Εξόρμηση στην Βυτίνα με χριστουγεννιάτικη διάθεση! (pics,vid)

Εξόρμηση στην Βυτίνα με χριστουγεννιάτικη διάθεση! (pics,vid)

Δεκέμβριος 21, 2016 - 14:30
0 σχόλια

Ένα από τα πιο ζωντανά και τουριστικά αναπτυγμένα κεφαλοχώρια του Μαινάλου, το οποίο έχει εύκολη πρόσβαση καθώς απέχει μόλις 38 χλμ. από την Τρίπολη, η Βυτίνα, θεωρείται μία από τις δημοφιλέστερες βάσεις για εξορμήσεις στην ορεινή Αρκαδία.

Στρατηγικά τοποθετημένη, η Βυτίνα συνδυάζει εύκολη πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, αλλά και στα χωριά του Μαινάλου και της Γορτυνίας, όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και τα Λαγκάδια.

Μην ξεχνάτε το Εθνικό Μονοπάτι Ο32 το οποίο διασχίζει την Κεντρική Πελοπόννησο, ξεκινώντας από τη Βυτίνα (σύνδεση με το Ε4) και φτάνει στην Καρδαμύλη. Είναι το πιο συνεκτικό από τα Εθνικά Μονοπάτια και αυτό που διατηρείται σε καλύτερη κατάσταση. Διατρέχει το Μαίναλο, το φαράγγι του Λούσιου, περνά από την Καρύταινα, διασχίζει το οροπέδιο της Μεγαλόπολης, περιτρέχει τον Βόρειο Ταΰγετο, ακολουθεί κατά μήκος τον κυρίως Ταΰγετο και μέσα από τη χαράδρα του Βυρού καταλήγει στην Καρδαμύλη. Μήκος διαδρομής 192 χλμ.

Δεν είναι τυχαίο που τη Βυτίνα επιλέγουν χιλιάδες επισκέπτες όλο τον χρόνο. Ειδικά τον χειμώνα η Βυτίνα επιλέγεται από τους Αθηναίους οι οποίες θέλουν να ξεφύγουν από την τρελή καθημερινότητα της πρωτεύουσας και να αποδράσουν σε ένα χωριό, το οποίο όμως δεν στερείτε πολυτέλειας.

Με βάση τη Βυτίνα μπορείς να κλέψεις μερικά από τα καλύτερα πλάνα που παίζονται στα βουνά της Αρκαδίας και να βρεθείς σε παλιούς οικισμούς, σε όμορφες διαδρομές, σε γραφικά σοκάκια, αλλά και να απολαύσεις εκλεπτυσμένες γεύσεις και όμορφες ζεστές γωνίες για καφέ και ανάπαυση σε τετράστερα ξενοδοχεία.

Λίγες μέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων η κάμερα του ΑrcadiaPortal.gr βρέθηκε στν Βυτίνα και μίλησε με τους επιχειρηματίες τουρισμού για την πληρότητα, αλλά και για τις παροχές που μπορεί να βρει ο επισκέπτες στην Βυτίνα. Επίσης μίλησε και με τους κατοίκους, αλλά και τους νέους επιχειρηματίες οι οποίοι μέσα στην κρίση  επενδύουν στη Βυτίνα. Η πληρότητα θα φτάσει στο 100% και υπόσχεται  μια γεμάτη Βυτίνα η οποία μπορεί να ανταμείψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι λένε οι κάτοικοι, και τι προτείνουν για τους επισκέπτες που θα θελήσουν να ανακαλύψουν τη Βυτίνα και τις ομορφιές της.

'Εφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πληρότητα 100% στην Βυτίνα για τα Χριστούγεννα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.