Εύη Τατούλη: Είμαι νεοδημοκράτισσα από τα γεννοφάσκια μου

Εύη Τατούλη: Είμαι νεοδημοκράτισσα από τα γεννοφάσκια μου

Δεκέμβριος 20, 2018 - 12:00
11 σχόλια

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος έδωσε η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών και πολιτευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Εύη Τατούλη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Επί της ουσίας» το πρωί της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου.

Η κυρία Τατούλη χωρίς φόβο και πάθος, αλλά με ειλικρίνεια, χαρακτηριστικά του πολιτικού της λόγου σε κάθε περίπτωση, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και για ακόμα μία φορά έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως προς το αν θα βρίσκεται η ίδια στην πρώτη γραμμή της μάχης των επερχόμενων εκλογών, δηλαδή αν θα είναι υποψήφια βουλευτής με το κόμμα που υπηρετεί στην Αρκαδία ή αν θα είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο, απάντησε:

Είμαι στρατιώτης της Αρκαδίας.
 

Ακόμα, με παρρησία απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ως προς το αν βιώνει κάποιο διχασμό σε σχέση με την κομματική της στράτευση και τις οικογενειακές της καταβολές της, λέγοντας ότι είναι Νεοδημοκράτισσα από τα γεννοφάσκια της.

Δεν έχω λάβει κανένα μήνυμα ότι δεν θα είμαι υποψήφια. Η ΝΔ δεν άγεται ούτε φέρεται από προσωπικές υποθέσεις.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία, καθώς υπάρχουν διαρροές που αναφέρουν ότι δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, απάντησε: «Ασφαλώς δεν έχω λάβει τέτοιο μήνυμα. Η Νέα Δημοκρατία ούτε άγεται ούτε φέρεται ούτε σύρεται από διαρροές και προσωπικές υποθέσεις. Τα πράγματα για να έχουν αξία πρέπει να λέγονται επάνω στο τραπέζι και εγώ πάντοτε μιλάω ξεκάθαρα και δεν δίνω καμία σημασία σε όσα λέγονται κάτω από το τραπέζι».

Επίσης, αναφερόμενη στα λόγια του Ευάγγ. Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε επισημάνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια οικογένεια που μπορεί τα μέλη της να έχουν διαφορές αλλά παραμένει ενωμένη, είπε, αφήνοντας ξεκάθαρα αιχμές για άλλα στελέχη του κόμματος:

Πρέπει τη Νέα Δημοκρατία να την έχεις ζήσει και να την έχεις στο αίμα σου. Δεν ξεχνούν οι πολίτες ότι οκτώ χρονών παιδάκια βρισκόμασταν στα διόδια. Κάποιοι άλλοι μπήκαν από το παράθυρο στη Νέα Δημοκρατία.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι κανένας δεν μπορεί να θεωρεί ότι θα μείνει μόνος του σε ένα ψηφοδέλτιο, αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή εναντίον του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση, και είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει ο όρος «απερχόμενος» που ακούγεται ένθεν κακείθεν: «Τι σημαίνει ''απερχόμενος''; Όλοι κρινόμαστε, αλλά όπως μπορεί να υπάρξει απερχόμενος περιφερειάρχης ή δήμαρχος, μπορεί να υπάρξει και απερχόμενος βουλευτής».

Κληθείσα να σχολιάσει την αναφορά του Πέτρου Τατούλη στο οικογενειακό τους DNA αλλά και την παρουσία της στην εκδήλωση της παρουσίασης του Παναγιώτη Νίκα στην Τρίπολη και ως προς πώς βίωσε ως κόρη του περιφερειάρχη και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας την ομιλία Νίκα, ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Πέτρου Τατούλη, απάντησε ότι τίποτε στην πολιτική δεν είναι προσωπικό, παρά το γεγονός ότι όλοι έχουν τις πολιτικές και κοινωνικές καταβολές τους.

Η παράταξη δεν καθορίζεται από τις ερμηνείες ή τις προσωπικές προσδοκίες. Προσωπικά, αποφεύγω τα ψυχογραφήματα στην πολιτική.

Ακόμη, απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανταλλαγή βαριών εκφράσεων ανάμεσα στην ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Τατούλη τον διόρθωσε, καθώς αυτό είναι ανακριβές, διότι ποτέ ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Πέτρος Τατούλης έχουν επιτεθεί ο ένας στον άλλον:

Δεν έχω ακούσει καμία ηγεσία, ούτε της ΝΔ ούτε της Περιφέρειας Πελοποννήσου να βάλλουν ο ένας εναντίον του άλλου, άλλο τι λέει ο βουλευτής του Νομού. Οι ηγεσίες έχουν την πολιτική εμπειρία και ξέρουν ότι οι αυριανές καταστάσεις δεν διαμορφώνονται από τις σημερινές συγκυρίες.

