Εξόρμηση ΣΑΟΟ στη Βόρεια Εύβοια

Εξόρμηση ΣΑΟΟ στη Βόρεια Εύβοια

Οκτώβριος 02, 2018 - 16:42
0 σχόλια

Το διήμερο 15 και  16/9/2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εξόρμηση του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο.) στη Β. Εύβοια με τη συμμετοχή 30 ορειβατών.

Κατά την πρώτη ημέρα υλοποιήθηκε το πρόγραμμα, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί. Επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ , στη συνέχεια ανεβήκαμε στην κορυφή του όρους Ξηρό και μετά κατεβήκαμε να δροσιστούμε στους καταρράκτες  του Δρυμώνα, τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου υπάρχουν πυκνότατα δάση με μεγάλη ποικιλία δένδρων, ρεματιές, φαράγγια  και μικρές  γραφικές υδατοπτώσεις.  

Ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της οικοκοινότητας  ‘’Free and Real ’’ , όπου μας έγινε παρουσίαση του ‘’ ΤΕΛΕΘΡΙΟΝ PROJECT ‘’.  

H ημέρα έκλεισε με μπάνιο στις ιαματικές πηγές των Λουτρών Αιδηψού και φαγητό σε  εξαιρετική τοπική ταβέρνα.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 16/9/2018, συνοδευόμενοι και από μέλη του τοπικού ορειβατικού συλλόγου, ξεκίνησαν δύο  πορείες. Μια διάρκειας  5 ωρών, με ανάβαση στην κορυφή του Τελέθριου όρους και μια μικρότερη 2,5 ωρών.

Στην Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου η μικρή ομάδα πρόλαβε και  παρακολούθησε μέρος της Θείας Λειτουργίας , ενώ αργότερα κατέφθασε στο μοναστήρι και  η  ομάδα από την κορυφή . Η φιλοξενία των μοναχών ήταν πράγματι πολύ θερμή. Μας προσφέρθηκαν καφές, γλυκά, φρούτα  και αναψυκτικά.

Οι δυο ομάδας αφού συναντήθηκαν τελικά στο χωριό  Ήλια, κατευθύνθηκαν στην παραλία Κοχύλι. Μια παραλία με πεντακάθαρα νερά, όπου όλοι απολαύσαμε στιγμές χαλάρωσης, πριν από το γεύμα μας στη Λίμνη Ευβοίας.

Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε στο χωριό Προκόπι, με το προσκύνημα μας  στον Άγιο  Ιωάννη το Ρώσο.

Θερμές Ευχαριστίες  στους  φίλους ορειβάτες  από την Αιδηψό και ιδιαίτερα στον αεικίνητο Γιάννη Πασχαλίδη.

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.