Εξοικονόμηση κατ' οίκον: Σε μία ώρα «έκλεισε» το πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εξοικονόμηση κατ' οίκον: Σε μία ώρα «έκλεισε» το πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 19:22
9 σχόλια

Άνοιξε σήμερα στις 10.00 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος  «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. 
 
Οι πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαντλήθηκαν σε διάστημα μιας ώρας περίπου. Υποβλήθηκαν 886 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 1.836 αιτήσεις.
 
Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων μέχρι τις 14.30 είχαν καταχωρηθεί 594 αιτήσεις (και είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για 232 εξ’ αυτών). Δεσμεύθηκαν πόροι περίπου 3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ περίπου.
 
Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων διαμορφώνονται ως εξής:
 
-         Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο
-         Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική
-         Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο
-         Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία
 
Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας. 

Επαναλαμβάνουμε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Στο πλαίσιο αυτό, τα συναρμόδια Υπουργεία  Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (τομεακού ΕΠΑνΕκ και τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα).


9 Σχόλια

Ξεφτιλες ΝΔ. Μια απατη εισαστε ολοι! Και στο εξοικονομω κοροιδεψατε τον κοσμο. Ποιος να σας πιστεψει πια. Γυριστε και κοιταξτε επι Τσιπρα που μπηκαν σχεδον ολοι στο προγραμμα. Ξεφτιλες. Ουτε να σας βλεπω! Και τωρα τρεξτε να κανετε δηλωσεις για τα ματια του κοσμου. Παρτε το χαμπαρι. Δεν σας πιστευει κανεις.

Απαράδεκτοι. Αν και ο κουλης κάτι ψέλισε στη ΔΕΘ για 40% επιδότηση σε όσους κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση. Αλλά σιγά μην το κάνει.

Αυτό που έγινε σήμερα είναι αδιανόητο! Επειδή συμμετείχα στην κατάθεσή αιτήσεων πελατών μου, που η κάθε αίτηση στην καλύτερη περίπτωση ήθελε 20-25 λεπτά (...), δύο περιπτώσεις πιθανόν υπήρξαν. 1η. Να δόθηκε η δυνατότητα σε κάποιους να κάνουν αίτηση ... πριν την ώρα των πολλών (σε ένα διάτρητο σύστημα όπως έχει αποδειχθεί από πέρυσι που ήταν το ίδιο) ή 2ο. Τα κονδύλια να ήταν λιγότερα απ' ότι είχαν ανακοινώσει... Και πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει το Υπουργείο ότι 1. Οι αιτήσεις θα καλυφθούν όλες και 2. Θα κατατίθενται αιτήσεις για 3 ημέρες.... (το είχε πει πριν 30 ημέρες) ....(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ)

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ): Φάνηκε ότι κάτι "δεν πήγαινε καλά", από την ανακοίνωση του Υπουργείου την Δευτέρα (που άνοιξε το σύστημα). Είπε ότι από τις 12-16 μμ (σε 4 ώρες) είχαν κατατεθεί 15600 αιτήσεις και είχαν ολοκληρωθεί 7.200 από αυτές. 1. Προσπάθησα την Δευτέρα να μπω στο σύστημα και τα κατάφερα ... Τρίτη πρωί! 2. Αφού για όλη την Ελλάδα θα εντάσσονταν 20-25000 κατοικίες... στην Βόρεια Ελλάδα εντάχθηκαν 7.200 και συνέχιζαν.... Και η Αττική (που είναι τα περισσότερα κονδύλια); κ.λπ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: To T.E.E. τι κάνει; Απλά, κοροϊδεύει Μηχανικούς - μέλη του και πολίτες.....

20:26 ΕΣΥ να πάρεις επιτέλους χαμπάρι πως ΕΣΑΣ δεν πιστεύει κανείς πλέον. Εσάς τους συριζαίους και τον Τσίπρα σας δεν πιστεύει κανείς. Όσο και να σκούζετε, θα γυρίσετε πάλι στο 4%. Διάβασε καμιά δημοσκόπηση, βγες λίγο στην πιάτσα να δεις τι λέει ο κόσμος, και μετά γύρνα πλευρό να συνεχίσεις τον αιώνιο ύπνο σου

Το σύστημα άνοιξε κανονικά και λειτουργία του ήταν άψογη ... ότι ήταν λίγα τα κεφαλαία το ξέραμε από νωρίς Αν οι μηχανικοί είχαν πολλές αιτήσεις ήταν λογικό να μην τις προλάβουν κ όλες. Τις αμοιβές για τα πρώτα πιστοποιητικά τα πήραν όμως... κ φωνάζουν για το σύστημα που δουλεύει για αυτούς....

Καλημέρα αγαπητέ μου. Μάλλον δεν καταλάβατε! Πριν 20-25 ημέρες είχε πει το Υπουργείο ότι το σύστημα θα μείνει ανοικτό για 3 ημέρες. Αυτό η απλή λογική λέει (γιατί είχε συμβεί και στο παρελθόν) ότι θα δέχονταν και επιλαχόντες που θα μπορούσαν να ενταχθούν αν αυξηθούν τα κονδύλια για το οποίο ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΑΚΟΜΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΌ ΕΛΕΓΕ δηλ γίνονται προσπάθειες να αυξηθούν τα κονδύλια.... Και επειδή λέτε για τα χρήματα που πήραμε για τα Πιστοποιητικά! 1. Κατ' αρχήν δουλέψαμε. 2. Για την σύνταξη του φακέλου ΔΕΝ ΧΡΕΩΣΑΜΕ. Αρα οι δικαιολογίες για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΛΛΟΥ. Καλημέρα.

Καλά τα λέτε από την πλευρά σας αλλά αν ήταν ήταν 3 μέρες ανοιχτό το σύστημα για αιτήσεις απλά θα βλέπαμε έναν μεγάλο αριθμό καταχωρημενων αιτήσεων ... καλύτερ που έκλεινε η κάθε περιφέρεια με το που τελείωναν τα διαθεσιμα κεφαλαία... Όσο για την χρέωση του φακέλου ( εκτός τα πιστοποιητικά τα 250€ για σύμβολο έργου που πάνε ...;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.