Εύη Τατούλη: Ο κύριος Τσίπρας ψάχνει μία πειρατική έξοδο

Εύη Τατούλη: Ο κύριος Τσίπρας ψάχνει μία πειρατική έξοδο

Ιούλιος 01, 2015 - 13:40
3 σχόλια

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Arcadia 93 8, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη κάλεσε την κυβέρνηση ακόμη και την ύστατη ώρα να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές.

«Οι τελευταίες ώρες ήταν καταστροφικές για τη χώρα. Εκείνο το οποίο προτείνω είναι να είμαστε εξαιρετικά ψύχραιμοι και νηφάλιοι και να δούμε με πολλή προσοχή τα νέα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας», είπε η κυρία Τατούλη.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα η πολιτευτής Αρκαδίας είπε : «Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν να αντιληφθούν οι πολίτες τι σημαίνει ένα ναι ή ένα όχι από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένο ερώτημα».

Η κυρία Τατούλη προειδοποίησε ότι, όπως φάνηκε «οι διεθνείς οργανισμοί δεν μπλοφάρουν. Έχουμε αντιληφθεί ότι κανείς δεν μπλοφάρει, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε χρηματοδότηση. Το βασικό ερώτημα είναι θέλουμε να είμαστε στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θέλουμε να είμαστε προφυλαγμένοι; Και δεν αναφέρομαι μόνο στα οικονομικά ζητήματα, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και το γεωπολιτικό μας συμφέρον.  Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί στην μοναξιά της».

Απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Τατούλη υπογράμμισε: «Δεν υπήρχε εξαρχής κανένα σχέδιο. Δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι το σημερινό Eurogroup θα γίνει. Καταγράφονται κάποια μέτρα. Τα μέτρα θα είναι ασφυκτικά. Έχουν υπάρξει και Ευρωπαίοι που το έχουν υπονοήσει αυτό. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτά τα μέτρα. Έχουν ξεκινήσει και διαδικασίες για ένα εθνικό μέτωπο, το οποίο θα μπορούσε να αναλάβει στις πλάτες του το κόστος, που δεν θα είναι μικρό».

Η κυρία Τατούλη τόνισε ότι ο κύριος Τσίπρας επιδιώκει μία πειρατική έξοδο. «Όπως έχει παραδεχτεί και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κυβέρνησης, αυτό το δημοψήφισμα το είδαν σαν ένα χαρτί διαπραγμάτευσης. Ο κύριος Τσίπρας βλέπει στο δημοψήφισμα της Κυριακής μία πειρατική, θα έλεγα, έξοδο. Οι πειρατές επιβιβάζονται σε ένα πλοίο, το χτυπούν, το λεηλατούν και φεύγουν με την πρώτη βάρκα που βρίσκουν μπροστά τους. Ζούμε με μία κυβέρνηση που αρνείται να  πάρει στην πλάτη της την παραμικρή ευθύνη. Ο ελληνικός λαός καινοτόμησε και ψήφισε μία αριστερή κυβέρνηση. Περίμενα περισσότερα από την κυβέρνηση, από μία αριστερή κυβέρνηση, και ασφαλώς όχι να δημιουργεί αυτή τη στιγμή συνενοχή στον πολίτη. Ο πολίτης αναθέτει στις κυβερνήσεις να κυβερνήσουν. Αυτό έγινε στις 25 Ιανουαρίου. Να δημιουργούμε, λόγω της πολιτικής μας ανικανότητας, πολιτικούς συνενόχους στους πολίτες, είναι το λιγότερο ανήθικο».

Η πολιτευτής Αρκαδίας εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα εντός ευρώ. «Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να βλέπει και φορολογούμενους αλλά και πολίτες. Δεν είχαμε όμως βρει τον τρόπο, οφείλαμε να είμαστε πιο συνετοί και γρήγοροι. Η κυβέρνηση πρέπει να έχει στο μυαλό της πώς θα κλείσει γρηγορότερα αυτή τη συμφωνία».

«Εύχομαι καλό κουράγιο, καλή δύναμη. Στο τέλος, όπως και η χώρα συνεχίζει να υπάρχει τις τελευταίες χιλιετίες, τουλάχιστον ελπίζω να μην χαθούν και άλλες γενιές όπως χάθηκαν τα περασμένα δέκα χρόνια», κατέληξε η κυρία Τατούλη.

Video: 

Συνέντευξη Εύης Τατούλη στο Radio Arcadia 93 8


3 Σχόλια

Εσύ κυρία μου δεν έχεις πρόβλημα...έχουν φροντίσει άλλοι για σένα. Αλλοίμονο σε εμάς!

.......και εσυ ψάχνεις μια καλοπληρωμένη θεση εργασίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.