«Η δημοκρατία θέλει κότσια»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η κυρία Τατούλη επεσήμανε ότι η ενδεχόμενη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στα χέρια του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι η ίδια πληροί όλες τις προδιαγραφές που ο ίδιος έχει θέσει. «Είμαστε μια πάρα πολύ μικρή χώρα και όλοι γνωρίζουμε το πολιτικό ποιόν και τις πολιτικές καταβολές κάθε πολιτικού, όλοι γνωρίζουν αν εγώ είμαι με τη Νέα Δημοκρατία από γεννησιμιού μου ή αν κάποιος άλλος μπήκε από το ''παράθυρο''. Η πορεία μου είναι διαυγής. Είμαι στρατιώτης στης Αρκαδίας και θέλω να υπηρετήσω την ιδιαίτερη πατρίδα μου».

Τώρα είναι η ώρα να εκπροσωπηθεί η Αρκαδία σε υψηλό επίπεδο.

Ερωτηθείσα αν η ίδια πιστεύει ότι το κόμμα της μπορεί να εκπροσωπηθεί από δύο βουλευτές, απάντησε:

Ασφαλώς μπορεί να έχει δύο βουλευτές η Αρκαδία. Είναι εφικτό.

Επίσης, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης σχετικά με το DNA που τους ενώνει, είπε ότι σημασία δεν έχει μόνο το παρελθόν μιας οικογένειας, αλλά και το μέλλον της. «Είμαστε μια οικογένεια πολύ αγαπημένη, την οικογένειά μας την έχουμε πολύ ψηλά, όλοι οι Αρκάδες το γνωρίζουν αυτό. Σε κάθε οικογένεια, όμως, υπάρχει το πριν και το μετά. Έχουμε όλοι την αφετηρία μας, αλλά η πορεία μας είναι προσωπική μας ιστορία και υπόθεση».

Τέλος, σχολιάζοντας τα περί ενδεχόμενων πολιτικών διαφορών σε μια οικογένεια, αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στάθηκε απέναντί του, δημιουργώντας μάλιστα κομματικό φορέα, υπογραμμίζοντας ότι η παράταξη της ΝΔ βρίθει τέτοιων ιστοριών.


11 Σχόλια

ΠΡΟΧΏΡΑ ΕΥΗ. ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΑΖΊ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΔΕΝ ΣΕ ΈΧΩ ΨΗΦΊΣΕΙ, ΑΛΛΆ ΒΛΈΠΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΊΑ ΠΆΝΩ ΣΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙΣ, ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ.

Το μήνυμα που έχεις λάβει από την Νέα Δημοκρατία και ξεκαθαρο ήταν και σωστό. Οσο έχεις πατέρα περιφερειάρχη δεν έχεις θέση στο ψηφοδέλτιο γιατί αυτό είναι ο ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού. Και στο έχουν πει και το έχεις καταλάβει,προς τι τα ψέμματα;;

Κουκλάρα, μάνα, επιστήμονας, εργαζόμενη, ανεξάρτητη και με ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Η Εύη ξεχωρίζει από τους παλαιολιθικούς παραγοντάκους του κομματικού σωλήνα. Θα είναι μια εξαιρετική βουλευτής Αρκαδίας στην επόμενη βουλή και θα βοηθήσει ουσιαστικά το μεταρρυθμιστικό έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με φιλελεύθερη ευρωπαϊκή αντίληψη.

Πως γίνεται να θες να ζητήσεις τη ψήφο των Αρκάδων και να αποκαλείς τους Αρκάδες "γαμ ...ους"? Λίγη τσίπα δε βλάπτει. Το βίντεο είναι πάντα διαθέσιμο. Όσο και να προσπαθείτε να την εμφανίσετε με "αγγελικό" πρόσωπο, κάποια πράγματα δεν μπορούν να εξαφανισθούν !

Τι μου θύμισες τώρα παλιές εποχές της δεξιας που ψαχναν τα πολιτικά φρονιματα του πατέρα και ανάλογα να πραξουν Ο ΛΎΚΟΣ ΤΡΊΧΑ ΑΛΑΖΗ ΜΥΑΛΌ ΔΕΝ ΑΛΛΆΖΕΙ

13:21 Σταματήστε πια αυτή την καραμέλα με το βίντεο γιατί έχει πάψει να πουλάει πλέον. Μόνο εσύ και ο εκβιαστής διαχειριστής του πιο εμετικού και σιχαμένου βοθροblog που συμβουλεύεσαι την πιπιλάτε...Είστε πιο γραφικοί κι από τη Σαντορίνη. Α και μ@λ@κ€$, για να μην το ξεχάσω...

αυτο το βιντεο που λεει και ο 13.21 αυτο πρεπει να βαζει στις συγκεντρωσεις που κανει το κοριτσι,ετσι δε πρεπει να ξεχναμε τι μας ελεγε ,ολα εδω πληρωνοντε

Συγκινητική χριστουγεννιατικη Ιστορία... Ίσως πρέπει να γραφτεί ένα μυθιστόρημα, ένα σήριαλ, με τίτλο "αγωνιστρια από γεννοφάσκια" ίσως μιλάμε για μια νέα υπολοχαγός Νατάσα?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.