Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη μείωση των αποβλήτων με δράσεις στη Βόρεια Κυνουρία

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη μείωση των αποβλήτων με δράσεις στη Βόρεια Κυνουρία

Νοέμβριος 16, 2017 - 20:02
0 σχόλια

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των δράσεων που διοργανώνει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με σκοπό να επικοινωνήσει το μήνυμα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη μείωση των αποβλήτων από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου.

Όπως μας είπε η κυρία Αγγελική Μαντά, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, ώστε να έχουν ως οδηγό το τρίπτυχο μείωση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει πραγματοποιήσει δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, καθώς, όπως ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς έχει πει, οι μαθητές είναι που θα περάσουν το μήνυμα της ορθής χρήσης υλικών και της ανακύκλωσης στο σπίτι τους.

Έτσι, το τριήμερο 20-23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δράση «Φέρε το κύπελλό σου», προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν με την έννοια της μείωσης, θα γίνει συζήτηση για την ανάγκη μείωσης των αποβλήτων και τη δημιουργία κομπόστ, ενώ θα λειτουργήσει και πάγκος ανταλλαγής ψηφιακών δίσκων, βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών, ώστε να προωθηθεί η έννοια της επαναχρησιμοποίησης.

Πολύ σημαντική, επίσης, είναι και η συνάντηση με τους καταστηματάρχες ώστε να προωθηθεί η εγκατάσταση συστήματος διαλογής στην πηγή οργανικών αποβλήτων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.