Εύη Τατούλη: Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανέλιξης των γυναικών σε θέσεις ευθύνης

Εύη Τατούλη: Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανέλιξης των γυναικών σε θέσεις ευθύνης

Ιούλιος 11, 2018 - 13:55
1 σχόλια

Ομιλία της αντιπροέδρου του Ελληνικού Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών στη συνδιάσκεψη για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ στην Τρίπολη

Γυναίκα σε θέση ευθύνης, εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα τριών παιδιών, πολιτικός. Η κυρία Εύη Τατούλη, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, απηύθυνε ομιλία με θέμα τη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας στην Παμπελοποννησιακή Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου και η ΓΣΕΕ στην Τρίπολη και στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 11 Ιουλίου με όλες αυτές τις παραπάνω ιδιότητες. Και με μία ακόμα, όπως σημείωσε ο κ. πρόεδρος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Γιάννης Κουτσανδρέας: εκείνη της δροσιάς, καθώς ήταν η μοναδική γυναίκα ομιλήτρια, πράγμα που επιβεβαιώνει, εξάλλου, και τα όσα στοιχεία ανέφερε η ίδια για τη μικρή συμμετοχή των γυναικών στα κοινά ευρύτερα.

«Ακόμα και στην εξελιγμένη ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, δεν μπορεί κάποιος να δει ξεκομμένο από το όλο σύστημα το θέμα της γυναικείας εργασίας. Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της νεανικής και της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αυτό παραδέχονται όλοι», επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας της η κυρία Τατούλη και εξακολούθησε λέγοντας:

Σε μια χώρα που κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα πρέπει να δείξει ισολογισμό, πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας;

«Έχω γνωρίσει γυναίκες χωρίς εργασία, γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά μόνες τους, που είναι καριερίστριες και που νιώθουν ενοχές που δεν αφιερώνονται στα παιδιά τους. Τελικώς, η τεκμηριωμένη αδυναμία να έχει πρόσβαση μια γυναίκα στην αγορά εργασίας, είναι ζήτημα της ευρωπαϊκής ή ελληνικής νομοθεσίας; Μάλλον όχι. Υπάρχει η κοινοτική οδηγία που ορίζει ότι σε εταιρίες με δυναμικό πάνω από 250 άτομα, πρέπει να υπάρχει ποσόστωση 40% υπέρ των γυναικών στα διοικητικά τους συμβούλια. Όμως δεν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια γυναίκα να ανέλθουν. Είμαστε υπέρ των ποσοστώσεων; Όχι, αλλά είμαστε υπέρ των αποτελεσμάτων που αυτές παράγουν.»

Έχουμε μια αναχρονιστική αντιμετώπιση σε ένα θέμα που απαιτεί άμεσες δράσεις και ριζοσπαστικές απόψεις.

«Άρα, πρώτο θέμα: Θέλουμε πράγματι να δούμε γυναίκες σε θέσεις επικεφαλής; Η νομοθεσία υπάρχει.»

Μόνο το 9% φθάνουν σε ποσοστό οι γυναίκες σε θέση ευθύνης σε κρατικές και μη κρατικές εταιρίες και υπηρεσίες.

Στη συνέχεια, η κυρία Τατούλη αναφέρθηκε στο μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες που εργάζονται, αλλά και στη μικρή συγκριτικά συμμετοχή των γυναικών στο Ευρωκοινοβούλιο, που φθάνει στο 37%, ενώ στα εθνικά κοινοβούλια στο 25%. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σεξισμό με τον οποίον αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ο Ρώσος, ο Αμερικανός και ο Τούρκος πρόεδρος.

Γιατί η γυναίκα δεν συμμετέχει ισότιμα; Η ελληνική Πολιτεία υστερεί στη στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

Η κυρία Τατούλη αναφέρθηκε στο έλλειμμα ισοτιμίας, αποδίδοντας την αιτία του στο γεγονός ότι η Πολιτεία δεν ενισχύει τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας: «Η φύλαξη των παιδιών και η προσχολική εκπαίδευση είναι ουσιαστιής σημασίας για να μπορέσει μια γυναίκα να εργαστεί. Η επιδοματική πολιτική πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως προσωπικών εισοδηματικών κριτηρίων. Πρέπει να επιβρεβεύεται η τεκνοποιία».

Τέλος, η κυρία Τατούλη ανέφερε: «Η νομοθεσία: η ελληνική κυβέρνηση να γίνει πιο τολμηρή για την προσβασιμότητα των γυναικών σε ανώτερα αξιώματα. Η ευρωπαϊκή οδηγία πρέπει να εγκολπωθεί. Δεν είναι φεμινιστική η διάθεση. Υπάρχει μια τεκμηρίωση που λέει ότι η ειρήνη ενσαρκώνεται καλύτερα από τον γυναικείο παράγοντα. Ειρήνη στην πολιτική, ειρήνη στον χώρο εργασίας με περισσότερες γυναίκες.

«Το πολιτικό σύστημα ενδεχομένως κωφεύει ακόμα και σήμερα, σε αυτό που για τους πολίτες είναι μια καθημερινότητα και μια καθημερινή ευχή. Να συνεργαστούμε συναινώντας ή να συναινέσουμε συνεργαζόμενοι.»

Πέρα από τις πολιτικές, τις πολιτικές και επιχειρηματικές ελίτ, υπάρχουν πολίτες που είναι άνδρες, γυναίκες, παιδιά, οι παλαιότερες και οι νεότερες γενιές. Στην πολιτική και στον συνδικαλισμό υπάρχουν δύο τάσεις: η άμυνα και η δημιουργία. Από τον αμυντικό συνδικαλισμό, ας περάσουμε στον δημιουργικό, για να σχεδιάσουμε το μέλλον.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πλανασθε πλανην οικτρά όταν εσείς οι ίδιες οι γυναίκες αδικείτε τον εαυτό σας με την συμπεριφορά σας και τις πράξεις σας.Σε καμία χώρα της ΕΕ δεν καταπιέζεται η γυναίκα πόσω μάλλον δε όταν όλες οι νομοθεσίες είναι υπέρ της γυναίκας σε θέματα τόσο απασχόλησης όσο και σε θέματα μητρότητας.Η νοοτροπία που λανθασμένα καλλιεργείται είναι θέμα κοινωνίας και όχι θέμα νομοθεσίας ή διατάξεων.Το κορίτσι πριγκίπισσα που δεν πρέπει να κουράζεται για τίποτα οδήγησε τη χώρα σε παρακμιακή αντιμετώπιση της γυναίκας και όχι η νομοθεσία η οι θεσμοί της ΕΕ.Οταν λοιπόν αλλάξουμε νοοτροπία τότε θα αλλάξουν πολλά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.