Φωνάζει ο κλέφτης!

Φωνάζει ο κλέφτης!

Νοέμβριος 25, 2016 - 11:35
5 σχόλια

Το σχόλιο του Σωκράτη

Έχει πλάκα να φωνάζει η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ για τον... ΕΝΦΙΑ του κτιρίου της Κουμουνδούρου και να τον καταγγέλλει για μη υποβολή δηλώσεων επί δεκαέξι χρόνια στην Εφορία και αποφυγή πληρωμής φόρου ακίνητης περιουσίας και μη πληρωμή ενιαίου τέλους ακινήτων νομικών προσώπων για τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα μαζί, πάντως, αποκλείεται να φτάνουν τα 200 εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα του κόμματος της ΝΔ, που μαζί με τα δάνεια του ΠαΣοΚ, τα δάνεια σε κάθε λογής επιχειρηματίες και στα ΜΜΕ της χώρας έκλεισαν τράπεζες!

Για την ιστορία:

240 εκατομμύρια ευρώ δάνεια πήραν μόνον από την πρώην Αγροτικής Τράπεζα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μέσα  σε τρία χρόνια, και μάλιστα της κρίσης (2009-2012), όπως προέκυψε από την εξέταση του Θοδ. Πανταλάκη, πρώην διοικητή της ΑΤΕ από το 2009 ως το 2011, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις δανειοδοτήσεις σε Κόμματα και ΜΜΕ.

Από την κατάθεση του κ. Πανταλάκη, αναδείχθηκαν σημεία όπως:

  • Tο περίφημο PSI, το οποίο επέφερε ζημιά ύψους 4,5 δισ. ευρώ στην ΑΤΕ, όταν η τότε κυβέρνηση μετέτρεψε τα δάνεια των ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΣΕ κ.λ.π σε ομόλογα και μετά τα κούρεψε.
  • Η αύξηση της χρηματοδότησης της τράπεζας προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά τις ανακοινώσεις του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο, για την είσοδο στην εποχή των μνημονίων - υπήρξαν μάλιστα και δύο σχετικά αιτήματα από τους εκπροσώπους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διαβεβαίωναν ότι θα υπήρχε αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα κόμματα, και άρα θα μπορούσαν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
  • Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν και η αποστροφή του Θοδ. Πανταλάκη, πως για να μπορέσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρεύσει θα έπρεπε «να επιστρέψουν στην εξουσία»!

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το θέμα της τρομερής αποκάλυψης «ανύπαρκτο», καθώς: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως:

-Το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 
-Τότε, ως όφειλαν, έκαναν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.

»Ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό του καθεστώς το 2016».

Ανύπαρκτο μοιάζει το θέμα, πράγματι, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Πολλά στραβά έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κύριοι της ΝΔ μην τρελαθούμε εντελώς με τις «αποκαλύψεις»!

Κοιτάξτε να φτιάξετε κανένα πρόγραμμα της προκοπής και μην μιλάτε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου...

Ειδήσεις: 
Tags: 

5 Σχόλια

Aρχοντας ο Κουβέλης: προηγήθηκε των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με το ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ

Σε τόσο κοσμάκη τα παίρνουν όλα λόγω χρεών, στο κόμμα της Ν.Δ. που χρωστάει τα άντερά της τι πρέπει να γίνει; Κλείστε το κόμμα σας κύριοι...

Όποιος λέει ότι το PSI έκανε κακό στην οικονομία, είναι τελείως άσχετος με τα οικονομικά. Τελείως όμως. Αφού η ΝΔ χρωστάει και πρέπει να κλείσει, τότε θα υποστηρίζετε ότι και τα στεγαστικά που δεν εξυπηρετούνται πρέπει να κατασχεθούν. Αυτά πάνε πακέτο. Δεν γίνεται το ένα ή το άλλο. Δεν πληρώνει η ΝΔ την τράπεζα; Κλείσιμο. Δεν πληρώνει ο δανειολήπτης το στεγαστικό; Κλείσιμο. Αυτό υποστηρίζετε. Δεν είναι έτσι όμως. Στα δάνεια που υπάρχει δυσκολία να εξυπηρετηθούν γίνεται διευθέτηση.

@ 01.30 άλλο το χρέος που έχει ένα κόμμα, που παίρνει κάθε χρόνο τόσο γενναίες επιδοτήσεις από το κράτος αλλά και δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες και άλλο τα δάνεια που δίνανε σε όλους τα κόμματα του <<τόξου>> σε όλο τον κόσμο και τώρα κόβουνε ( σε συμφωνία όλοι) μισθούς και συντάξεις (που θα βρούν να ξεπληρώσουν τα δάνεια;).

Έστω ένας πολίτης που έχει πάρει 150.000 ευρώ για στεγαστικό. Έχει πληρώσει τις 20.000 και μετά σταμάτησε να πληρώνει. Τα υπόλοιπα 130.000 ευρώ, συν τους τόκους, δεν είναι δανεικά και αγύριστα; Ξέρεις υπάρχουν πολλοί που πληρώνουν τα δάνεια τους. Υπάρχουν πολλοί που δεν πήραν δάνεια, γιατί ήξεραν μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητές τους. Δεν είναι όλοι αφερέγγυοι προς τις τράπεζες. Επίσης υπάρχουν πολλοί που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τα δάνεια τους αλλά δεν το κάνουν γιατί ελπίζουν να επωφεληθούν από οριζόντια κουρέματα, που φυσικά δεν πρόκειται να συμβούν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.