Ευχάριστες στιγμές για ηλικιωμένους στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης (pics,vid)

Ευχάριστες στιγμές για ηλικιωμένους στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης (pics,vid)

Δεκέμβριος 21, 2016 - 20:18
1 σχόλια

Ξεχωριστές στιγμές έζησαν οι γέροντες και οι γερόντισσες που διαβιούν στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης την παραμονή των Χριστουγέννων. Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας βρέθηκε εκεί θέλοντας να τους προσφέρει δώρα και να τους ευχηθεί για «Καλά Χριστούγεννα».

Όπως αναφέρει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γιαννακούρας «τις στιγμές αυτές που νιώθεις μεγαλύτερη χαρά από κάθε άλλη φορά, γιατί ξέρεις πως προσφέρεις λίγη αγάπη, λίγη ελπίδα σε ανθρώπους που είναι πλέον "ξωμάχοι" της ζωής και περιμένουν ένα χάδι, μία γλυκιά κουβέντα...

Μία κίνηση αγάπης σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων και του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης, τόσο από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας όσο και του μέλους του ΔΣ του Δεκάζειου Γηροκομείου για τους "παππούδες μας", για τους "γονείς μας".

Εκτός από το γλέντι και τα γλυκά που προσφέραμε, μετά από πρότασή μου, την οποία δέχθηκε με μεγάλη χαρά ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου -φίλος Πέτρος Τομάρας, πραγματοποιήθηκαν και εξετάσεις στους 10 ηλικιωμένους του Δεκάζειου Γηροκομείου και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής και προσθήκη νέων φαρμάκων.

Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν σε αυτήν την πρωτοβουλία και εύχομαι Χρόνια Πολλά για τις γιορτές και ο νέος χρόνος να είναι ένας χρόνος ελπίδας και χαράς.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή για μένα, όταν συνάντησα, στο Γηροκομείο την κα.Ανδρονίκη, τη γυναίκα που 15χρονο κορίτσι, τότε, με πρόσεχε ως παιδί, στο χωριό, για τρία ολόκληρα χρόνια.

Μαζί μου κατά την επίσκεψη στο Γηροκομείο ήταν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας Θεόδωρος Ντάνος και Γιάννης Κατσίρης, ενώ παρών ήταν και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος και η Δημοτική Σύμβουλος Δώρα Μπρακουμάτσου.

Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή, γιατί βρέθηκα μαζί με συνεργάτες και φίλους στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης, για να προσφέρουμε μέσα από την καρδιά μας, λίγη αγάπη και λίγη χαρά αλλά και ελπίδα στους 100 φιλοξενούμενους σε αυτό, λόγω των Άγιων ημερών.

Όταν προσφέρεις χαρά και αγάπη, παίρνεις πολύ περισσότερη χαρά και όταν πρόκειται για ανθρώπους που είναι μόνοι τους, τότε η χαρά διπλασιάζεται....

Ευχή μου να είναι καλά όλοι οι ηλικιωμένοι, να περάσουν όσο πιο όμορφα γίνεται τις γιορτές. Πρέπει όλοι μας να στηρίζουμε το Δεκάζειο Γηροκομείο γιατί προσφέρει θαλπωρή και ζεστασιά και αποτελεί έναν "παράδεισο" για αυτούς τους ανθρώπους.

Χρόνια Πολλά! Καλές Γιορτές!

Video: 

Στιγμές αγάπης και χαράς στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Από τους απόμαχους της ζωής ΟΛΟΙ κάτι θέλουν, άλλοι να μην τους έχουν στα πόδια τους, άλλοι (οι περισσότεροι) την περιουσία τους, άλλοι την μισθοδοσία τους. ΟΛΟΙ θα μεγαλώσουν και όταν οι δικοί τους τους παρκάρουν σε ένα οίκο ευγηρίας θα δούνε την γλύκα. ΚΡΙΜΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να μην τους θυμόμαστε μόνο στις γιορτές! όσο για τα γλυκά τι να τα κάνει ο ηλικιωμένος , φταίει το ζάχαρο, την παρέα θέλει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.