To Φεστιβάλ Τέμενος επέστρεψε στη Γορτυνία (pics)

To Φεστιβάλ Τέμενος επέστρεψε στη Γορτυνία (pics)

Ιούλιος 26, 2016 - 08:45
0 σχόλια

Στις 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2016, στο χωριό Λυσσαρέα στη θέση ΄΄Φούσια΄΄πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η παγκόσμια πρώτη προβολή των ενοτήτων IX–XI του έργου ΕΝΙΑΙΟΣ έτσι όπως το οραματίστηκε ο πρωτοπόρος Ελληνοαμερικανός  κινηματογραφιστής  Gregory Markopoulos.

Το φεστιβάλ τέμενος πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια σε αυτή την ειδυλλιακή περιοχή και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών κινηματογραφιστών, ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την Ελλάδα. Το παρακολουθούν επίσης κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή και τοπικοί παράγοντες.  Η παρουσίαση των ταινιών επιτρέπει στους θεατές να αφουγκραστούν τα δικά τους συναισθήματα κοντά στη φύση και το μαγευτικό περιβάλλον της αρκαδικής γης.

Την άρτια οργάνωση συνεχίζει σήμερα ο κινηματογραφιστής Robert Beavers συνεργάτης και κληρονόμος του έργου του Gregory Markopoulos.

Περίπου 250 άτομα παρακολούθησαν ένα μοναδικό θέαμα σε ένα αμφιθεατρικό χώρο οριοθετημένο από την καταπράσινη βλάστηση όπου οι ενδιαφερόμενοι κατέβαιναν με τα πόδια από το χωριό και αυτό για να μη χαθεί η μαγεία του τόπου και του χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι τους σεβάστηκαν το περιβάλλον και φεύγοντας δεν άφησαν ένα σκουπιδάκι πίσω τους. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα νέοι επισκέφτηκαν την περιοχή μας , γνώρισαν τον τόπο μας , τις ομορφιές του και τα παραδοσιακά προϊόντα . Φιλοξενήθηκαν σε όλα τα διπλανά χωριά που διέθεταν καταλύματα ενώ κατασκήνωσαν  σε χώρους όπου τους είχε επιτραπεί και έφυγαν με την υπόσχεση να επισκεφτούν ξανά τον τόπο μας με την πρώτη ευκαιρία.

 Ευχή όλων μας το φεστιβάλ να μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάθε δύο χρόνια γιατί όλοι αυτοί οι επισκέπτες έδωσαν στα χωριά μας μια νότα αισιοδοξίας για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας που τόσο πολύ χρειάζεται. Ελπίζουμε ότι η δημοτική αρχή και οι τοπικοί φορείς θα φροντίσουν ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα!

Με εκτίμηση για το,

Δ.Σ. του  Συλλόγου Σαρακιναίων Ηραίας

η Γ.Γ. Νούλη Μητροπούλου- Λιακοπούλου

Φωτογραφίες απο τον Ιωάννη Η. Λιακόπουλο απο Σαρακίνι Ηραίας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.