Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην Τρίπολη (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην Τρίπολη (vid)

Απρίλιος 19, 2017 - 14:30
1 σχόλια

Το Arcadian Screenings φέρνει στην Τρίπολη το 19ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τέσσερις από τις σημαντικότερες ταινίες της φετινής διοργάνωσης και φιλοξενεί εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και του κινηματογράφου στην Ελλάδα.

Οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο της πόλης Cine Ville, 20-23 Aπριλίου, (ώρα έναρξης κάθε μέρα 20.30) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου .

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης κ.Σπύρος Βρέντας, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Arcadian Screenings, κ. Κώστας Σπυρόπουλος και η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τριπόλεως, κα Εύη Μεντή, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της προγραμματικής συμφωνίας του φεστιβάλ Arcadian Screenings με το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία των δύο πολιτιστικών θεσμών της πόλης σε εκδηλώσεις που συνδυάζουν το σινεμά και το βιβλίο.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης, Σπύρος Βρέντας ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου δήλωσε :

«Ο Δήμος Τρίπολης, καλωσορίζει και στηρίζει το Arcadian Screenings που φέρνει στην Τρίπολη το 19ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τέσσερις από τις σημαντικότερες ταινίες της φετινής διοργάνωσης και φιλοξενεί εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και του κινηματογράφου στην Ελλάδα».

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κώστας Σπυρόπουλος τόνισε ότι :

Arcadian Screenings, o κινηματογραφικός θεσμός της Αρκαδίας μετά τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις του σε 4 πόλεις του νομού το Φεβρουάριο και τις μεταφεστιβαλικές προβολές το Μάρτιο στη Βιβλιοθήκη της Τρίπολης, ανανεώνει το ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό της Αρκαδίας τον Απρίλιο, ενώ το Μάιο θα αρχίσει ο δεύτερος κύκλος εργαστηρίων παραγωγής ταινιών από ερασιτέχνες δημιουργούς της Τρίπολης Φτιάξε τη Δική σου Ταινία.

Με διαρκή παρουσία όλο το χρόνο το Φεστιβάλ πολιτικού κινηματογράφου της Τρίπολης αναδεικνύεται σε μόνιμο πολιτιστικό θεσμό της πόλης. Στις προβολές του Απριλίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Arcadian Screnings με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, θα προβληθούν οι ταινίες:

20 Απριλίου: H Ιστορία είμαι εγώ-Ανδρέας Λεντάκης, σκηνοθέτης Μένος Δελιοτζάκης.
21 Απριλίου: Η Μεγάλη Ουτοπία, σκηνοθέτης Φώτος Λαμπρινός.
22 Απριλίου: Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης , σκηνοθέτης Μαργαρίτα Μαντά.
23 Απριλίου: Ο διάλογος του Βερολίνου σκηνοθέτης Νίκος Λυγγούρης.
 

Μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με το σκηνοθέτη της ταινίας και τους πρωταγωνιστές των ντοκιμαντέρ.

Τους προσκεκλημένους του Φεστιβάλ ανακοίνωσε η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης κυρία Εύη Μεντήη οποία θα θα συντονίσει τη συζήτηση του κοινού στην ταινία «Ο Μεγάλος Περίπατος της Άλκης» με τη σπουδαία πολυβραβευμένη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Μαζί με την κυρία Ζέη έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο «πατέρας» του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, σκηνοθέτης Μάνος Ζαχαρίας, ιδρυτής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και διευθυντής του για πολλά χρόνια, ο οποίος παίρνει μέρος στην ταινία και μιλάει για τη ζωή και το έργο της συγγραφέως που ανέθρεψε γενιές και γενιές με το Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου.

Προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ, ο ιδρυτής του ιστορικού ντοκιμαντέρ στηνΕλλάδα, σκηνοθέτης Φώτος Λαμπρινός και ο σκηνοθέτης Μένος Δελιοτζάκης.

Οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο της πόληςCineVille, 20-23 Απριλίου, (ώρα έναρξης κάθε μέρα 20.30) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων Απριλίου 2017 του Arcadian Screenings, οι περιλήψεις των ταινιών και τα τρέιλερ των ντοκιμαντέρ στο website: arcadianscreenings.gr

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στο Arcadian Screenings


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Βρε τι κάνει αυτό το μικρόφωνο.Βρε τι κάνουν αυτά τα κανάλια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.