Έξι στους 10 Έλληνες τα βλέπουν «μαύρα»

Έξι στους 10 Έλληνες τα βλέπουν «μαύρα»

Δεκέμβριος 01, 2017 - 18:33
0 σχόλια

Με μελανά χρώματα εξακολουθούν να προβλέπουν το μέλλον τους τα νοικοκυριά στην Ελλάδα καθώς, σύμφωνα με την έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ για το Νοέμβριο, το 60% (από 58% τον Οκτώβριο) αναμένει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 2% (από 5%) προβλέπει μικρή βελτίωση.

Το ίδιο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι ΈΛληνες και για την πορεία της χώρας καθώς το 64% των καταναλωτών προβλέπει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας το επόμενο έτος, έναντι του 9% το οποίο αναμένει ελαφρά βελτίωση.

Η είκονα γίνεται ακόμα πιο «μαύρη» όταν η έρευνα φτάνει στο ερώτημα για τη δυνατότητα αποταμίευσης των νοικοκυριών καθώς το 92% (έναντι 89% τον Οκτώβριο) δεν θεωρεί καθόλου πιθανή την αποταμίευση το επόμενο 12μηνο. Πολύ πιθανή απαντά, αντίθετα, μόνο το 8% (από 10% τον προηγούμενο μήνα).

Στο ίδιο κλίμα και οι απαντήσεις στην ερώτηση για το πώς τα βγάζουν πέρα τα νοικοκυριά καθώς το 65% (έναντι 60% τον Οκτώβριο) απαντά ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» ενώ παραμένει στο 13% το ποσοστό όσων αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους. Έτσι οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ μειώνονται στο 9% (από 12%) του συνόλου, ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» περιορίζονται στο 13% (από 15%). 

Έξι στους 10 Έλληνες πιστεύουν επίσης ότι θα υπάρξει μικρή ή αισθητή αύξηση της ανεργίας με το 13% των ερωτηθέντων να αναμένει ελαφρά ή αισθητή μείωσή της.

(ΠΗΓΗ: protothema.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.