Ευχαριστήριο του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κκ Θεοκλήτου

Ευχαριστήριο του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κκ Θεοκλήτου

Ιούνιος 25, 2018 - 14:11
0 σχόλια

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, αδελφός κατά σάρκα της κοιμηθείσης Ρεβέκκας Αθανασοπούλου, εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες του για την παντοειδή συμμετοχή όλων στο βαρύτατο πένθος του επί τη προς Κύριον εκδημία της πολυφίλητης αδελφής του. Ευχαριστίες πολλές στους Σεβασμιωτάτους αγίους Αρχιερείς που συμμετείχαν στην Εξόδιο Ακολουθία, δηλαδή τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες: 1. Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ, 2. Βρεσθένης κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ, 3. Σύρου, Τήνου κ.λ.π. κ. ΔΩΡΟΘΕΟ, 4. Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, 5. Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ, 6. Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, 7. Φωκίδος κ. ΘΕΟΚΤΙΣΤΟ, 8. Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ & 9. Μάνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ και τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους 1. Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ & 2. Θεσπιών κ. ΣΥΜΕΩΝ, εκπρόσωπο της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, τον Οποίο βεθυσεβάστως και απείρως ευχαριστεί.

Ιδιαίτερες  και από μέσης καρδίας οι ευχαριστίες του στον κυριάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και πολυσέβαστο Πνευματικό του Πατέρα, άγιο Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ο οποίος και εξεπροσώπησε, σεπτή εντολή Του, την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, προς τον Οποίο αποστέλλει υιϊκώς και δια του παρόντος σεβάσματα, προσκυνήματα και άπειρη ευγνωμοσύνη.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί εκ βαθέων όλους του αγίους Πατέρες που συμμετείχαν στην Ακολουθία, τόσο από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και την υπ’Αυτόν Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, όσο και από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις λοιπές Ιερές Μητροπόλεις.

Ευχαριστίες εκφράζονται προς τους παρόντες Άρχοντες, τόσο της Πελοποννήσου, όσο και της Χαλκιδικής, τους εκλεκτούς Εφημερίους, τους Ιεροψάλτες και τον Νεωκόρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, το ΚΤΕΛ Αρκαδίας για την παραχώρηση λεωφορείου για τη μετάβαση στο Κοιμητήριο και κυρίως προς τον ευλογημένο Λαό της Αρκαδίας και τους προσελθόντες από την Επισκοπική έδρα του την Αρναία, που αποτελούν πλέον την οικογένειά του και το στήριγμά του.

Τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του επίσης εκφράζει ο Σεβασμιώτατος προς τον Οίκο Τελετών ΜΕΓΡΕΜΗ, που επελήφθη της όλης τάξεως και ευπρεπείας.

Τέλος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ και ιδιαιτέρως προς τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, οι οποίοι περιέθαλψαν με αδελφική φροντίδα την πολύπαθο μακαριστή Ρεβέκκα.

Υπενθυμίζεται ότι παράκληση του Σεβασμιωτάτου είναι, αντί στεφάνων τυχόν χρήματα υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της, να δοθούν υπέρ της αποπερατώσεως της αγιογραφήσεως του Ιερού Ναού Αγίου Νεομάρτυρος Παύλου Πολιούχου Τριπόλεως (Υπεύθυνος ο Παν. Αρχιμ. π. Γερμανός Μίχος).

 

† Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου

Θ Ε Ο Κ Λ Η Τ Ο Σ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.