Εύη Τατούλη: Απουσιάζει από την Κυβέρνηση ο αναπτυξιακός σχεδιασμός

Εύη Τατούλη: Απουσιάζει από την Κυβέρνηση ο αναπτυξιακός σχεδιασμός

Ιούνιος 12, 2015 - 08:26
1 σχόλια

«Εκείνο που απασχολεί τους πολίτες είναι ποιο θα είναι το αύριο μίας μετασυμφωνιακής Ελλάδας»

Την ανησυχία της για το αύριο μίας μετασυμφωνιακής Ελλάδας, αλλά και το γεγονός ότι η αγορά έχει «παγώσει» και κανένα αναπτυξιακό σχέδιο δεν βρίσκεται σε εξέλιξη εξέφρασε η νομικός και πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη στην παρέμβασή της στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου Live U στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.

«Σήμερα είναι μία δύσκολη ημέρα. Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στις Βρυξέλλες. Φαίνεται ότι μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Μοσκοβισί, η συμφωνία έχει μπει σε καλό δρόμο ευόδωσής της. Πρέπει όμως να δούμε τις πτυχές αυτής της συμφωνίας», εξέφρασε τον προβληματισμό της η κυρία Τατούλη.

Αναφορικά με την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η κυρία Τατούλη σχολίασε: «Τον ακούσαμε να λέει για πολλοστή φορά τη λέξη υποταγή. Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα πολύ λίγες φορές έχουμε ακούσει τον κύριο Σταθάκη να μιλάει. Αυτό που λέει η κυβέρνηση για αναπτυξιακό σχέδιο απουσιάζει εντελώς. Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για συμφωνίες καλές ή κακές; Ποιο θα είναι το αύριο της μετασυμφωνιακής Ελλάδας. Αυτό απασχολεί τους πολίτες που έχουν αγωνία για το αύριο».

Η Εύη Τατούλη είπε ακόμη σχετικά με το αν η ΝΔ θα ψηφίσει την ενδεχόμενη συμφωνία για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος για εννέα μήνες. «Δεν γνωρίζουμε εάν θα φέρει συμφωνία. Η παράταση για εννέα μήνες για όσους είναι στην ελεύθερη αγορά είναι ένα καταστροφικό σενάριο γιατί δεν θα είναι παράταση του μνημονίου αλλά του λίμπο(limbo) που βιώνουμε. Η χώρα δεν έχει αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ είναι παγωμένο από την έναρξη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖA και πολλά μεγάλα έργα είναι σταματημένα. Στην αγορά δεν κυκλοφορεί ούτε ένα ευρώ».

Σχετικά με τη ΝΔ και αν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας η Εύη Τατούλη είπε ότι «το πραγματικό πρόβλημα είναι η ζύμωση μέσα στην κεντροδεξιά και να επανορθώσουμε το πλήγμα της αξιοπιστίας μας».

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σύμφωνα με την Die Zeit, «o Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει ότι σε αντίθεση με τους προκατόχους του οι οποίοι είχαν να κάνουν με τον Τσίπρα ως αρχηγό της αντιπολίτευσης, ο ίδιος δεν έχει στην πραγματικότητα κανέναν επικίνδυνο αντίπαλο. Ο ηγέτης της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος από το παρελθόν. Είναι εκπληκτικό που το κόμμα του δεν τον έχει στείλει ακόμα στο διάβολο. Αυτό έχει την αιτία του αφενός μεν στο γεγονός ότι έχει τοποθετήσει σε καίριες θέσεις έμπιστούς του και αφετέρου στο ότι οι αντίπαλοί του προέρχονται από την παλιά ελληνική πολιτική δυναστεία, την οποία κανένας δεν θέλει να δει στην εξουσία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.