Εξόρμηση στο 2ο τμήμα του Menalon Trail από την Δημητσάνα έως το Ζυγοβίστι

Εξόρμηση στο 2ο τμήμα του Menalon Trail από την Δημητσάνα έως το Ζυγοβίστι

Φεβρουάριος 05, 2019 - 20:50
0 σχόλια

Οι φυσιολάτρες και οι εκδρομείς του ''Ευκλή'' εξορμούν στο χειμωνιάτικο Μαίναλο, στις 10 Φεβρουαρίου 2019 για να γνωρίσουν το 2ο τμήμα του Menalon Trail από την Δημητσάνα έως το Ζυγοβίστι.

Το Menalon Trail είναι το μοναδικό στην Ελλάδα διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι μήκους 75 χλμ. με αφετηρία την Στεμνίτσα και τερματισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από την Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, την Βυτίνα, την Νυμφασία, τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο.
Το Menalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ σειριακά τμήματα.
Εμείς θα κάνουμε το 2ο τμήμα του.

Η απόσταση από την Δημητσάνα έως το Ζυγοβίστι είναι 4,2 χλμ και θα χρειαστούμε μαζί με τις στάσεις 3:00 ώρες (+/-), ανάλογα με την σύσταση της ομάδας.
Διαδρομή : Εύκολη και βατή, προσφέρεται για όλους με καλή φυσική κατάσταση.
Άλλοτε θα περπατάμε σε καλντερίμι και άλλοτε σε μονοπάτι και χωματόδρομο.
Βαθμός δυσκολίας : Α' κατάλληλο μονοπάτι για όλους.

Η εκκίνηση θα είναι μέσα από το χωριό της Δημητσάνας και στο διάβα μας θα κάνουμε μια μικρή επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας.
Ο τερματισμός θα γίνει στο χωριό Ζυγοβίστι, όπου θα επισκεφθούμε το Μνημείο των Αθανάτων και το Καποδιστριακό Σχολείο (1828 - 1957).

Ώρες πορείας : 2:30 με 3:00 (+/-) μαζί με τις στάσεις.
Ραντεβού : Στις 8:30 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και επιστροφή κατά προσέγγιση 7 με 8 μ.μ.
Μετακίνηση : Με λεωφορείο.
Κόστος λεωφορείου : 10 ευρώ για τα μέλη του Ευκλή και 14 ευρώ για τα μη μέλη (φοιτητικό 10 ευρώ).
Κρατήσεις θέσεων με την αγορά του εισιτηρίου !!
Αν δεν καταφέρετε, να έρθετε θα επιστρέφονται τα χρήματά σας εκτός από 2 ευρώ, που θα τα κρατά ο Σύλλογος για τις τηλεφωνικές του ανάγκες.
Φαγητό : Στην πλατεία στο Ζυγοβίστι, όπου προτιμά ο καθένας με ελεύθερο χρόνο.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 - 27210 90627 ή 6974252234.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.