δηλωθεί στην εφορία και εχουν κέρδη για να περάσουν 2 χρόνια με ένα 4μηνο δουλειας ,Οι ξεχασμένοι κάτοικοι των νησιών της παραμεθορίου κάνουν και άλλες δουλειές όλο τον χρόνο ψαράδες και γεωργοί ,και στην τελική εσυ είσαι 2 ώρες από την Αθήνα και έχεις νοσοκομείο στην πόλη σου και ότι γιατρό χρειαστείς ,αν είσαι μάγκας πήγαινε και εσυ να μείνεις στον Άγιο Ευστράτιο ,στην Ανάφη ,την Σαμοθράκη ,η το Καστελλόριζο ,γιατί δεν πρέπει να έχεις πάει ποιο πέρα από το Αστρος !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.