Φεστιβάλ Τρίπολης 2016: Όλες οι εκδηλώσεις

Φεστιβάλ Τρίπολης 2016: Όλες οι εκδηλώσεις

Ιούλιος 06, 2016 - 15:53
0 σχόλια

Το Φεστιβάλ του Δήμου Τρίπολης για το καλοκαίρι του 2016 είναι γεγονός.

Μετά από έναν χρόνο απουσίας επιστρέφει με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παιδικά θέατρα και τιμητικές εκδηλώσεις.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Σπύρος Βρέντας, φέτος βασικός στόχος ήταν η αναγνώριση από όλο τον κόσμο που θα βρεθεί στην Τρίπολη των τριών αρχαιολογικών χώρων της Τρίπολης, το αρχαίο θέατρο Μαντινείας, Ορχομενού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας.

Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά στο θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου, να «μιλήσει» με το φεγγάρι στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας, να ζήσει τη μαγευτική εμπειρία του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού και να συναντηθεί για πρώτη φορά στο διεθνώς πλέον αναγνωρισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας σε μια βραδιά «λουσμένη» με φως και μουσική, όπως αναφέρει και ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου.

Το δελτίο τύπου:

Ένα νέος θεσμός καθιερώνεται στην πόλη, με το Φεστιβάλ Τρίπολης 2016 να ξεκινά επίσημα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, χαρίζοντάς μας βραδιές γεμάτες μουσική και δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η φετινή καλοκαιρινή διοργάνωση πολιτισμού εμπεριέχει εκτός των άλλων, αξιόλογες παραγωγές του Δήμου Τρίπολης με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών συνόλων και καλλιτεχνών καθώς και τη σύμπραξη σπουδαίων προσωπικοτήτων, επιδιώκοντας τη δημιουργία κλίματος ανταλλαγής εμπειριών και την προαγωγή της κουλτούρας.

Θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις στο Άλσος Αγίου Γεωργίου που αποτελεί εδώ και χρόνια χώρο αντάμωσης για όλους μας, να δούμε με άλλη ματιά το κέντρο της πόλης αλλά και να επισκεφτούμε και να αναγνωρίσουμε την αξία των Αρχαιολογικών χώρων της Μαντινείας και του Ορχομενού που θα φιλοξενήσουν αξιόλογες παραγωγές, ντυμένες με το ανάλογο καλοκαιρινό ύφος .

Το φεστιβάλ Τρίπολης 2016 θα κλείσει, με μια βραδιά περιήγησης και τιμής στο διεθνώς αναγνωρισμένο Αρχαιολογικό μουσείο Τεγέας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης, δίνοντας ραντεβού για μια νέα σειρά καλλιτεχνικών δρώμενων τον Σεπτέμβρη, στον μεγάλο καθιερωμένο εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Το έντυπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό, διανέμεται  από σήμερα στην πόλη. 

Δείτε ΕΔΩ τις εκδηλώσεις

Video: 

ArcadiaPortal.gr Φεστιβάλ Τρίπολης 2016


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.