Φαγοπότι - μικροπολιτική ακόμα και με τα χρήματα των πυροπλήκτων;

Φαγοπότι - μικροπολιτική ακόμα και με τα χρήματα των πυροπλήκτων;

Οκτώβριος 10, 2011 - 12:14
1 σχόλια

Ή πώς κάποιοι θέλουν όπως λέει ο θυμόσοφος λαός "να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα"...

Στο έσχατο σημείο της αδικίας φτάνει η Κυβέρνηση...

Οι δήμαρχοι είτε είναι τέως είτε νυν των πυρόπληκτων δήμων, ας μιλήσουν επιτέλους για το τι έγιναν τα χρήματα που τους έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς

Τέσσερα χρόνια έχουν ήδη συμπληρωθεί από τις μαύρες εκείνες μέρες του 2007, που η Πελοπόννησος και κυρίως οι νομοί Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, λιγότερο οι άλλοι νομοί, έγιναν κυριολεκτικά μάρτυρες μίας από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει υποστεί η χώρα στο σύνολό της. Χιλιάδες εκτάσεις κάηκαν, σπίτια έγιναν στάχτη αλλά το τραγικότερο όλων χάθηκαν πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές. Οι συνέπειες μεγάλες και οι κάτοικοι των περιοχών τις βιώνουν ακόμα και σήμερα ενώ, όπως πάντα σε αυτή τη χώρα, κανείς δεν τιμωρήθηκε για εκείνη την καταστροφή. Το μόνο που έχει να θυμάται κανείς από εκείνες τις στιγμές είναι ο εθελοντισμός αλλά και η άδολη αγάπη των Ελλήνων όπου γης που έδειξαν τι πραγματικά σημαίνει να νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπό σου. Έτσι χωρίς καν να το σκεφτούν έδωσαν χρήματα, από το περίσσευμά τους ή το υστέρημά τους, και δημιουργήθηκε το γνωστό Ταμείο Μολυβιάτη. Ένα ταμείο που συνολικά συγκέντρωσε 208 εκατομμύρια ευρώ. 

Από αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία - που και αυτά μπορούν να αμφισβητηθούν-  έχουν διατεθεί μόλις 76 εκατομμύρια ευρώ και στις 31-12-2010 φέρεται το ταμείο να είχε 118 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που ο "φίλτατος" υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην προσπάθειά του να "μειώσει" το έλλειμα θέλησε να βάλει "χέρι"στα χρήματα των 92 περίπου δωρητών Ελλήνων του εσωτερικού και του εξωτερικού και κατήργησε με το Νόμο 3895/2010 το "Ταμείο Μολυβιάτη" και ενέταξε τα χρήματα στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τώρα βέβαια γιατί θα πρέπει μία άλλη περιοχή να πάρει χρήματα από αυτό το ταμείο, τη στιγμή που τα χρήματα ήταν από τους Έλληνες για συγκεκριμένο και μόνο σκοπό, αυτό μόνο η Κυβέρνηση το ξέρει. Αυτό αποτελεί το λιγότερο αδικία εις βάρος των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους εκείνες τις ημέρες. Άραγε δεν σκέφτονται τις παιδικές ψυχές που χάθηκαν.... Θα μου πείτε βέβαια εδώ κάνουν τόσα και τόσα σε αυτό θα νιώσουν ντροπή...

Και εκτός των όσων κάνει η Κυβέρνηση έχεις και τους βουλευτές που "αλληλοχτυπιούνται" για το ποιος ενδιαφέρεται περισσότερο για τους πυρόπληκτους. Ήδη έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας και συγκεκριμένα της κας Διονυσίας- Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και του κ. Γιώργου Κοντογιάννη για το ποιος έφερε το θέμα με τα χρήματα στη δημοσιότητα. Αλλά και εδώ οι κόντρες δεν πάνε πίσω. Ο περιφερειάρχης εξέδωσε ανακοίνωση για τα 15 εκατομμύρια, ενώ ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος φέρεται να λέει πως θα διατεθούν μέχρι τέλος του 2011 και άλλα χρήματα, αλλά δεν βγάζει επίσημη ανακοίνωση, ώστε να υπάρχει και γραπτή απόδειξη για το περιεχόμενο της σύσκεψης που έγινε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα. Μάλλον δεν ξέρει το "scripta manent" (τα γραπτά μένουν). Οι δικές μας πληροφορίες πάντως λένε πως δεν πρόκειται να δοθούν άλλα χρήματα και αυτό γιατί η Τρόικα έχει θέσει συγκεκριμένους όρους για την αποδέσμευση χρημάτων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Και ίσως εδώ είναι το λάθος που τα χρήματα του Ταμείου εντάχθηκαν σε αυτό το πρόγραμμα. Και άντε τώρα να πείσεις την Τρόικα ότι τα χρήματα αυτά είναι για συγκεκριμένους λόγους... Πολύ θα θέλαμε να διαψευστούμε και να δοθούν χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές γιατί είναι για αυτές και μάλιστα δεν θα πρέπει να το παρουσιάζουν αυτό ως εκδούλευση και ως σημαντική επιτυχία.

Και για να κλείνουμε(τα περί αποκατάστασης των περιοχών, οι αναδασώσεις και όλα που δεν έγιναν είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα....) να πούμε ότι θα πρέπει επιτέλους 4 χρόνια μετά οι τότε δήμαρχοι (Γόρτυνος - Μεγαλόπολης- Φαλαισίας) για την Αρκαδία εν προκειμένω να βγουν και να κάνουν δημόσιο απολογισμό για τα χρήματα που πήραν και για τα έργα που έγιναν. Εμείς δεν αφήνουμε να εννοηθεί τίποτα, αλλά πριν λίγους μήνες πήγε να γίνει μία κουβέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης αλλά και πάλι δεν μπήκε σε λεπτομέρειες και δεν έγινε καμία ουσιαστική αναφορά ούτε δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμοί. Και όπως πάντα πολλά λέγονται και ακούγονται για τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, για αποφάσεις που ακυρώθηκαν από την τότε Περιφέρεια και για χρήματα που θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων και πολλά ακόμα... Και λέμε όλα αυτά ακούγονται και αν οι τοπικοί άρχοντες θέλουν να είναι "καθαροί" οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να μιλήσουν. Αρκετά πια σε αυτή τη χώρα με τις φήμες και τις συγκαλύψεις... είδαμε πού οδήγησαν και είναι καιρός να αλλάξουμε ρότα.

Και μία ερώτηση αν μου επιτρέπετε:  Ποιος από τους βουλευτές και τους άρχοντες του τόπου μας, έστω και επετειακά, έχει επισκεφτεί τελευταία τις πυρόπληκτες περιοχές;... Περιμένουμε απάντηση με τις εντυπώσεις του αν κάποιος το έχει πράξει και με τι του είπαν οι κάτοικοι.

ΥΓ: Για την επιβολή του "χαρατσιού" στα πυρόπληκτα ακίνητα ουδέν σχόλιον! 

Ελένη Τράκα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

gap ΚΑΛΟΦΆΓΩΤΑ!!!! Α ρε Έλληνα Μ...........