Φοροδιαφυγή 32,8 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα

Φοροδιαφυγή 32,8 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα

Σεπτέμβριος 25, 2016 - 09:39
1 σχόλια

Φοροδιαφυγή της τάξεως των 32,8 εκατ. ευρώ αποδίδουν στον κ.Χρήστο Καλογρίτσα και στη σύζυγό του Μικελίνα οι φορολογικές αρχές, καθώς έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου εισαγγελέα, εντόπισαν αδήλωτα εισοδήματα τουλάχιστον 36 εκατ. ευρώ, κατά την περίοδο 2001- 2013.

Όπως σημειώνει «Το Θέμα», ο έλεγχος περιορίστηκε στις τράπεζες και στους λογαριασμούς που υπέδειξε ο εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος. Από την έρευνα ποκαλύφθηκε ότι το ζεύγος Καλογρίτσα δήλωνε επί χρόνια εισοδήματα της τάξεως των 10.000 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα τα εμβάσματα έρρεαν στις καταθέσεις τους, με τα περισσότερα να είναι άγνωστης προέλευσης. 

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), στον κ.Χρήστο Καλογρίτσα έχουν ήδη καταλογιστεί πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις από τα αδήλωτα εισοδήματά του -που αγγίζουν τα 32.767.289,72 ευρώ- τους οποίους οφείλει να καταβάλει άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας έχει ήδη καταφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών για να μειώσει το πρόστιμο που του έχει καταλογιστεί (ποντάροντας ίσως και στις πολιτικές του διασυνδέσεις). Το μόνο που έχει εςπιτύχει, όμως, μέχρι σήμερα είναι να μειωθούν οι απαιτήσεις του Δημοσίου από τα 32,8 στα 27,5 εκατ. ευρώ. 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.