Φόβοι για τις κατολισθήσεις στον δρόμο προς τα Λαγκάδια

Φόβοι για τις κατολισθήσεις στον δρόμο προς τα Λαγκάδια

Μάρτιος 20, 2012 - 10:18

Παρέμβαση Παγγορτυνιακής Ένωσης για την ασφάλεια των οδηγών στην ΕΟ Τρίπολης- Βυτίνας- Αρχαίας Ολυμπίας- έγγραφο στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας

Με αφορμή την έντονη πτώση βράχων και τις συνεχείς κατολισθήσεις στην Εθνική Οδό Τριπόλεως – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας, ειδικά δε στα σημεία άνωθεν Καμενίτσας και έναντι Λαγκαδίων, η Παγγορτυνιακή Ένωση με έγγραφό της στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, εκφράζει τον έντονο φόβο και τον προβληματισμό των κατοίκων της Γορτυνίας.

Ειδικά φέτος το χειμώνα με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τις συνεχείς βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις βράχων και χωμάτων. Μάλιστα επισημαίνει ότι ήδη υπάρχουν τεράστιοι βράχοι κυριολεκτικά κρεμασμένοι πάνω από τον αυτοκινητόδρομο, που με τις συνεχείς εναλλαγές του καιρού, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να ξεκολλήσουν και να κατρακυλήσουν στο οδόστρωμα, με απρόβλεπτες συνέπειες αν τυχαίνει να διέρχεται κάποιο όχημα.
Η Παγγορτυνιακή Ένωση καλεί τον Αντιπεριφερειάρχη να επέμβει άμεσα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης ή τοποθέτησης ισχυρού συρμάτινου πλέγματος για την κατακράτηση των βράχων και χωμάτων, όπως έχει γίνει σε διάφορα σημεία του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τριπόλεως.
 

Ειδήσεις: