Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για το μάθημα των Θρησκευτικών

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για το μάθημα των Θρησκευτικών

Οκτώβριος 31, 2019 - 19:15
1 σχόλια

«Οι αρχές δεν δικαιούνται να επεμβαίνουν στον τομέα της συνείδησης του ατόμου, να ελέγχουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις προσώπων ούτε να τα υποχρεώνουν να τις αποκαλύπτουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο έχουν προσφύγει γονείς Ελλήνων μαθητών επειδή «ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν επισήμως ότι τα παιδιά τους δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι» για να απαλλάσσονται αό το μάθημα των Θρησκευτικών. 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για προσβολή των δικαιωμάτων στην εκπαίδευση και στην ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας.

Η θρησκευτική εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δικαστές έκριναν ότι με το σύστημα οι γονείς αποτρέπονται από το να ζητούν απαλλαγή, προκειμένου να μην στιγματίζεται το παιδί τους, καθώς οι κοινωνίες στη χώρα μας είναι μικρές, δίνοντας ως παράδειγμα νησιά όπως η Μήλος ή η Σίφνος.

Παράλληλα, οι δικαστές διαπίστωσαν ότι επειδή δεν υπάρχει πρόταση για μάθημα αντικατάστασης, τα παιδιά «θα χάνουν ώρες μαθήματος μόνο και μόνο επειδή αποκάλυψαν τις πεποιθήσεις τους».


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ντρέπονται να πουν ότι δεν είναι Χριστιανοί; Ας κάνουν μάθημα τότε. Εξάλλου δεν θα μάθουν τίποτα σημαντικό, έτσι όπως έχουν καταντησει το μάθημα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.