Εξωραϊσμός του Σχολείου και άλλες δράσεις στην Αγία Σοφία Κυνουρίας (pics)

Εξωραϊσμός του Σχολείου και άλλες δράσεις στην Αγία Σοφία Κυνουρίας (pics)

Μάιος 22, 2018 - 12:02
0 σχόλια

Με την πλακόστρωση της εισόδου του Δημ. Σχολείου μας και την καλλιέργεια των κήπων (φύτεμα τριανταφυλλιών, κλάδεμα δένδρων, αποψίλωση χορταριών κ.α.), συνεχίστηκε από το Σύλλογό μας ο εξωραϊσμός των χώρων του Σχολείου, το οποίο αποτελεί την έδρα του Πολιτιστικού μας Συλλόγου.

Ολόκληρος ο χώρος, που περιλαμβάνει παιδική χαρά, καθίσματα και μίνι γήπεδο μπάσκετ, αποτελεί πλέον για τον καθένα, πέραν των άλλων, ένα κέντρο ψυχαγωγίας, ένα ησυχαστήριο, ένα τόπο ιστορικής και πνευματικής κληρονομιάς κι ένα σημείο αναφοράς και διατήρησης συλλογικής μνήμης.

Εντός της αιθούσης, αντικρίζοντας κανείς την έκθεση παλαιών φωτογραφιών και τα θέματα που απεικονίζονται σε αυτές, νιώθει να χτυπάει μέσα του η καρδιά της παλιάς ΑγιαΣοφιάς. Εδώ «βρίσκονται» οι παππούδες και πατεράδες μας, οι πρώτοι κτήτορες του χωριού, εδώ αποτυπώνονται οι αγώνες τους και τα όνειρά τους για το μέλλον του τόπου τους, την ιστορία των οποίων κατέγραψε, καταγράφει και γνωστοποιεί σε όλους ο Σύλλογός μας, παλιότερα μέσω της Εφημερίδας και τώρα μέσω του site.

Το κόστος του παραπάνω έργου, καλύφθηκε, όχι από κάποια επιχορήγηση (αυτές σπανίζουν πλέον), αλλά από το υστέρημα των ΑγιαΣοφιτών και συγκεκριμένα από τους εκάστοτε δωρητές του Συλλόγου μας, από την ετήσια συνδρομή των μελών μας (όσων συνδράμουν) και από τα εισιτήρια του Αποκριάτικου Χορού, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας.

Ένα από τα επόμενα μελήματα του Συλλόγου μας, είναι: α. η καταγραφή όλων των βιβλίων της βιβλιοθήκης του Δημ. Σχολείου, πολλά από τα οποία είναι δυσεύρετα και πολύτιμα, β. η γνωστοποίησή τους στο κοινό και γ. η λειτουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης για τους ΑγιαΣοφίτες, κατοίκους ή επισκέπτες του χωριού μας.

1

2

2α

2β

3

4

5

5α

6

10

11

12

13

14

16

(ΠΗΓΗ: agiasofiablog.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.