Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τους πολίτες

Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τους πολίτες

Σεπτέμβριος 14, 2015 - 07:45
0 σχόλια

Η ΝΔ έχει συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη ημέρα

Για όλους και για όλα μίλησε η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ, Εύη Τατούλη στην τηλεόραση του Best και στο δημοσιογράφο Θέμη Κανελλόπουλο, στην εκπομπή «Εκλογές 2015». Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν η Εύη Τατούλη από τη ΝΔ, ο Πέτρος Κωνσταντινέας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τάκης Αναστόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όταν ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι του έχεις πει ψέματα, τότε δεν παίζει ρόλο τι λες αλλά ποιος είσαι και το λες.

«Η χώρα ασφαλώς αντιμετώπιζε ένα σημαντικό πολιτικό πρόβλημα. Είναι μεγάλη πολιτική δειλία να λέμε ότι η ΝΔ του κυρίου Μεϊμαράκη δεν θα στήριζε τα επόμενα νομοσχέδια. Αυτή τη στιγμή είχαμε μία αριστερή κυβέρνηση που αμφισβητήθηκε εκ των έσω, οπότε αυτό αυτομάτως την καθιστούσε ευάλωτη και πολιτικά αναξιόπιστη. Οπότε μην αναζητάμε αλλού εχθρούς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το δικό του προσωπικό πρόβλημα για αυτό και προσέφυγε στην πρόωρη κάλπη. Αν με ρωτάτε αν ο τόπος είχε ανάγκη από άλλες εκλογές ασφαλώς και ο τόπος δεν έχει περιθώρια για άλλες εκλογές, ούτε για το δημοψήφισμα που μας έλεγε ότι δεν θα το έκανε ποτέ και τελικώς το έκανε, ούτε για τις εκλογές που μας έλεγε ότι θα είναι κυβέρνηση που έλεγε ότι θα είναι τετραετίας, και τελικά ήταν κυβέρνηση 9 μηνών. Στην εποχή που το πολιτικό σύστημα βιώνει μία αναξιοπιστία, το σημαντικό για όλους εδώ εμάς είναι το πώς θα επανακαθορίσεις τη σχέση σου με τους πολίτες. Όταν ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι του έχεις πει ψέματα, μία φορά, δύο φορές, τρεις φορές, τότε δεν παίζει ρόλο τι λες αλλά ποιος είσαι και το λες. Γιατί όταν είναι τελείως αυταπόδεικτο ότι δεν του έχεις πει την αλήθεια, γιατί να του πεις την αλήθεια την τέταρτη».

Η ΝΔ δεν μπόρεσε να περάσει τις μεταρρυθμίσεις της

«Η ΝΔ έχασε την εκλογή της 25ης Ιανουαρίου γιατί δεν μπόρεσε να περάσει τις μεταρρυθμίσεις της στον κόσμο. Το πρόγραμμα της, ο ιδεολογικός προσανατολισμός του προγράμματος της κάπου στο δρόμο έχασε τον προσανατολισμό. Εκεί που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα μείζονα προβλήματα πάθαμε μία κόπωση, σταματήσαμε στα μισά του δρόμου και παραδώσαμε μία καυτή πατάτα, η οποία ήταν πολύ λιγότερο καυτή από αυτή που μας παρέδωσε ο απελθών πρωθυπουργός».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον της ελεύθερης οικονομίας

«Έχω την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα σε όλους τους τομείς που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη οικονομία. Γνωρίζουμε άλλωστε όλοι ότι την ελεύθερη οικονομία, δεν την αγαπά, δεν την ασπάζεται. Είμαστε σε μία περίοδο που έχουμε χορτάσει όλοι από καλές προθέσεις. Η σκληρή πραγματικότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ελεύθερη οικονομία δεν έχει καμία σχέση με την ελεύθερη οικονομία του περασμένου Ιανουαρίου. Ασφαλώς και η τραπεζική αργία και τα capital controls, που είναι ήδη σε ισχύ έχουν επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τις οποίες υποτίθεται ότι κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΒΙ.ΠΕ (Βιομηχανική Περιοχή) Τρίπολης, που ήταν από τις πλέον ακμαίες της Πελοποννήσου, είχε 6.000 εργατικό προσωπικό πριν από μερικά χρόνια και πριν από ένα χρόνο είχε 1500 άτομα εργατικό προσωπικό. Από τις 60 επιχειρήσεις που έχουν απομείνει εκεί, οι 30 έχουν μεταφέρει την έδρα τους στη γειτονική Βουλγαρία».

Η ΝΔ πρέπει να ηγηθεί της ανασυγκρότησης της χώρας και για την επόμενη ημέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

«Ασφαλώς και το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι το μνημόνιο. Η ΝΔ πρέπει να ηγηθεί της ανασυγκρότησης της χώρας και για την επόμενη ημέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Εκεί λοιπόν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυστηρά απέναντί μας. Πιστεύει στις ιδιωτικοποιήσεις; Πώς θα γεμίσει τα ταμεία του νέου ΤΑΙΠΕΔ; Και μην μου πείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πατριώτης ενώ εμείς δεν είμαστε. Η χώρα χρειάζεται βαθιά θεσμικές τομές για να πετύχει. Πρέπει να ενισχυθούν εξαιρετικά οι τοπικές κοινωνίες, η τοπική αυτοδιοίκηση, να δούμε ποια είναι τα έργα που χρειάζεται ο τόπος. Έχουμε ακούσει για την ανάπτυξη. Το κτηματολόγιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή; Δεν έχει κάνει βήμα».

