Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις σε τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις σε τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δεκέμβριος 21, 2014 - 14:27
0 σχόλια

Συνελήφθησαν πενήντα οκτώ (58) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εξήντα (160) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια πέντε (805)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια εξήντα επτά (667) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν σαράντα δύο (142) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν τρείς (3) περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής σε οικίες και αποθήκη στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν παιγνιομηχάνημα, χρήματα, κυνηγετικό όπλο και μαχαίρι

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 18.12.2014 έως και χθες (20.12.2014), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια πέντε (805) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια εβδομήντα (570) ήταν ημεδαποί και διακόσια τριάντα πέντε (235) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εξήντα επτά (667) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα (160) άτομα, από τα οποία ογδόντα έξι (86) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα τέσσερα (74) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα οκτώ (58) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους -133.971,21- ευρώ.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για παραβίαση σφραγίδας Αρχής.
Έξι (6) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Έξι (6) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Δύο (2) ημεδαποί και τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή.
Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τρεις (3) ημεδαποί και μία (1) αλλοδαπή στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Εννέα (9) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής και μία (1) περιπτώσεις απόπειρας κλοπής, σε αποθήκη και οικίες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός (1) 16χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν εκατόν τριάντα εννέα (139) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ κατασχέθηκαν ένα παιγνιομηχανήματα, το χρηματικό ποσό των -251,36- ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.