Εξώδικο του Συλλόγου Αγιο-Πετριτών Αττικής εναντίον του μισθωτή του ξενοδοχείου «Πάρνων»

Εξώδικο του Συλλόγου Αγιο-Πετριτών Αττικής εναντίον του μισθωτή του ξενοδοχείου «Πάρνων»

Μάιος 19, 2017 - 09:56
0 σχόλια

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον Σύλλογο Αγιο-Πετριτών Αττικής, όπως πολύ αναλυτικά τα περιγράφει σε επιστολή του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικ. Παινέσης. Ο κ. Παινέσης αναφέρεται στην επιστολή του στο γεγονός ότι ο Σύλλογος κέρδισε τη δίκη στην οποία τον έσυραν συμπατριώτες, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καταβάλει, όπως λέει, τα έξοδα δικαστηρίου, και παράλληλα αναφέρεται σε πλείστα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει το χωριό, ενώ επισυνάπτει και το εξώδικο εναντίον του μισθωτή του ξενοδοχείου «Πάρνων» κ. Παναγιώτη Κατσή.

Αναλυτικά ο κ. Παινέσης στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί πατριώτες,

Με λύπη μου αναγκάζομαι για άλλη μια φορά να ανακοινώσω θέματα που αφορούν το Σύλλογο και κατ’ επέκταση το χωριό μας. Όπως είχα δεσμευτεί εγώ προσωπικά και το Συμβούλιό μου, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα ινία του Ιστορικού μας Συλλόγου, στόχος μας ήταν ναπροχωρήσουμε στην εξυγίανσή του, μολονότι  τα εμπόδια που μας έβαζαν από την πρώτη μέρα ήταν πάρα πολλά. Σας θυμίζω αρχαιρεσίες τον Ιούλιο του 2016 που κάποιοι πατριώτες ήρθαν με σκοπό να ακυρώσουν τη Γενική Συνέλευση, όμως δε τα κατάφεραν. Στη συνέχεια τέσσερις από αυτούς αποφάσισαν να σύρουν το Σύλλογο στα δικαστήρια κάνοντας ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών και πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στους κυρίους Μερίκα Γεώργιο, Παντελάκη Αλέξανδρο, Παινέση Εμμανουήλ και Ατζινά Μαρία. Παρόλο που πίστευαν ακράδαντα πως η  Ελληνική Δικαιοσύνη θα τους δικαιώσει, υπολόγιζαν χωρίς τους δικαστές, οι οποίοι τους απέρριψαν τις αιτήσεις τους και μάλιστα τους υποχρέωσαν να καταβάλουν τα δικαστικά έξοδα προς τον Σύλλογο, τα οποία μέχρι σήμερα οφείλουν. Μάλιστα στην αγωγή τους ζητούσαν να καλύψει ο Σύλλογος τα δικαστικά τους έξοδα θεωρώντας με αυτόν τον τρόπο ότι θα κερδίσουν την χαμένη τους αξιοπρέπεια.

«Κύριοι» σας ενημερώνω πως ο Σύλλογος έχει δείξει ανοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμμορφωθείτε λοιπόν με τις δικαστικές αποφάσεις και τακτοποιήστε τις οικονομικές  υποχρεώσεις σας προς το Σύλλογο και αφήστε τα διάφορα τεχνάσματα……….και στην τελική εάν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά οι ίδιοι, ζητήστε την βοήθεια του χρηματοδότη σας (όπως εσείς διατυμπανίζετε πως έχετε) ο οποίος σαςκατευθύνει να πάτε το Σύλλογο στα δικαστήρια μέχρι τέλους! Πείτε του λοιπόν νατακτοποιήσει και αυτό όπως σας διατάζουν τα Ελληνικά Δικαστήρια!

