Εύη Τατούλη: Οι βουλευτές με σύνεση πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Εύη Τατούλη: Οι βουλευτές με σύνεση πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Δεκέμβριος 18, 2014 - 20:05
11 σχόλια

Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον σταθμό Action 24 και στον Βασίλη Νέδο, η κυρία Εύη Τατούλη , σχολίασε το αποτέλεσμα της άκαρπης πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και αναφέρθηκε στα δύσκολα ζητήματα που ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος έχει να αντιμετωπίσει, κάνοντας ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο ανέφερε ότι «έχει πολλά κομμάτια του παρελθόντος» μέσα του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας, η κυρία Τατούλη επεσήμανε ότι ακόμη η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για την επίτευξη συναίνεσης στο πρόσωπο του κ. Στ. Δήμα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ακολουθούν δύο ψηφοφορίες και προέτρεψε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να επιδείξουν σύνεση και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει η χώρα μας την πολύ δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται.

Στην ερώτηση του κ. Νέδου αν η ίδια διαπιστώνει ότι υπάρχει αναδιάταξη στο πολιτικό σύστημα, η κυρία Τατούλη απάντησε ότι η ίδια δεν πιστεύει ότι επειδή υπάρχει πληθώρα νέων κομμάτων αναγκαστικά αλλάζει το πολιτικό σύστημα. Μάλιστα, διατύπωσε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά κομμάτια από το παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, επεσήμανε ότι η ανάγκη για συνεννόηση είναι επιτακτική, αλλά όχι στο επίπεδο της συγκυβέρνησης ως λύσης ανάγκης. Τα στελέχη των κομμάτων πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους, αλλά και με τα στελέχη των άλλων κομμάτων. Υποστήριξε ότι, εκτός από την επίσημη ομάδα διαπραγμάτευσης η οποία χειρίζεται τις επαφές με τους δανειστές, θα έπρεπε να δημιουργηθεί και μια ομάδα στελεχών όλων των κομμάτων η οποία να διαπραγματευτεί την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, για όλα εκείνα τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη μετα-προγραμματική Ελλάδα.

Στην ερώτηση αν η ΝΔ θα έπρεπε να βάλει κι άλλο «νερό στο κρασί της» και να συνεργαστεί με άλλα κόμματα ενόψει της προεδρικής εκλογής, η κυρία Τατούλη παρατήρησε ότι οι τόνοι από πλευράς της ΝΔ έχουν πέσει ήδη από χθες, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η χώρα. Από την άλλη πλευρά, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οξύνει τα πνεύματα σε μια αδιέξοδη πολιτική, όπως η ίδια είπε. Ακολούθως, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει στήριξη στο πρόσωπο του κ. Στ. Δήμα, προκειμένου να πορευτεί ενωμένη η χώρα στις δύσκολες και κρίσιμες συνόδους που έρχονται.

Σε μια γενικότερη εκτίμηση για τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, ανέφερε ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να αλλάξει. «Η χώρα μας έχει μικρή κοινοβουλευτική πείρα. Σε άλλες χώρες, όπως στη Μ. Βρετανία, τα κόμματα έχουν ζωή 150 ετών, ενώ εδώ τα πολιτικά κόμματα χαρακτηρίζονται από τις προσωπικές φιλοδοξίες. Τα στεγανά είναι πολλά, οι δίαυλοι ανάμεσα στα κόμματα και στους πολίτες έχουν κλείσει. Γι’ αυτό τα κόμματα πρέπει να επαναδιαπραγματεύονται τις αρχές τους», δήλωσε.

 Τέλος, επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να σώσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή –για την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα- συγκυρία. «Γι’ αυτό πρέπει να της δώσουμε ελαφρυντικά. Η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν πρέπει να μπει σε καμία διαπραγμάτευση», ανέφερε. Και εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη είναι μια αντιευρωπαϊκή δύναμη.

Ως προς τις πολιτικές παρεμβάσεις από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, η κυρία Τατούλη θεωρεί ότι «η παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα δεν πρέπει να δαιμονοποιεί στα μάτια μας την Ευρώπη».

Video: 

Εύη Τατούλη Τηλεοπτική συνέντευξη Action 24


11 Σχόλια

Μου θυμιζει τον οδυσσεα στα πρωτα του βηματα. Πυροβολαει το στομα χωρις να βγαζεις ακρη. Ειναι παντως διαβασμενη

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ .... ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΤΕΨΕΤΕ κ. ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΣΑΣ ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΒΟΥΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.

Πρέπει πρώτα να σταθείς εσύ στο ύψος των περιστάσεων γιατι με το όνομα του μπαμπά μόνο δε γίνεται τίποτα. Για να μη σου πω ότι με τα τόσα που έχει κάνει βαρίδι είναι για σένα

καταρχήν "άσε μας κουκλίτσα μου"... λόγω της οικογενειοκρατίας και του ρουσφετιού φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Αντί να καθίσεις στα κεκτημένα που με κόπο και πολύ τρέξιμο σας ετοίμασε ο Πέτρος θέλεις τώρα να σώσεις με τη σειρά σου την πατρίδα (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως)??? Άφησε καλύτερα τη θέση να την διεκδικήσει κάποιος που δε θα είναι πορφυρογέννητος και θα προέρχεται "εκτός" του συστήματος χωρίς να έχει σφυρηλατηθεί με τις "αρετές" της παλαιοκομματικότητας και που θα έχει όρεξη να προσφέρει στον κόσμο που δοκιμάζεται.

να τα και τα μαθηματα........................................ ρε ολοι σωσιες μας ειναι,ολοι για το καλο μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γνωμη μου ειναι οτι δεν εχει ακομα το υποβαθρο και κυριως την εμπειρια ζωης για να ειναι υποψηφια, ακομα. Το μονο που εχει ειναι ενας ξυλινος κομματικος βερμπαλισμος που κατα κορον κυκλοφορει διαδεδομενος στα κομματα. Σε αλλη συνεντευξη προχθες ελεγε οτι δεν ειναι στελεχος της ΝΔ ακομα, εδω παρουσιαζεται ως τετοιο. Μας μπερδεψε. ***

Για τον κ.σωσια.... Μάθε ελληνικά !!! Σωτήρας και οχι σωσίας !!! Ψάξε να δεις την διαφορά για να καταλάβεις πόσο λάθος κανεις

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.