Φεστιβάλ καστάνου σχεδιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ( photos & video από τη γιορτή καστάνου στα Άνω Δολιανά)

Φεστιβάλ καστάνου σχεδιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ( photos & video από τη γιορτή καστάνου στα Άνω Δολιανά)

Νοέμβριος 05, 2011 - 22:25

Πολλές οι σκέψεις για την προώθηση του προϊόντος σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα

Την πραγματοποίηση ενός φεστιβάλ για το κάστανο της Αρκαδίας σχεδιάζει η περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας ώστε να υπάρξει η απαραίτητη προβολή του εν λόγω αγροτικού προϊόντος,

σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα. Ο αντιπεριφερειάρχης  βρέθηκε στα Άνω Δολιανά το απόγευμα του Σαββάτου για την Γιορτή του καστάνου και μιλώντας στο Arcadia Portal τόνισε πως οι σκέψεις τους είναι πολλές για την προβολή και διαφήμιση του αρκαδικού προϊόντος,αφού σε πολλές περιοχές υπάρχει κάστανο ( π.χ. Δολιανά, Καστάνιτσα, Αραχαμίτες) και μάλιστα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα τοπικά προϊόντα αφού διαθέτει ξεχωριστή νοστιμιά.

Πλήθος επισκεπτών στα Άνω Δολιανά για την γιορτή του καστάνου 

Ενώ μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή του κόσμου και των επισκεπτών στη γιορτή καστάνου που γίνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο και τις γυναίκες του χωριού που φτιάχνουν ξεχωριστά εδέσματα και γλυκά με βάση τι άλλο από το νοστιμότατο κάστανο του χωριού.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το κάστανο τόσο βραστό, τηγανητό, ψητό όσο και σε γλυκά αλλά και φαγητά, ενώ γεύτηκαν και τσίπουρο αφού όπως λέει και ο σύλλογος στο κάλεσμά του προς τον κόσμο "το κάστανο θέλει τσίπουρο και το καρύδι μέλι".

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα αλλά και τις ξεχωριστές συνταγές με κάστανο που δημιούργησαν οι γυναίκες του χωριού και φυσικά μπορείτε να τις φτιάξετε και εσείς...

Σε επόμενεςαναρτήσεις θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το γλέντι στην πλατεία του χωριού αλλά και τις δηλώσεις επισκεπτών για την εντύπωση που τους έκανε η γιορτή αλλά και για την περιοχή γενικότερα και φυσικά τους κατοίκους του χωριού και τα μέλη του συλλόγου να μιλούν για την φετινή παραγωγή και για την τιμή του ποοϊόντος και τι ζητούν από την Πολιτεία.

Video: 

youtube://v/vWfBvxyiWUA

youtube://v/I3sTXtZmCnY

youtube://v/BeIgfgSeNwM