Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης

Σεπτέμβριος 20, 2019 - 13:47
0 σχόλια

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό του θεσμού «Ευρωπαϊκές Μέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» η Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σε συνέργεια με τον Δήμο Τρίπολης έχει την χαρά να σας προσκαλέσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:00μ.μ στην προβολή της βραβευμένης ταινίας – ντοκιμαντέρ του Γιώργου Διδυμιώτη "Παραθεριστές της Ιστορίας". Η προβολή θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του Παναρκαδικού Αρχαιολογικού Μουσείου Τρίπολης και συγκεκριμένα επί της οδού Αγίου Νικολάου, όπου θα δημιουργηθεί ένας υπαίθριος κινηματογράφος.

Η ταινία, μια παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων. Έλαβε το πρώτο βραβείο ταινίας – ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Χαλκίδας το 2018, την πρώτη τιμητική μνεία της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ αρχαιολογικής ταινίας της πόλης Nyon της Ελβετίας το 2019 και έχει επιλεγεί στην βραχεία λίστα των φιναλίστ σε διεθνή φεστιβάλ της Φλωρεντίας, του Λονδίνου, της Κύπρου , του Όρεγκον κ.α.

Διατηρώντας σταθερή την επαφή μας με το κοινό του Δήμου της Τρίπολης, στη δράση μας αυτή φιλοδοξούμε να ταξιδέψουμε το κοινό σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο ταξίδι στο παρελθόν /στην κοινή μας κληρονομιά ενεργοποιώντας ταυτόχρονα ένα σημείο του ιστού της πόλης με ιδιαίτερο παρελθόν και επαναποδίδοντάς το στους δημότες με μια νέα απρόσμενη χρήση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.