Εύη Τατούλη: Δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια για να αποφύγουμε τη βία και το χάος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Εύη Τατούλη: Δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια για να αποφύγουμε τη βία και το χάος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ιούνιος 29, 2017 - 11:12
1 σχόλια

Αυτά που απασχολούν τη χώρα μας απασχολούν και όλη την Ευρώπη ανέφερε η πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ Εύη Τατούλη στην συνέντευξη της στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη περιγράφοντας όλα όσα συνέβησαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών στην Πράγα όπου η Ελληνική αντιπροσωπεία με ευρεία πλειοψηφία εξέλεξε έξι μέλη της στις κορυφαίες θέσεις των Επιτροπών και του ΔΣ της Ένωσης.

 

"Είναι μία σύνοδος που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια" ανέφερε η κα Τατούλη "και αυτή τη φορά τα αποτελέσματα για την ελληνική αποστολή ήταν πραγματικά εξαιρετικά. Καταφέραμε να εκλέξουμε αρκετά δικά μας μέλη σε διάφορες ευρωπαϊκές επιτροπές, ενώ και η πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος κυρία Αφροδίτη Μπλέτα εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία ως πρώτη αντιπρόεδρος στο ΔΣ της Ένωσης. Υπάρχουν και ζητήματα ουσίας που συζητήθηκαν ιδιαίτερα",  όπως σημείωσε στην συνέχεια η πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ. "Παρούσα στη Σύνοδο ήταν η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο τμήμα των γυναικών η κυρία Ντόρις Πακ, η οποία αναγνώρισε κάτι πολύ σημαντικό ότι μέσα από τέτοιου είδους ενώσεις που κινούνται στις παρυφές των πολιτικών κομμάτων, οφείλουν τα πολιτικά κόμματα να κάνουν το άνοιγμά τους στην κοινωνία. Οπότε καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι αυτά που μας απασχολούν εδώ απασχολούν και όλη την Ευρώπη".

 

" Εγώ είμαι αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών στην Ελλάδα και εξελέγην και στη Διεθνή Επιτροπή της ΕΕ Γυναικών σε ό,τι αφορά τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Οικονομία" υπογράμμισε στην συνέχεια η κα Τατούλη σημειώνοντας ότι «εμάς μας ενδιέφερε η ελληνική αποστολή να έχει δυναμικό χαρακτήρα. Η ομάδα μας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Αυτό που μας απασχόλησε και το ψήφισμα που θα προωθήσουμε, γιατί ξέρετε ο ρόλος δεν ήταν διακοσμητικός,  συζητήσαμε επισταμένως για το θέμα το μεταναστευτικό. Αν και με την αυστριακή αποστολή είχαμε εξαιρετικές σχέσεις, η αυστριακή πρόεδρος μίας επιτροπής μας νουθέτησε για το πώς πρέπει γρήγορα να εντάξουμε τους μετανάστες στον κοινωνικό ιστό, όπως και εκείνοι έχουν κάνει. Και όπως αντιλαμβάνεστε η δική μας θέση ήταν σε μία τέτοια κατεύθυνση προκειμένου να τους πείσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν κυκεώνα που πολύ λίγες χώρες μπορούν να αντιληφθούν, επειδή πραγματικά βρισκόμαστε πάνω σε μία κόκκινη γραμμή. Η θέση μας έγινε σαφής. Η Ντόρις Πακ στάθηκε πραγματικά στο πλευρό μας, λέγοντας ότι και εκείνη μέσω του ΕΛΚ υποστηρίζει την Ελλάδα σε αυτή τη δυσκολία που περνάει. Συμφωνήσαμε μάλιστα να στείλουμε το ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως οφείλουμε εκ του θεσμικού μας ρόλου, και να θέσουμε ως κυρίαρχη παράμετρο την ενίσχυση περαιτέρω της βοήθειας στην Ελλάδα σε αυτή τη πολύ δύσκολη στιγμή που περνάει».

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκε, ανέφερε στη συνέχεια η αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών Εύη Τατούλη, είναι ότι "σε μία τέτοια κομβική στιγμή για την Ευρώπη  ζούμε σε μία χαοτική περίοδο που είναι πολύ πιθανό να δούμε μέσα στο επόμενο εξάμηνο μία Ευρώπη που λίγοι θα την αναγνωρίζουμε. Τίποτα δεν είναι όπως στο παρελθόν. Όλοι εμείς που είμαστε ενεργοί πολίτες οφείλουμε να αντιδράσουμε».

 

Με την Αυστρία η σύγκλιση ήταν εξαιρετική στην  πρόταση να υπάρξει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε επίπεδο ΕΕ που να ξαναστήσει την έννοια Ευρωπαίος πολίτης από πολύ μικρή ηλικία ανέφερε η κα Τατούλη υπογραμμίζοντας «Έτσι ώστε ένα παιδί να αντιλαμβάνεται τι είναι Ευρώπη και ποια είναι τα οφέλη που του προσφέρει και πώς το ίδιο θα ανταποκριθεί αμυνόμενο σε όλο εκείνο τον λαϊκισμό που έχει κατακλύσει όλα τα κράτη μέλη. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ευρύτατα μια που η καινούργια μας πρόεδρος είναι Βρετανίδα, είχε να κάνει με τα ζητήματα του Brexit και τις επιπτώσεις στην αντίληψη των πολιτών για την έννοια της ταυτότητας τους. Η κατακλείδα αυτής της κουβέντας ως μητέρες  Ευρωπαίες, ως εργαζόμενες και ως επιχειρηματίες είναι να φτιάξουμε μία νέα γενιά που θα μπορέσει να υποστηρίξει το ευρωπαϊκό όραμα».

 

Ολοκληρώνοντας τους προβληματισμούς της προς τον Λάμπρο Καλαρρύτη στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά η Εύη Τατούλη υπογράμμισε για το διακύβευμα της Ευρώπης: «Μέχρι σήμερα αναγνωρίζαμε όλοι μία Ευρώπη της ανοχής, σήμερα καταλήγουμε ότι πρέπει να περάσουμε στην Ευρώπη του αλληλοσεβασμού. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι πρέπει να αντιληφθούμε τη διαφορετικότητα και τις ανάγκες του κάθε λαού. Μια διαφορετικότητα η οποία δεν μπορεί να μπει σε καλούπια. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό οικοδόμημα το οποίο θα μπορεί να αποφασίζει με δικαιοσύνη, με ισότητα και αξιοπρέπεια ένα κοινό μέλλον για όλους  τους πολίτες». 

 

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.