Ρεαλιστική πολιτική και όχι ψευτοηθικισμούς

«Εσείς είστε ηθικοί και εμείς ανήθικοι. Ας μιλήσουμε για ρεαλιστική πολιτική. Νομίζω ότι τα προβλήματα του τόπου δεν μπορούμε να τα βλέπουμε κάτω από τη διόπτρα του προσωπικού. Η σημαντικότερη ρητορεία που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με τον ψευτοηθικισμό. Τον ηθικισμό σε αυτή τη χώρα τον έχουμε δει και άλλες φορές να μπαίνει στο τραπέζι, αλλά επειδή είναι λαϊκίστικο μένει στα χαρτιά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τους πολίτες

«Όσον αφορά τις συνεργασίες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο κόμμα με παλιές ιδέες. Η ΝΔ πήρε μία κρίσιμη απόφαση, να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση και να μην μπει σε μία διαπραγμάτευση νομής εξουσίας. Μπήκαμε σε αυτή την ιστορία χωρίς κανένα όφελος. Ασφαλώς και με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν μεγάλες αποστάσεις. Όταν μία παράταξη δεν στέκεται δίπλα στην ελεύθερη οικονομία και την καταρρακώνει, ασφαλώς και δεν μπορούμε να συμπράξουμε. Δεν είναι αφέλεια να μην έχεις την παραμικρή ιδέα για το πώς λειτουργεί το κράτος. Ποιος μίλησε για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όταν ήταν αντιπολίτευση; Ποιος δίχασε τους πολίτες; Εμείς ζητάμε από τους πολίτες να είναι ενωμένοι. Σε αυτή την παράταξη επιτρέπεται να λέμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Εμείς λέμε ότι θα βάλουμε πλάτη και θα πρωτοπορήσουμε προκειμένου να έχει η χώρα μέλλον και μετά από αυτό το πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να λέμε ότι όλη η ζωή της χώρας θα πορεύεται μόνο με τα μνημόνια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα

 «Αν μιλάμε για ένα σημερινό διακύβευμα στις επόμενες εκλογές, είναι η συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου πλούτου για τη χώρα. Δεν έχω καταλάβει αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο στο μυαλό του, αν στην εποχή των μνημονίων έχει σχέδιο για τη χώρα. Πώς θα προσεγγίσουμε ξένες επενδύσεις; Πώς θα δημιουργήσουμε σταθερότητα; Ο νούμερο ένα στόχος είναι η αυριανή κυβέρνηση να έχει ως πρώτο κόμμα ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση προκειμένου να μην διασύρεται, παρασύρεται από τον εκάστοτε κυβερνητικό εταίρο. Πιστεύω ότι η ΝΔ έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων  για τη χώρα. Ασφαλώς η οποιαδήποτε συνεργασία θα γίνεται με ένα προγραμματικό σχεδιασμό. Ποιες θα είναι εκείνες οι βαθιά θεσμικές δομές προκειμένου να αλλάξει η χώρα σελίδα. Είναι παραμυθάκι του χθες η διαφορά ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Ένα δυνατό κράτος χρηματοδοτείται από μία δυνατή ρωμαλέα οικονομία».

Δεν πρέπει να πέσουμε στις σειρήνες του πόνου, που εκλιπαρούν για μία δεύτερη ευκαιρία

«Εκτιμώ ότι η ΝΔ ως μία παράταξη ευθύνης είναι ιδιαίτερα φιλική προς την ελεύθερη οικονομία αλλά σέβεται και αυτό που λέμε κράτος δικαίου. Ο καθένας από εμάς από πίσω του έχει μία συγκεκριμένη ιδεολογία. Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες για τον τόπο. Ούτε πρέπει να πέσουμε στις σειρήνες του πόνου, που εκλιπαρεί για μία δεύτερη ευκαιρία, ούτε να αφεθούμε σε ευχολογία άλλων παρατάξεων που έχουν μπει σε διαδικασία πασπαρτού. Η ΝΔ οφείλει να σχηματίσει έναν κυβερνητικό σχηματισμό με εκείνη πρώτη προκειμένου να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη παράλληλα με το μνημόνιο. Ναι μεν έγιναν λάθη αλλά δεν μείναμε στις καλές προθέσεις. Μιλάμε για συσπειρώσεις στα κόμματα. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για συσπειρώσεις σήμερα. Τώρα πια έξω υπάρχει μία κινούμενη άμμος, για πρώτη φορά οι πολίτες δεν θέλουν να προσέλθουν καθόλου σε αυτή την κάλπη. Για πρώτη φορά πάμε σε εκλογές χωρίς δίλημμα. Οι πολίτες έχουν ευήκοα ώτα σε όσους τους πείσουν για την ορθολογικότητα των ισχυρισμών τους και για την ειλικρίνεια με την οποία εκφράζονται».

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Video: 

Τηλεοπτική συνέντευξη Εύης Τατούλη. Best Tv, 10-09-2015 (Μέρος 1ο)

Τηλεοπτική συνέντευξη Εύης Τατούλη. Best Tv, 10-09-2015 (Μέρος 2ο)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.