Εύη Τατούλη: Να βάλουμε τις δυνάμεις μας για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας

Εύη Τατούλη: Να βάλουμε τις δυνάμεις μας για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας

Μάιος 07, 2015 - 19:10
0 σχόλια

Την αντίδρασή της στις φωτογραφικές προμήθειες στο πρόγραμμα σίτισης αστέγων από την ηγεσία του προηγούμενου υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας εξέφρασε η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη σε συνέντευξή της στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο στο "Επί της Ουσίας".

«Η Περιφέρεια θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρή και να μην αποδέχεται αβίαστα τους όρους που κάθε φορά θέτει η κεντρική διοίκηση.  Κατά τη δική μου αντίληψη το πρόβλημα της χώρας είναι τα μικρά αυτά προβλήματα, οι αιχμές του πελατειακού κράτους. Δεν μπορεί ο εκάστοτε υπουργός να φωτογραφίζει πράγματα τα οποία ή θα του δώσουν καλά εκλογικά αποτελέσματα ή επιχειρηματικές σχέσεις που όλοι αντιλαμβανόμαστε», εξήγησε η κυρία Τατούλη.

«Είναι ένας διαγωνισμός που αποκλείει στο μεγαλύτερο εύρος τις αρκαδικές επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να βγάζουμε ένα διαγωνισμό που να τις αποκλείει. Και η μόνη πρόβλεψη να είναι ότι θα εφοδιαστούμε μόνο με ένα 15% αρκαδικών προϊόντων. Αυτά τα σχέδια το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας τα ονομάζει σχέδιο τοπικής ανάπτυξης. Για ποια τοπική ανάπτυξη μιλάμε; Για τοπική ανάπτυξη της Πελοποννήσου με προϊόντα Νάξου και Κρήτης; Όταν ευαγγελιζόμαστε όλοι ότι η ανάπτυξη έρχεται από τις τοπικές επιχειρήσεις;», αναρωτήθηκε η Εύη Τατούλη.

«Η δική μου παρέμβαση ήταν μία πολιτική παρέμβαση όχι για να ακυρωθεί το πρόγραμμα, αλλά να διορθωθεί γιατί εμπεριέχει έναν παραλογισμό», εξήγησε η πολιτευτής Αρκαδίας.  

«Είναι πανελλαδικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να απασχολήσει και τη σημερινή διοίκηση του υπουργείου Εργασίας» υπογράμμισε η Εύη Τατούλη.

Αναφορικά με την υποχρέωση του κάθε πολιτικού απέναντι στον τόπο του, η κυρία Τατούλη εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική μόνο μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Να στηλιτεύουμε τον τάδε ή τον δείνα οργανισμό για το πόσους υπαλλήλους έχει όταν μέχρι πριν από τρεις μήνες ήμασταν κυβέρνηση, δεν έχει αξία. Το θέμα είναι το κατά πόσο όλοι μπορούμε να βάλουμε τις δυνάμεις μας στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και του τόπου μας».

Η κυρία Τατούλη εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία της ότι η χώρα θα ορθοποδήσει, αλλά και ότι η κεντροδεξιά πρέπει να ανασυγκροτηθεί. «Οι χώρες δεν χάνονται, συνεχίζουν την πορεία τους με τα λάθη τους, τις ευθύνες τους. Η χώρα θα ορθοποδήσει και θα πάει καλύτερα. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλύψει με ένα ευρύ τρόπο τον χώρο της κεντροαριστεράς. Επειδή μονοκομματική δημοκρατία η Ελλάδα δεν έχει ζήσει, όλοι οφείλουμε να δούμε την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς σε επίπεδο παραγωγικού μοντέλου και όχι προσώπων».

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.