Φόβος και τρόμος τα λουκέτα (video)

Φόβος και τρόμος τα λουκέτα (video)

Σεπτέμβριος 28, 2011 - 19:11

Εκτινάχθηκαν τα ποσοστά μέσα σε 2 μόλις χρόνια

Με τον φόβο του λουκέτου ζουν καθημερινά και οι επιχειρήσεις της Πελοποννήσου. Ο φόβος αυτός , όπως καταγράφει έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν αυξάνεται σταδιακά αλλά εκτινάσσεται μέσα στα τελευταία δυο χρόνια απόδειξη όχι μόνο της κρίσης αλλά και της τρομερής ύφεσης που διέρχεται η αγορά. Τον Μάιο του 2009 οι μικρομεσαίοι φοβούνταν τα λουκέτα σε ποσοστό μόλις 11%. Τον Ιανουάριο του 2011 το ποσοστό αυτό εκτινάχθηκε στο

52,7% ενώ σήμερα υπολογίζεται πως αγγίζει το 70%. «Το πολιτικό σύστημα ανίκανο  ξεσπά σ εμάς. Προσπαθούμε ν αποδείξουμε πως η αφαίμαξη των υγιών επιχειρήσεων οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση. Η πολιτική που ακολουθείται είναι η εύκολη λύση. Διαρκής φορολόγηση. Όλοι αντιμετωπίζουμε την κρίση. Τα μέτρα που πήραμε δεν είναι να απολύσουμε υπαλλήλους και να αυξήσουμε τις τιμές. Κάτι άλλο κάνουμε» αναφέρει ο πρόεδρος των Εμπόρων της Τρίπολης Θανάσης Αρβανίτης.
Τα οριζόντια μέτρα που λαμβάνονται θα διαλύσουν τον οικονομικό  αλλά και τον κοινωνικό ιστό φοβούνται οι έμποροι οι οποίοι μαρτυρούν πως με τους νέους φόρους που επιβάλλονται επιπλέον «οδεύουμε όλοι μαζί στο γκρεμό».  Η πολιτική τιμωρίας στις νόμιμες  επιχειρήσεις και στους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες έχει στην κυριολεξία εξοργίσει την αγορά η οποία διαπιστώνει την παύση της κατανάλωσης την ίδια ώρα που «το πάρτι συνεχίζεται» και οι δημόσιες δαπάνες δεν περιστέλλονται. «Η επιχείρηση μου καλείται να πληρώσει 7 φόρους. Δεν πρόκειται ν αντέξει για πολύ» αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας.
Εξοργισμένος ο πρόεδρος ΟΒΕΑ καταγγέλλει τους οικονομικούς μηχανισμούς οι οποίοι ελέγχουν όπου βρουν πόρτα και φως ανοιχτό αλλά κάνουν τα στραβά μάτια σε όσους δημιούργησαν στην ουσία τις μαύρες τρύπες. « Πρέπει να πάρουν τα μέτρα πίσω. Εκπροσωπώ 30 κλάδους , η πλειοψηφία έχει να δουλέψει 2 χρόνια! Από μερεμέτια συντηρούνται! Κι όταν ζητάς ΦΠΑ από τον πελάτη γίνεται τραγέλαφος! Δεν θα εισπράξει δεκάρα από το ΦΠΑ και μας δουλεύουν με εργόσημα. Όταν το ΣΔΟΕ κοιτά να πάει σε όσους έχουν φως και την πόρτα ανοιχτή; Εμείς εκπροσωπούμε την νόμιμη επιχειρηματικότητα! Δεν είμαστε με αυτόν που κλέβει τον εργαζόμενο του και το κράτος , το κακό είναι ότι αδιαφορούν οικονομικές υπηρεσίες προς εκείνους που δεν είναι νόμιμοι».
 

Video: 

youtube://v/2h8NrxL5OLs