Φιλόδοξη αναπαράσταση της Άλωσης της Τριπολιτσάς στην πλατεία Άρεως

Φιλόδοξη αναπαράσταση της Άλωσης της Τριπολιτσάς στην πλατεία Άρεως

Αύγουστος 30, 2017 - 11:26
7 σχόλια

Η δημοτική αρχή έχει δείξει την πρόθεσή της να αναβαθμίσει τις εκδηλώσεις που κάθε χρόνο διοργανώνονται στο πλαίσιο εορτασμού της άλωσης  της Τριπολιτσάς που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

Αρκετές αναφορές έχουν γίνει αυτά τα χρόνια για τη βελτίωση των εκδηλώσεων, με στόχο η Τρίπολη να γίνει το επίκεντρο του πανελλήνιου και όχι μόνο ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ArcadiaPortal, εφέτος οι σκέψεις θα γίνουν πραγματικότητα και εκτός των καθιερωμένων εκδηλώσεων θα γίνει και η αναπαράσταση των γεγονότων της 23ης Σεπτεμβρίου στην οποία θα συμμετάσχουν  χορευτικοί σύλλογοι της περιοχής.

Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη... Το ασκέρι όπου ήτον μέσα, το ελληνικό, έκοβε και εσκότωνε, από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άντρες, τριάντα δύο χιλιάδες, μια ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι πρόβες, και οι χορευτικοί σύλλογοι συμμετέχουν με μεγάλη θέληση σε αυτό το μοναδικό γεγονός για την πόλη της Τρίπολης. Μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, ενώ  το θέαμα με τους νέους χορευτές ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές –από το βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου, όπως ακούγεται- να τρέχουν και να γεμίζουν την πλατεία Άρεως θα είναι κάτι που οπωσδήποτε δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Μεταξύ άλλων, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς όπως Τσάμικος, Καλαματιανός - Συρτός, Τσακώνικος.
 


7 Σχόλια

Θελω να δω το Μητσο τσολια και γιουσουφακια το Σωτηρακη το Σπυρο το Τασο και τα αλλα παιδια

Εαν η σημερινη νυχτα φτασει 17000 η αλωση ποσο? Μαλλον μας προετοιμαζουν για μεγαλη ζημια που θα καλεστουν οι πολιτες να πληρωσουν τετοιες εποχες

Η αναπαρασταση θα εχει την ιδια επιτυχια με την πολιτιστικη πρωτευουσα στα οικονομικα.Πληρωσαμε πολλα λεφτα χωρις καμια επιτυχια.Αληθεια εφερε απολογισμο στο ΔΣ για την πολιτιστικη?

"Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας"...Να υποθέσω ότι δεν θα το κάνει για την ψυχή του Κολοκοτρώνη, έτσι; Δεν τολμώ να σκεφτώ το πόσα θα του ακουμπήσουμε...Φοβούμαι, που λέει κι ο Σεφερλής...

"...το θέαμα με τους νέους χορευτές ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές–από το βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου, όπως ακούγεται-θα είναι κάτι που οπωσδήποτε δεν θα περάσει απαρατήρητο"...Όπως και το πόσο θα κοστίσει όλο το πανηγύρι...Ο κρότος του Shock από την Price κάτι μου λέει ότι θα είναι εκκωφαντικός...Πλήρωνε γ@μ#$#άτικα μ@λ@κ@ Τριπολιτσιώτη...

Εδώ δεν πρόκειται για την άλωση της Τριπολιτσάς αλλά για την άλωση του Δημόσιου Ταμείου.... υποψιάζομαι. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δημοσιεύσει λίστα δαπανών για ενημέρωση των πολιτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.