Στο σημείο αυτό θα αναφερθώ στο επόμενο θέμα, που για μένα είναι το σημαντικότερο. Ενημερώνω τους γονείς και τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και τους φοιτητές μας που είναι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης και βραβείων από το Ίδρυμα Γεωργίου & Ανδρονίκης Καλατζή, πως η καθυστέρηση της καταβολής οφείλεται καθαρά στις παραπάνω ενέργειες των εν λόγω «κυρίων». Τώρα που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, δεσμευόμαστε πως  θα λήξει και αυτό το θέμα και ζητάμε συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Κατά σύμπτωση;και προς καμία έκπληξή μας,πάλι οι ίδιοι άνθρωποι και τρεις τέσσερις ακόμη,ήρθαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν εναντίον του Συλλόγου στη διένεξη που υπάρχει με τον τέως ενοικιαστή του ξενοδοχείου κύριο Παναγιώτη Κατσή. Υποστήριξαν λοιπόν στην αγωγή που έχει κάνει ο κύριος Κατσής και ζητάει τη μείωση του ενοικίου από 22000,00€ ετησίως που είχε πλειοδοτήσει το 2011 με τη γνωστή μείωση που του είχε γίνει, μέσα σε περίπου ένα εξάμηνο στις 12000,00€ για τα έτη 2012-2013 και ενώ έπρεπε να επανέλθει στην αρχική συμφωνία των 22000,00€ προσέφυγε στα δικαστήρια για νέα μείωση που ζητάει να ανέρχεται στις 8000,00€. Αυτά για τους προαναφερθέντες κυρίους που ήθελαν να δηλώσουν υποψηφιότητα για το ΔΣ του Συλλόγου στις εκλογές του 2016 τρομάρα τους, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση. Ως εδώ λοιπόν, πολύ ασχοληθήκαμε...!

Τώρα όσον αφορά το θέμα με την παύση λειτουργίας της επιχείρησης του ξενοδοχείου, είμαι υποχρεωμένος να δημοσιεύσω τα πεπραγμένα όλης της υπόθεσης για να μάθουν οι Αγιοπετρίτες αν την επιχείρηση την έκλεισε ο Σύλλογος ή ο εν λόγω επιχειρηματίας. Εγώ ως πατριώτης είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω στον συμπατριώτη και φίλο Πάνο, που δεν νομίζω να το αμφισβητεί, το 2013 που έληξε η περιβόητη μείωση σε καλέσαμε το τότε ΔΣ να συζητήσουμε το τι μέλει γενέσθαι και η απάντησή σου ήταν θα τα βρουν οι δικηγόροι, έτσι δεν είναι; Και σε ρωτάω για άλλη μια φορά αφού έβλεπες πως η επιχείρησή σου δεν είναι βιώσιμη, γιατί δε έφευγες οικειοθελώς παρά προσέφυγες στα δικαστήρια και ανάγκασες το Σύλλογο να προχωρήσει σε ενέργειες που δεν είναι ευχάριστες μεταξύ πατριωτών; Και σου θυμίζω πως η σύμβαση μεταξύ Συλλόγου  και της επιχείρησης σου έληξε 30/4/2017.

Για του λόγου το αληθές και προς ενημέρωση όλων, δημοσιεύω παρακάτω, την εξώδικη διαμαρτυρία του Συλλόγου.

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά πως είμαι παρών και στις επάλξεις για το Σύλλογό μας και για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, δεν κρύφτηκα ποτέ και αυτά που λένε κάτι ανθρωπίσκοι, το καλύτερο που μπορώ να τους χαρακτηρίσω, είναι ότι δεν έχω την ανάγκη καταξίωσης από αυτούς. Δε συμφώνησα ποτέ με τέτοιους τύπους, που σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ πατριωτών νομίζοντας πως έχουν προσωπικό όφελος. Και το λέω, για αυτούς που δεν κατάφεραν αυτά που ήθελαν με όποιους τρόπους επιχείρησαν, και τώρα αναγκάζονται να παίρνουν τηλέφωνο Συμβούλους μου και να τους εκβιάζουν να παραιτηθούν ( προς ενημέρωσή τους, τα μαθαίνω όλα….) ενώ στη συνέχεια κρύβονταισε χαράδρες,για να έχουν τη δικαιολογία πως δεν έχει σήμα το τηλέφωνό τους, και ο νοώννοείτω. Ας καταλάβουν  τελικά που τους έχει εντάξει η κοινωνία.

Εν κατακλείδι  τονίζω για πολλοστή φορά, ο Σύλλογος θέλει και έχει ανάγκη πατριώτες που να αγαπάνε και να σέβονται την ιστορία του. 

Γεώργιος Νικ. Παινέσης

Πρόεδρος Συλλόγου Αγιοπετριτών Αττικής

 

Το εξώδικο

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

 

Του Συλλόγου  Αγιοπετριτών Αττικής, με την επωνυμία  "ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ",  όπως νόμιμα εκπροσωπείται, με έδρα  την Αθήνα  , οδός  Κάνιγγος αρ. 12.

