Φιλική νίκη με το σύνηθες σκορ… Αστέρας Τρίπολης-Εθνικός Πειραιώς 2-0

Φιλική νίκη με το σύνηθες σκορ… Αστέρας Τρίπολης-Εθνικός Πειραιώς 2-0

Αύγουστος 14, 2010 - 03:47

Για τρίτη φορά στα εννέα μέχρι σήμερα φετινά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, ο Αστέρας κέρδισε με 2-0 τον Εθνικό Πειραιώς ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο. Τα δύο τέρματα που έκριναν τη σημερινή φιλική αναμέτρηση σημείωσαν οι Ρομπέρτο (65’), Λαμπρόπουλος (78’).

Στο 18ο λεπτό σέντρα του Φυτανίδη από δεξιά, ο Ρομπέρτο έπιασε την κεφαλιά προλαβαίνοντας την έξοδο του Συμεωνίδη, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου, ο Φυτανίδης έβγαλε την μπαλιά στον Ρομπέρτο, την τελευταία στιγμή βγήκε ο Συμεωνίδης μπλοκάροντας την μπάλα.

Στο 33ο λεπτό μετά από πάσα του Καρέρα, ο Ρίος έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα να περάσει άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, το δυνατό σουτ του Σύρου απέκρουσε σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του και αφού πέτυχε γκολ με το Ρομπέρτο που ακυρώθηκε στο 50ο λεπτό, κατάφερε να βρει το δρόμο προς την αντίπαλη εστία στο 65’ όταν μετά από καταπληκτική συνεργασία Ιβάνοφ-Καρέρα από αριστερά και γύρισμα του δεύτερου προς το σημείο του πέναλτι, ο Ρομπέρτο με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 73ο λεπτό και μετά από όμορφη συνεργασία Ιβάνοφ-Φορτούνη-Μπαστία, το σουτ του τελευταίου έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Εθνικού.

Στο 79ο λεπτό ο Τσαμπούρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αναγκάζοντας τον Παγούδη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει την μπάλα. Στην διεκδίκηση της μπάλας, ο Λαμπρόπουλος -πριν συμπληρώσει πέντε λεπτά συμμετοχής- που παρακολουθούσε τη φάση με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Φορτούνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Στο 82’ και μετά τη συνεργασία Φορτούνη-Μπακασέτα, το δυνατό σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Παγούδης.

Τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 89ο λεπτό, όταν ο Χανιώτης βγήκε τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να δείχνει τα καλά αντανακλαστικά του και την εμπειρία του αναγκάζοντας τον επιθετικό του Εθνικού να πλασάρει από πλάγια θέση άουτ.

Διαιτητής: Γκριτζέπης

Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Φυτανίδης (59’ Ιβάνοφ), Πιπίνης (66’ Ουριμπάρι), Ορόθκο, Μπαρτολίνι (74’ Λαμπρόπουλος), Μπαστία, Λαδάκης (46’ Αργυρόπουλος), Καρέρα (70’ Φορτούνης), Ρίος (46’ Τσαμπούρης), Ροζέριο ( 63' Κερ), Ρομπέρτο (66’ Μπακασέτας')

Εθνικός Πειραιώς: Συμεωνίδης (57’ Παγούδης), Ψιάνος (64’ Χανιώτης), Κοκκίνης (75’ Παστός), Σύρος, Παγώνης (69’ Βιδάλης), Τσεμπερίδης (57’ Στρατάκης), Σιλιγαρδάκης (79’ Τερλελής), Κορακάκης (85’ Χαϊκάλης), Καραχάλιος (57’ Λίτσης), Φαρινόλα (75’ Τσούτσης), Κωστάκης (46’ Γκράιμς)

Κεντρικό σημείο αναφοράς του αποψινού φιλικού παιχνιδιού ήταν οι τρεις πρώην ποδοσφαιριστές του Αστέρα: Γιάννης Συμεωνίδης, Άκης Στρατάκης και Λάμπρος Χανιώτης.
Οι τέσσερις αρχηγοί του Αστέρα για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 θα είναι οι: Αντριάν Μπαστία, Σωκράτης Φυτανίδης, Σεμπάστιαν Καρέρα, Λεωνίδας Αργυρόπουλος.
Τη Δευτέρα 16/8 ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη σε φιλικό παιχνίδι τον ΑΟ Πόρου (18.30).

Σταύρος Κουκάκης

Ειδήσεις: