Εξωτερική πολιτική: Προχειρότητα και ρωγμές μεταξύ Τσίπρα - Καμμένου

Εξωτερική πολιτική: Προχειρότητα και ρωγμές μεταξύ Τσίπρα - Καμμένου

Οκτώβριος 12, 2018 - 13:21
0 σχόλια

Οι δηλώσεις Καμμένου από τις ΗΠΑ περί «βαλκανικού τόξου» με τη συμμετοχή πΓΔΜ, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πιθανόν της Σερβίας έφεραν διαψεύσεις από πλευράς κυβέρνησης, αφενός, και νέες ρωγμές στις σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου, αφετέρου. Οπωσδήποτε, η προχειρότητα με την οποία γίνονται αντικείμενα χειρισμού μείζονα ζητήματα της διπλωματίας της χώρας μας δεν περνάει απαρατήρητη ούτε από τις αγορές, σε αυτή τη δύσκολη για την Ευρώπη οικονομική συγκυρία.

Κατ' αρχάς, ο κ. Καμμένος τοποθετήθηκε εκτός των θεσμικών ορίων των αρμοδιοτήτων του. Επίσης, υπάρχει μια συμφωνία για το Σκοπιανό, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης και δεν νοείται ο κυβερνητικός εταίρος για ένα τόσο σοβαρό θέμα να κάνει μικροπολιτική, προσπαθώντας να διαφοροποιηθεί για δικούς του πολιτικούς λόγους.

Ακόμη, πριν από λίγο καιρό, οι δύο άνδρες είχαν αποφασίσει να κάνουν μια «ανακωχή», ως τον Μάρτιο, μια ανακωχή την οποία ο Πάνος Καμμένος δεν έχει σεβαστεί.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, προσπαθώντας να υποβαθμίσει όλα τα παραπάνω, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Καμμένου, επέλεξε μια χιουμοριστική απάντηση: «Στις ΗΠΑ έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται Πάνος, λέγεται Μάικλ».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σημείωσε σε συνέντευξή του στο News247 ότι «δεν συντρέχουν πια οι λόγοι που επέβαλαν το 2015» τη συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προσθέτοντας πως ο κ. Καμμένος κάνει «ζημιά στην κυβέρνηση» και διολισθαίνει σε «θεσμικά ατοπήματα».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.