 

ΠΡΟΣ

 

Τον  Παναγιώτη  ΚΑΤΣΗ  του  Γεωργίου  , κάτοικο Αγίου Πέτρου  Κυνουρίας  Ν. Αρκαδίας.

 

************************************

 

 

Με μεγάλη  μας  λύπη   και ιδιαίτερη αγανάκτηση,  ενημερωνόμαστε όλοι οι εκπρόσωποι  του  Συλλόγου  και ιδιαίτερα ως Πρόεδρος του Συλλόγου , σχετικά  με τις αναληθείς  δηλώσεις  σας περί  της εξέλιξης των  υποθέσεων  που αφορούν τις δικαστικές διενέξεις  υμών  και  του  Συλλόγου, άλλες από  τις   οποίες έχουν ολοκληρωθεί  και  άλλες είναι  ακόμη  σε δισκεκκρεμότητα.

Δηλώνετε εις επήκοον όλων των κατοίκων του  κοινού  μας χωριού, Άγιος  Πέτρος  Κυνουρίας, αλλά και όπου σταθείτε και  βρεθείτε,  προσπαθώντας να παραπλανήσετε την κοινή γνώμη , καθώς και  τους επιχειρηματίες της περιοχής,  περί  του  ποιος είστε και  ότι βληθήκατε εκ του Συλλόγου, δια  της αποχώρησής σας από  το ξενοδοχείο  ΠΑΡΝΩΝ,  του  οποίου  τα μισθώματα δεν καταβάλλατε, ως καλά γνωρίζετε  και  προς τούτο  εξεδόθη η υπ΄αριθμόν1274/2017 Διαταγή απόδοσης μισθίου  και  καταβολής  μισθωμάτων του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου  Αθηνών,  για την οποία  καταθέσατε αίτηση αναστολής και  ( ανακοπή  ΜΗ ΔΙΚΑΣΘΕΙΣΑ ΕΙΣΕΤΙ )  , ενώπιον του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου  Αθηνών, δια  του Δικηγόρου σας κ. Χαραλάμπη ( τον οποίο και κατηγορείτε δημοσίως για  την μη επιτυχή έκβαση  των  δικαστικών σας ενεργειών ) ,     με αίτημα την προσωρινή  διαταγή, περί  αναστολής εκτέλεσης την οποία και απωλέσατε δυνάμει  της από 18/04/2017 απόφασης του Δικαστού  του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου  Αθηνών. Σε εκτέλεση  των παραπάνω αποφάσεων  παραδώσατε το  μίσθιο  ξενοδοχείο, χωρίς ακόμη να έχετε εξοφλήσει  τα  διατασσόμενα στην από  07/04/2017 επιταγή, εκ ποσού  ευρώ 57.337,82 .

 

Διαδίδετε αναληθώς επίσης  ότι  ουδόλως ενημερωθήκατε ποτέ  για  το ποσό  της οφειλής σας (σας θυμίζουμε εξώδικο  καταγγελίας  της μίσθωσης, κοινοποιηθέν δια δικαστικού  επιμελητή δια της υπ΄αριθμ. 6349/29-09-2016 εκθέσεως επιδόσεως, στην οποία  επί  τρίμηνον και άνω  κωφεύσατε.

 

Διαδίδετε αναληθώς, ότι  δεν είχατε ποτέ  ειδοποιηθεί  για την επαναφορά του  μισθώματος  στο ποσό  των 22.000,00 ευρώ, γεγονός  που  σας διαψεύδει  αφού  έχετε ενημερωθεί δια του  από 25-06-2015 εξωδίκου  μας , νομίμως κοινοποιηθέν(έκθεση επίδοσης 9362β/29-06-2015 ). Σας  θυμίζω  δε το προηγηθέν αποσταλέν εξώδικο , με ημερομηνία 13/01/2015 , με παρόμοιο περιεχόμενο  , νομίμως και  αυτό επιδοθέν  στο οποίο έχετε απαντήσει  δια του 30/4/2015 εξωδίκου σας (μετά  4 μήνες).  Σας υπενθυμίζουμε δε και  της σύμφωνη  γνώμη  του κ. Δικαστού  του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών, ο οποίος  εξέδωσε με αυτήν την παραδοχή την υπ΄αριθμ.   1274/2017 Διαταγή απόδοσης μισθίου  και  καταβολής  μισθωμάτων του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου  Αθηνών.

