Φινάλε βγαλμένα από σφυρίχτρες για τον Αρκαδικό

Φινάλε βγαλμένα από σφυρίχτρες για τον Αρκαδικό

Ιανουάριος 17, 2017 - 16:05
0 σχόλια

Ο Αρκαδικός το περασμένο Σάββατο γνώρισε την ήττα στο κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας από τον Εθνικό σε ένα παιχνίδι στο οποίο για μία ακόμα φορά η ομάδα της Τρίπολης άγγιξε τη νίκη αλλά δυστυχώς στο φινάλε έφυγε με άδεια χέρια.

Η αναμέτρηση με τον Εθνικό ήταν, αν μη τι άλλο, επεισοδιακή, με τον Αρκαδικό να είναι ανταγωνιστικός, να οδηγεί το σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά επί της ουσίας να προδίδεται από την εικοσάλεπτη διακοπή του αγώνα στο τέταρτο δεκάλεπτο και την, για μία ακόμα φορά, κακή αντιμετώπιση από πλευράς διαιτησίας.

Ο ΣΕΦΑ χάνει δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στις λεπτομέρειες κόντρα σε Δούκα και Εθνικό, με τις διαιτητικές αποφάσεις να παίζουν τον δικό τους ρόλο στην τελική εξέλιξη των αγώνων και να διαμορφώνουν αποτέλεσμα, καθώς μιλάμε για παιχνίδια που κρίθηκαν στο νήμα.

Πραγματικά είναι κρίμα μια τέτοια προσπάθεια να μην εξαργυρώνεται σε ροζ φύλλο ή φύλλα αγώνων και αυτό διότι ο Αρκαδικός κόντρα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος με υψηλές βλέψεις, μεγάλα μπάτζετ αλλά και θεωρητικά περισσότερες λύσεις ήταν άριστα διαβασμένος και είδε την τύχη αλλά και κάποια σφυρίγματα σε κρίσιμα σημεία να του στερούν τον ιδρώτα.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Αρκαδικού έχουν κρατήσει για μία ακόμα φορά υψηλό μπασκετικό επίπεδο και παρά το γεγονός πως δίκαια μπορούν να αισθάνονται αδικημένοι, δεν έχουν ασχοληθεί παραπάνω από το επιτρεπτό με τη διαιτησία παρά μόνο με την ομάδα τους και τη δύσκολη συνέχεια.

Τρανό παράδειγμα περί διαιτησίας η Καβάλα, η οποία γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τον Δούκα λίγες μόλις ημέρες μετά τη σφαγή στην Τρίπολη και προχώρησε αμέσως μετά σε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.

Ο Αρκαδικός είναι αλήθεια πως είδε την ατυχία και τους διαιτητές να τον φρενάρουν, είδε πως στο πέντε εναντίον πέντε δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αλλά, όταν οι πέντε γίνονται οχτώ (βλέπε διαιτητές), τότε λυγίζει και χάνει παιχνίδια που θα μπορούσε να είχε κάνει δικά του.

Ο κανόνας που θέλει στο μπάσκετ να κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα είδαμε να μην επιβεβαιώνεται στα δύο τελευταία παιχνίδια των κυανόλευκων με Δούκα και Εθνικό εξαιτίας των παραπάνω παραγόντων.

Η συνέχεια είναι δύσκολη αλλά η σιγουριά και η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μοιάζουν τέτοιες που υπάρχει η αισιοδοξία πως οι αγωνιστικές λεπτομέρειες στη συνέχεια «θα κάτσουν» στο κυανόλευκο στρατόπεδο και ο Αρκαδικός θα πάρει ό,τι με κόπο χτίζει πάνω στο παρκέ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.