Εξωστρέφεια, τουρισμός, μοναδικά προϊόντα: Η συμμετοχή της Βόρειας Κυνουρίας στην «Πελοπόννησος EXPO» (pics,vid)

Εξωστρέφεια, τουρισμός, μοναδικά προϊόντα: Η συμμετοχή της Βόρειας Κυνουρίας στην «Πελοπόννησος EXPO» (pics,vid)

Νοέμβριος 15, 2019 - 17:00
0 σχόλια

Εξωστρέφεια, τουρισμός, μοναδικά προϊόντα: Η συμμετοχή της Βόρειας Κυνουρίας στην «Πελοπόννησος EXPO» (pics,vid)

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας δίνει ηχηρό «παρών» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» η οποία διοργανώνεται στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης και που στεγάζει τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα, υλικά και άυλα, ολόκληρης της Πελοποννήσου. Η προσπάθεια η οποία ξεκίνησε το 2006 από το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει εξελιχθεί σε δράση ουσίας, με σκοπό την προβολή της Πελοποννήσου, των ανθρώπων και των προϊόντων της μέσα στο νέο οικονομικό κλίμα.

Η Βόρεια Κυνουρία, ένας ανερχόμενος δήμος ιδίως ως προς το κομμάτι του τουρισμού και της επισκεψιμότητας, διατηρεί περίπτερο στην έκθεση, στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες που θέλουν να προβάλλουν τη δουλειά τους. Παράλληλα στο περίπτερο προβάλλονται τόσο το Parnon Trail, το μονοπάτι που ενώνει τη Βόρεια με τη Νότια Κυνουρία και που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις της πεζοπορίας από όλο τον κόσμο, αλλά και ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα - Μουστού - Μαινάλου και Μονεμβασίας.

ασ

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal τόσο για την έκθεση όσο και για τις στοχευμένες προσπάθειες του Δήμου να αναδείξει τις ιδιαιτερότητές του:

Βρισκόμαστε σε μια έκθεση που έγινε θεσμός. Ο Δήμος μας συμμετέχει στην έκθεση για να προβάλλουμε τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας

Ακολούθως, έδωσε τον λόγο στον κ. Ιωάννη Λαγό, πρωτεργάτη του Menalon Trail, του πρώτου πιστοποιημένου ευρωπαϊκού μονοπατιού, για να μας μιλήσει για το Parnon Trail, το μονοπάτι που θα συνδέει τη Βόρεια με τη Νότια Κυνουρία, μήκους 1.000 χλμ.

«Τα πρώτα 210 χλμ. του Parnon Trail είναι έτοιμα και αποτελούν το πρώτο κομμάτι από το δίκτυο των 1.000 χλμ. Το μονοπάτι ενώνει τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και το 2020 το κομμάτι αυτό των 210 χλμ. θα είναι έτοιμο για να το προωθήσουμε ως τουριστικό προϊόν. Το Parnon Trail διαθέτει στοιχεία που δεν έχουμε στο Μαίναλο, όπως τη θάλασσα, που το ζητάνε οι ξένοι που έρχονται».

Το μονοπάτι θα ενώνει το Παράλιο Άστρος με το Λεωνίδιο.

Ο κ. Καμπύλης, από την πλευρά του, δεσμεύεται ότι ο Δήμος θα βοηθήσει ώστε το μονοπάτι αυτό να διατηρηθεί καθαρό και προσβάσιμο.

Ο κ. Γαρδικιώτης, αντιδήμαρχος Τουρισμού, δήλωσε αισιόδοξος ότι την επόμενη χρονιά στην έκθεση θα συμμετάσχουν ακόμα περισσότεροι παραγωγοί και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό, και για τον Δήμο και για τους ίδιους, να έρχονται σε τέτοιες εκθέσεις, όπου έχουν τη δυνατότητα να δειγματίσουν τα προϊόντα τους και τη δουλειά τους.

Στην κάμερά μας μίλησε και ο κ. Δήμος Αναστόπουλος από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα: «Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που είμαστε εδώ και συμμετέχουμε στην έκθεση. Οι Φορείς Διαχείρισης είμαστε υπεύθυνοι για τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Μετά την επέκταση των αρμοδιοτήτων μας, φτάνουμε από τη Στυμφαλία της Κορινθίας ως την Ελαφόνησο της Λακωνίας και ενημερώνουμε τον κόσμο για τις δράσεις μας και τον λόγο ύπαρξης του φορέα».

Τέλος, ο κ. Καμπύλης κάλεσε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί το περίπτερο της Βόρειας Κυνουρίας στην «Πελοπόννησος EXPO».

Πηγή: astrosnews.gr

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.