 

Παραλείπετε  εντέχνως να αναφέρετε τα συμφωνηθέντα  στο ιδιωτικό  συμφωνητικό μισθώσεως , της 25/05/2012, περί  αναπροσαρμογής  του μισθώματος και  τη συμφωνία  περί  επαναφοράς του μισθώματος ,στο αρχικό  ποσό  των 22.000,00, μετά  την 30/04/2014 , που συμφωνήθηκε η μείωση.

 

Διαδίδετε  επίσης  ότι  στην εκκρεμή μεταξύ μας διαδικασία , περί  επικύρωσης της αυθαίρετης μείωσης του  μισθώματος , στην οποία  από μόνος σας προέβητε, ότι  θα κερδίσετε , προκαταλαμβάνοντας έτσι  την κοινή γνώμη, και  τη απόφαση του φυσικού μας Δικαστή, καθώς γνωρίζετε ότι  δεν έχει  κριθεί  κάτι , ούτε καν οριστικά και  όχι  τελεσίδικα.

 

Δε διαδίδετε όμως ότι  εξαιτίας  των μη καταβολών σας και  της αυθαίρετης μείωσης του ποσού  του μισθώματος και  μη καταβολής του υπολοίπου  της εγγύησης, φέρατε το σύλλογο  σε δεινή οικονομική θέση, καθώς δεν έχει εισοδήματα  να καλύψει  τις  υποχρεώσεις του εξαιτίας σας και  μόνον, καθώς το  μοναδικό  εισόδημα του Συλλόγου , είναι  η  μίσθωση  του  εν λόγω ξενοδοχείου.

 

Δε  διαδίδετε επίσης , ότι με αυτή  τη συμπεριφορά σας, την παράνομη, συκοφαντική  και  δυσφημιστική , πέραν από  αναληθή, σκοπός σας είναι  να αποτρέψετε  τον εκάστοτε  ενδιαφερόμενο από την εκδήλωση ενδιαφέροντος, για την μίσθωση του  ξενοδοχείου  . Αν σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά , τα διαδίδετε εντόνως , μετά  τη δημοσίευση της προκήρυξης για την εκ νέου  μίσθωση του ξενοδοχείου,  ο  εμφανής σκοπόςσας είναι  η κατά  τα    παραπάνω αποτροπή  του ενδιαφερομένου  κοινού.

 

Κατόπιν  των παραπάνω και  προς αποκατάσταση της αλήθειας, διαμαρτυρόμεθα εντόνως για  την συμπεριφορά  σας,  την οποία  καταγγέλλουμε ως αναληθή, παράνομη , ανήθικη καταχρηστική, παραπλανητική, αθέμιτη  και  εξόχως συκοφαντική.

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, να αποκαταστήσετε την αλήθεια άμεσα , με τρόπο που εσείς θα επιλέξετε  και να πάψετε στο μέλλον να αναφέρετε αναληθείς  ισχυρισμούς  και  να διαδίδετε  συκοφαντικές θέσεις για το  Σύλλογο   και  την εκπροσώπησή  του και  συλλογικά και  ατομικά.

 

Άλλως σας δηλώνουμε και συλλογικά και  ατομικά , έκαστο  των μελών του  Συλλόγου, ότι  θα προβούμε στην δικαιοσύνη (αστική και  ποινική ) για υπεράσπιση  των δικαίων μας,    εξαντλώντας τα ένδικα βοηθήματα που μου παρέχει ο νόμος για την προάσπιση των νομίμων συμφερόντων μας.

 

Σας δηλώνουμε δε ότι  το παρόν θα δημοσιευθεί  στο διαδίκτυο  και  σε τοπική  εφημερίδα, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Με τη ρητή  επιφύλαξη παντός  νομίμου  δικαιώματ;oς  μας

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν  στον οποίο και απευθύνεται, προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντας συγχρόνως ολόκληρο το περιεχόμενο της παρούσας στην έκθεση επίδοσής του.

Αθήνα 15/05/2017

Η Πληρεξουσία  Δικηγόρος

ΧΑΡΑ Γ . ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΜ ΔΣΑ 18839

ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΑΡ. 143 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.2103335655-2105202970

Κιν.6944418866

Email:xgplaw5@gmail.com

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.