«Φορέας καινοτόμων πολιτικών το συνέδριο του Economist στην Πελοπόννησο»

«Φορέας καινοτόμων πολιτικών το συνέδριο του Economist στην Πελοπόννησο»

Μάιος 16, 2018 - 18:02
0 σχόλια

«Δεν μπορεί ποτέ να μας φοβίζει το καθετί καινούργιο, γιατί έχει αποδειχθεί στην ιστορία των κοινωνιών ότι η διάθεση και ικανότητα προσαρμογής, ενσωμάτωσης και αφομοίωσης είναι ακριβώς αυτό που διατηρεί πάντοτε σε ζωή το ανθρώπινο είδος» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου του Economist στο Λουτράκι την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.

Ο κ. Τατούλης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο του συνεδρίου και για τις εξαιρετικά καινοφανείς ιδέες και απόψεις «οι οποίες μας βοηθούν στη δημιουργία μιας κινητικότητας βελτίωσης στο επίπεδο άσκησης πολιτικής».

Το ζήτημα της πολιτικής είναι το πώς θα κινητοποιήσει τους ανθρώπους, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος σημείωσε ότι η κοινωνία εξελίσσεται διαχρονικά μέσα από συγκρούσεις, τη βελτίωση των τεχνών και της δημιουργίας. «Η τεχνητή νοημοσύνη κάπως έτσι πρέπει να εξελιχθεί, γιατί η αρχιτεκτονική της δεν μπορεί εξαρχής να προαποφασίσει ποια θα είναι η ηθική της απέναντι στην κοινωνία των ανθρώπων. Οι άνθρωποι θα είναι αυτοί που θα προσδιορίσουν τα ηθικά προστάγματα και το ηθικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχθεί η εξέλιξη των τεχνολογιών».

Ο Περιφερειάρχης, αφού υπογράμμισε ότι το συνέδριο «διεύρυνε πάρα πολύ τη σκέψη μας, την αντίληψή μας» εξέφρασε την άποψή του ότι «τέτοια γεγονότα μας απομειώνουν από την εσωτερική μας αντιπαλότητα, τις ιδεοληψίες και τις ιδεολογίες».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο συνέδριο του Economist στους κάτωθι συνδέσμους:

Έναρξη συνεδρίου:
https://youtu.be/_1iAWY7Wnaw

Λήξη συνεδρίου:
https://youtu.be/FHah8Zxs6cQ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.